YBS delphi ve matlab gibi dilleri kullanan bir bölüm olduğundan windows şart gibi bir şey. Yoksa emulatörler ile boğulur.
Bütçeniz oldukça yeterli. Benim önerim o bütçede gereğinden fazla donanıma girmek yerine kasa ve ekran kalitesine de önem vermeniz. Bu açıdan kendi bulduğunuz iki MSI marka ürün de güzel olacaktır.
Bir monster kullanıcısı olarak dip bütçelerde sorulmadıkça monster önermem. Donanım ve servis olarak hakkını verse de ekran ve kasa kalitesinde çok zayıf kalıyor. Touchpadi de ekstra berbat.
Ek olarak şunu eklemek isterim, o bütçedeki ekran kartlı cihazların çoğu sizin için ihtiyaç fazlası. Yani özgürce kalitesini ve tipini beğendiğiniz ürünü seçebilirsiniz. Uzun yıllar sizin için yeterli kalacaktır. Ekran kalitesi iyi bir 17.3" alırsanız harici monitör de gerekmeyecektir.
Taşınabilirlik açısından apple işlemcileri kıvamında çok fazla windows için mobil sistemler mevcut. O tarafta da Samsung'un Galaxy Book Pro gibi amoled ekranlı o bütçelerde Macbook seviyelerinde ürünleri mevcut. Ekran kartları yine Macbook'lar gibi grafik işleri için hızlandırıcılar içeriyor ama oyun veya 3 boyutlu tasarım gibi konularda doğal olarak geride kalıyor yine Macbook'lar gibi. Şarjları 20 saat civarı gidiyor ve prizden çıkarıldığında performansları düşmüyor.
Eğer mobil ağırlıklı kullanımlar düşünüyorsanız bu cihazı bir Mediamarkt'ta incelemenizi öneririm.
Mobil tarafında genellikle Macbook'lar ülkemizde biliniyor. Ama Fransa'daki ekip arkadaşlarım aynı bizimkiler gibi Starbucks gibi yerlerde çalışmayı sevdiklerinden ve windows bizim işlerde elzem olduğundan bu ürünü kullanıyorlar. Bu aralar ben de bu tarafa geçiş planlıyorum. Photoshop veya lightroom gibi uygulamalarda o küçümsediğimiz intel ekran kartının mobil rtx3060 lardan iyi ve hızlı çalıştığını da belirtmem lazım.