Yazılım için Notebook Tavsiyesi .

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Kızım için yönetim bilişim sistemler öğrencisi . kendimede pay çıkarıyorum ( foto video gibi ) iki kişilik kullanım .
Benim foto ve video ikici plan durumunda .

Bende masa üstü
Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz 2.79 GHz 4,00 GB
Dell E2418HN 24" 5ms Full HD Monitör
Sonrası ram + ive şlemci nesil gerekir .
Ssd harddisk almam gerekir . ( her türlü işe yarar )
O bilgisayar epey eski, ssd yoksa almak iyi gelecektir tabi ama işlemci fazla yükseltilemez.
En fazla aynı anakarta ikinci nesil intel işlemci takılabilir tahminimce.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
O bilgisayar epey eski, ssd yoksa almak iyi gelecektir tabi ama işlemci fazla yükseltilemez.
En fazla aynı anakarta ikinci nesil intel işlemci takılabilir tahminimce.

Bu link laptopu bulmuştum .

Diğer ürünler varken .

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
Bu link laptopu bulmuştum .

Diğer ürünler varken .
montster ve msi arasında çok ciddi fiyat farkı var. Öğrenci kardeşimizin bu makinaları iliklerine kadar zorlayabilecegini düşünmüyorum.
Bu bağlamda içinfazladan 10bin tl vermesini gereksiz bulunuyorum.

bu 10bin tl harici monitor ve 500gb kapasite yetersiz gelecekse 2.ssd olarak kullanabilirsiniz.

ekran kartlarının kıyası

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Kızım için yönetim bilişim sistemler öğrencisi . kendimede pay çıkarıyorum ( foto video gibi ) iki kişilik kullanım .
Benim foto ve video ikici plan durumunda .

Bende masa üstü
Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz 2.79 GHz 4,00 GB
Dell E2418HN 24" 5ms Full HD Monitör
Sonrası ram + ive şlemci nesil gerekir .
Ssd harddisk almam gerekir . ( her türlü işe yarar )
YBS delphi ve matlab gibi dilleri kullanan bir bölüm olduğundan windows şart gibi bir şey. Yoksa emulatörler ile boğulur.

Bütçeniz oldukça yeterli. Benim önerim o bütçede gereğinden fazla donanıma girmek yerine kasa ve ekran kalitesine de önem vermeniz. Bu açıdan kendi bulduğunuz iki MSI marka ürün de güzel olacaktır.

Bir monster kullanıcısı olarak dip bütçelerde sorulmadıkça monster önermem. Donanım ve servis olarak hakkını verse de ekran ve kasa kalitesinde çok zayıf kalıyor. Touchpadi de ekstra berbat.

Ek olarak şunu eklemek isterim, o bütçedeki ekran kartlı cihazların çoğu sizin için ihtiyaç fazlası. Yani özgürce kalitesini ve tipini beğendiğiniz ürünü seçebilirsiniz. Uzun yıllar sizin için yeterli kalacaktır. Ekran kalitesi iyi bir 17.3" alırsanız harici monitör de gerekmeyecektir.

Taşınabilirlik açısından apple işlemcileri kıvamında çok fazla windows için mobil sistemler mevcut. O tarafta da Samsung'un Galaxy Book Pro gibi amoled ekranlı o bütçelerde Macbook seviyelerinde ürünleri mevcut. Ekran kartları yine Macbook'lar gibi grafik işleri için hızlandırıcılar içeriyor ama oyun veya 3 boyutlu tasarım gibi konularda doğal olarak geride kalıyor yine Macbook'lar gibi. Şarjları 20 saat civarı gidiyor ve prizden çıkarıldığında performansları düşmüyor.

Eğer mobil ağırlıklı kullanımlar düşünüyorsanız bu cihazı bir Mediamarkt'ta incelemenizi öneririm.

Mobil tarafında genellikle Macbook'lar ülkemizde biliniyor. Ama Fransa'daki ekip arkadaşlarım aynı bizimkiler gibi Starbucks gibi yerlerde çalışmayı sevdiklerinden ve windows bizim işlerde elzem olduğundan bu ürünü kullanıyorlar. Bu aralar ben de bu tarafa geçiş planlıyorum. Photoshop veya lightroom gibi uygulamalarda o küçümsediğimiz intel ekran kartının mobil rtx3060 lardan iyi ve hızlı çalıştığını da belirtmem lazım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
Ömer Çolak Ömer Çolak, Söylediğine aynen katılıyorum. Monster kasa kalitesi olarak zayıf ama servis kalitesi olarak bana göre çok iyi seviyede.

