Dikkat ederseniz Saat 11:00 sularında çektiğim fotoda derece daha düşük olmasına rağmen (Yazın derece na kadar düşük ise fatura o kadar yüksektir bilginiz olsun) tüketim verileri 300 lü wattlarda iken, 19:00 sularında çektiğim fotolarda derece daha yüksek olmasına rağmen tüketim yine de 11:00 de yaptığım ölçüme rağmen yüksek.
Neden? Nedeni sonradan paylaştığım görsellerde mevcut. Saat 13:00 den sonra güneş ön cepheye düşüyor ve 19:30 a kadar gitmiyor. Hele ki saat 14:00 - 15:00 dolaylarında geçen sene yaptığım testlerde de görüleceği üzere inanılmaz bir sıcak etkisi altına alıyor ofisi zira izaolasyon yok, ön cephe komple sürgülü cam, Store dışında güneşten korunacak bir şey yok ki aslında evin ofisin içine giren güneş girmiş demektir store kullanmanın da çok ciddi derecede etkisi olmuyor.
Bu bilgilerden hareketle; Hiç bir dairenin, hiç bir bireyin, aynı marka model ve btu dahi olsalar klimalarının aynı tüketim sonuçlarını vermesi mümkün değildir.
O nedenle spesifik yerine daha genelleme bir bilgi ile şunu söylemek en mantıklısıdır;
Klimalar sezonsal kullanılmalı ve aç/kapa yapılmamalıdır. Klima tercih ederken Min BTU değeri mutlaka dikkate alınmalıdır, Daha büyük klimaya para vermek yerine daha iyi izolasyon yaptırılmalıdır. İlk 2-3 gün boyunca klimanın bazen deli gib çalışması ve bazen durmuş olmasına kafa takılmamalıdır zira klimanızın içerisinde 6 ayrı sensör mevcuttur, Bu sensörler klima çalıştıkça 24 saat boyunca iç ortam/dış ortam/basın hattı/dönüş hattı/boru sıcaklığı vs vs gibi değerleri sürekli olarak merkeze yollar ve bu verilerin bir sati bir saatini tutmaz o nedenle sistem her zaman belli bir düzende çalışmaz. Bunlara kafa takılmamalı.
Mümkünse klimanıza bir enerji monitörü takın ve bir kere START verdikten sonra bir daha ellemeyin, 3 ayın sonunda ne kadar enerji tüketmiş bakın, verdiğimiz bilgilerde haklı olduğumuzu anlayacaksınız zira o verilerde ilk 3 günün deli gibi elektrik harcadığını ancak kalan 87 gün boyunca çok güzel iktisat sağladığını göreceksiniz.