Önceki sene yeğene abra a5 almıştık. Kendi hatası yüzünden menteşe kısmından kırıldı.
Durumu anlatan not yazarak Yetkili servise gönderdik.
Bizim beklentimiz arıza tespit sonrası bizi arayıp onarım ücreti konusunda teklif vermeleriyle ama öyle olmadı.!

Birkaç gün bekledikten sonra kargocu bilgisayarı tekrar geri getirdi.
Paketi açtık o da ne kasayı komple değiştirmişler tek kuruş talep dahi etmediler.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
YBS delphi ve matlab gibi dilleri kullanan bir bölüm olduğundan windows şart gibi bir şey. Yoksa emulatörler ile boğulur.

Bütçeniz oldukça yeterli. Benim önerim o bütçede gereğinden fazla donanıma girmek yerine kasa ve ekran kalitesine de önem vermeniz. Bu açıdan kendi bulduğunuz iki MSI marka ürün de güzel olacaktır.

Bir monster kullanıcısı olarak dip bütçelerde sorulmadıkça monster önermem. Donanım ve servis olarak hakkını verse de ekran ve kasa kalitesinde çok zayıf kalıyor. Touchpadi de ekstra berbat.

Ek olarak şunu eklemek isterim, o bütçedeki ekran kartlı cihazların çoğu sizin için ihtiyaç fazlası. Yani özgürce kalitesini ve tipini beğendiğiniz ürünü seçebilirsiniz. Uzun yıllar sizin için yeterli kalacaktır. Ekran kalitesi iyi bir 17.3" alırsanız harici monitör de gerekmeyecektir.

Taşınabilirlik açısından apple işlemcileri kıvamında çok fazla windows için mobil sistemler mevcut. O tarafta da Samsung'un Galaxy Book Pro gibi amoled ekranlı o bütçelerde Macbook seviyelerinde ürünleri mevcut. Ekran kartları yine Macbook'lar gibi grafik işleri için hızlandırıcılar içeriyor ama oyun veya 3 boyutlu tasarım gibi konularda doğal olarak geride kalıyor yine Macbook'lar gibi. Şarjları 20 saat civarı gidiyor ve prizden çıkarıldığında performansları düşmüyor.

Eğer mobil ağırlıklı kullanımlar düşünüyorsanız bu cihazı bir Mediamarkt'ta incelemenizi öneririm.

Mobil tarafında genellikle Macbook'lar ülkemizde biliniyor. Ama Fransa'daki ekip arkadaşlarım aynı bizimkiler gibi Starbucks gibi yerlerde çalışmayı sevdiklerinden ve windows bizim işlerde elzem olduğundan bu ürünü kullanıyorlar. Bu aralar ben de bu tarafa geçiş planlıyorum. Photoshop veya lightroom gibi uygulamalarda o küçümsediğimiz intel ekran kartının mobil rtx3060 lardan iyi ve hızlı çalıştığını da belirtmem lazım.

Galaxy Book2 Pro için düşüncem ikinci bir laptop havası . Pahalı ve kurulu sistem .
Apple iPad 2 herhalde evde yatıyor ve notebooklar ve masa üstü çöplüğü .

Dediğniz gibi ekran kartı yeter ama ürünleri oyuna göre satış politikası .
Kaliteli ürün yok gibi . ( Türkiyeye özelmi gönderim 2 . sınıf ürünler )
Var olanda kısıtlanmış aldığın gibi kullanacaksınız pahalı .

Dedim

Danışayım . Sonra soğudum .

Alacak ürün bulanıyorum . ( Makul fiyat ve kalite )
Fiyatlar sismiş + aynı ürünü satışımı yapan firmalar arasında uçuk fiyatlar .

Kürkçü dükkanı desem
Pil: 3-Cells, 53.5 Whr

Sizin önerileriniz .

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Kaliteli ürün yok gibi . ( Türkiyeye özelmi gönderim 2 . sınıf ürünler )
Şu konu maalesef bizim kaderimiz. Size önerdiğim Galaxy Book bile Türkiye'de resmi olarak mevcut değil ne yazık ki. Bizim sektörde reklamı iyi olan kazandığından mıdır nedir bilmiyorum.

Dediğniz gibi ekran kartı yeter ama ürünleri oyuna göre satış politikası .
Keza bu konu da aynı şekilde. Genel olarak "oyun bilgisayarları güçlü olduğundan her türlü işe yeterli gelecektir" gibi bir yanılgıdan besleniyor bu durum da. Taşınabilirlikte aşırı zayıf olmaları, 15 inç olarak bile hantal olabilmeleri ve ekran kalitelerinin zayıf olması. Özellikle parlaklık anlamında dış çalışma koşullarında çok kötü kalıyorlar. Kaliteli bir 60Hz bulamıyoruz ama kalitesiz tonla 165Hz mevcut.

Yine oyun bilgisayarları, oyun dışı işlemlerde çok fazla darboğaz yaşıyor ve gereksiz fan gürültüsü içeriyorlar. Çok güçlü oyunları rahatlıkla oynatabilirken nispeten daha basit olan grafik işlerinde oyun oynatamayan bir çok iş bilgisayarından daha zayıf kalıyorlar. Apple zaten tam olarak bu noktadan profesyonel tasarım sektörünü kazanmış durumda.

Kürkçü dükkanı desem
Pil: 3-Cells, 53.5 Whr
MSI Katana da maalesef tam da şarj ve hantallık konularında eleştirdiğim ürünler sınıfında. Ama donanım ve performans anlamında üzmeyeceği gibi kasa kalitesi de iyi bir ürün bildiğim kadarıyla. Eğer yurtdışıyla bağlantınız varsa o bahsettiğim Samsung notebooklar resmi satış noktalarında 1000 dolar bandındalar. Kesinlikle ipadler veya macbooklar ile karşılaştırılabilecek bir ürün değil. Görüntü kalitesi ve performans anlamında oyun dışı konularda oyun bilgisayarlarından üstün ve sessiz olacaklardır. Özellikle prize bağlı olunmadığı durumlarda.

Zaten Türkiye piyasasında ne alacağımıza kendimiz karar veremiyoruz. Pazarın kendisi seçip önümüze yine kendi seçtiği fiyatla koyuyor ve biz de ya alıyoruz ya da paramızı kalitesiz ürünlere çeviriyoruz.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Şu konu maalesef bizim kaderimiz. Size önerdiğim Galaxy Book bile Türkiye'de resmi olarak mevcut değil ne yazık ki. Bizim sektörde reklamı iyi olan kazandığından mıdır nedir bilmiyorum.

Keza bu konu da aynı şekilde. Genel olarak "oyun bilgisayarları güçlü olduğundan her türlü işe yeterli gelecektir" gibi bir yanılgıdan besleniyor bu durum da. Taşınabilirlikte aşırı zayıf olmaları, 15 inç olarak bile hantal olabilmeleri ve ekran kalitelerinin zayıf olması. Özellikle parlaklık anlamında dış çalışma koşullarında çok kötü kalıyorlar. Kaliteli bir 60Hz bulamıyoruz ama kalitesiz tonla 165Hz mevcut.

Yine oyun bilgisayarları, oyun dışı işlemlerde çok fazla darboğaz yaşıyor ve gereksiz fan gürültüsü içeriyorlar. Çok güçlü oyunları rahatlıkla oynatabilirken nispeten daha basit olan grafik işlerinde oyun oynatamayan bir çok iş bilgisayarından daha zayıf kalıyorlar. Apple zaten tam olarak bu noktadan profesyonel tasarım sektörünü kazanmış durumda.

MSI Katana da maalesef tam da şarj ve hantallık konularında eleştirdiğim ürünler sınıfında. Ama donanım ve performans anlamında üzmeyeceği gibi kasa kalitesi de iyi bir ürün bildiğim kadarıyla. Eğer yurtdışıyla bağlantınız varsa o bahsettiğim Samsung notebooklar resmi satış noktalarında 1000 dolar bandındalar. Kesinlikle ipadler veya macbooklar ile karşılaştırılabilecek bir ürün değil. Görüntü kalitesi ve performans anlamında oyun dışı konularda oyun bilgisayarlarından üstün ve sessiz olacaklardır. Özellikle prize bağlı olunmadığı durumlarda.

Zaten Türkiye piyasasında ne alacağımıza kendimiz karar veremiyoruz. Pazarın kendisi seçip önümüze yine kendi seçtiği fiyatla koyuyor ve biz de ya alıyoruz ya da paramızı kalitesiz ürünlere çeviriyoruz.

Firmaların satış taktikleri çok .
Benim kafa göre batarya dışarıda ( kontrol edilebilir ) olmalı gereksiz zamanlarda batarya kullanımı olmamalı .
Bataryasızda kullanım yapılmamalı .
İkinci bir batarya kullanılabilir .
Geniş seçenekler olmalı .
Masa üstü gibi seçeneklee gibi , ekran kartını düşük istiyor İşlemci yüksek , ram ne istiyorsam gibi .
Monster notebook gibi diyeceğim ondada yok ağa ne derse o . diğer firmalar tam ağa .

Her halde bu ürünü alacağım gibi .

MSI KATANA 17 B12VEK-282TR i7-12650H 16GB DDR5 RTX4050 GDDR6 6GB 1TB SSD 17.3 FHD 144Hz W11 Notebook

Samsung notebooklar resmi satış noktalarında 1000 dolar bandındalar.

Galaxy Book2 Pro Türkiyeye gelecek diyelim ( ABD den ) gümrük tarafı ( bana ait ürünü diyecek ) ya gümrük bedeli ?
Dönüşde bu ürünü geri götürmeyince durumu ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
Benim kafa göre batarya dışarıda ( kontrol edilebilir ) olmalı gereksiz zamanlarda batarya kullanımı olmamalı .
Masa üstü gibi seçeneklee gibi , ekran kartını düşük istiyor İşlemci yüksek , ram ne istiyorsam gibi .
Monster notebook gibi diyeceğim ondada yok ağa ne derse o . diğer firmalar tam ağa .

MSI KATANA 17 B12VEK-282TR i7-12650H 16GB DDR5 RTX4050 GDDR6 6GB 1TB SSD 17.3 FHD 144Hz W11 Notebook

Galaxy Book2 Pro Türkiyeye gelecek diyelim ( ABD den ) gümrük tarafı ( bana ait ürünü diyecek ) ya gümrük bedeli ?
Ürün yolcu yanında kutusuz şekilde ve 1 adet olarak TR giriş yaparsa gümrükte kişisel eşya olarak değerlendirilir ve kaydı tutulmaz.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29

Üstadım bu nasıl Türkçe böyle sorması ayıp? 😂

Notebooklarda normalde ÖTV yok. Gümrük vergisi ürün Amerikan olmadığı için ciddi değildir diye düşünüyorum ama bilmiyorum. Sota Sota reisin dediği gibi kişisel eşya olarak vergisiz getirilebilir. Satın aldığınız ülkeden de pasaportunuzla vergi iadesi alabiliyorsunuz. Yani burada 50bin lira gözüken laptop aşağı yukarı 20bin liraya gelir. Türkiye'de resmi olarak olsa zaten muhtemelen 25bin lira falan olacaktı.

Türkçe'nizin zayıf olmasından yurt dışı bağınız olduğu çıkarımını yaparsak sanıyorum böyle bir imkanınız var. Kişisel eşya olarak alın getirin, avantajınızı kullanın.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
Üstadım bu nasıl Türkçe böyle sorması ayıp? 😂

Notebooklarda normalde ÖTV yok. Gümrük vergisi ürün Amerikan olmadığı için ciddi değildir diye düşünüyorum ama bilmiyorum. Sota Sota reisin dediği gibi kişisel eşya olarak vergisiz getirilebilir. Satın aldığınız ülkeden de pasaportunuzla vergi iadesi alabiliyorsunuz. Yani burada 50bin lira gözüken laptop aşağı yukarı 20bin liraya gelir. Türkiye'de resmi olarak olsa zaten muhtemelen 25bin lira falan olacaktı.

Türkçe'nizin zayıf olmasından yurt dışı bağınız olduğu çıkarımını yaparsak sanıyorum böyle bir imkanınız var. Kişisel eşya olarak alın getirin, avantajınızı kullanın.
Satın alınan ülkede de vergi muafiyeti için
satın alan kişinin o ülkede vatandaşlığını olmaması gerekiyor.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Satın alınan ülkede de vergi muafiyeti için
satın alan kişinin o ülkede vatandaşlığını olmaması gerekiyor.
Vatandaşlığı varsa zaten o %21 lik vergiyi ödese de koymaz 😂

Amerikada akrabam ( Abd + Türkiye vatandaşlığı ) bu yıl Türkiyeye gelirse ,
Ürünü getirmeyii kabul ederse teklif ederim .

Bu firmanında fiyatları uçuk .
.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Amerikada akrabam ( Abd + Türkiye vatandaşlığı ) bu yıl Türkiyeye gelirse ,
Ürünü getirmeyii kabul ederse teklif ederim .

Bu firmanında fiyatları uçuk .
.

Huawei çok övülüyor ve muhtemelen hak ediyor. Ama pil ömrünün 4-8 saat olması ve ekranın oled olmamasına rağmen Samsung'a göre pahalı kalıyor. Yurt dışı imkanı yoksa düşünülebilir tabi. Benzer Asus modelleri de güzel. Yine en başlarda da dediğim gibi sizin kendi seçtiğiniz msi bilgisayarlar da güzel şarj ömrü 2-4 saat olsa da. Performansı da ona göre üst seviye haliyle.

Geri
Üst Alt