Merhaba hocam,
bütçe ne kadar, ekran boyutu kaç inç olmalı, grafik işlemci çok önemli mi.
Umut Barış
MAC OS yazılımcılar için şart değil ama kaliteli bilgisayarım olsun isterse o bütçeye Apple düşünebilir;Bu özelliklerde oyun için kullanılmayacak . ( düşüncem )
Foto , video düzenme vs gibi işleri ve çizim içinde kullanılabilir .
Bütce 35.000,00 - 40.000,00 arası + monitör dahil - monitör hariç .
Mac os tercih edilirse ekosistemi oldukça maliyetli olacaktır. (klavye, fare)MAC OS yazılımcılar için şart değil ama kaliteli bilgisayarım olsun isterse o bütçeye Apple düşünebilir;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Tabi az bağlantı seçeneği gibi durumları da göz önünde bulundurması lazım.
16 GB bellek ve bütçeniz elveriyorsa 512 GB SSD seçeneğiyle bir Apple Macbook alması uzun soluklu sonuç almasına yarayacaktır diye düşünüyorum.
Aciliyeti nedir. Kampanya, kupon denk getirip uyguna alabilirmiyiz bakalım.
MAC OS yazılımcılar için şart değil ama kaliteli bilgisayarım olsun isterse o bütçeye Apple düşünebilir;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Tabi az bağlantı seçeneği gibi durumları da göz önünde bulundurması lazım.
16 GB bellek ve bütçeniz elveriyorsa 512 GB SSD seçeneğiyle bir Apple Macbook alması uzun soluklu sonuç almasına yarayacaktır diye düşünüyorum.
Bütçe yüksek, birçok seçim yapabilir.Mac os tercih edilirse ekosistemi oldukça maliyetli olacaktır. (klavye, fare)
arkadaşımız öğrenci yüksek ihtimal notebook gündelik işler içinde kullanacak.
windows daha iyi tercih olacağını düşünüyorum ayrıca harici monitöre de ihtiyaç var.
Fotoğraf ve video düzenlemede yapılacak yani termal tasarımı iyi makina seçmek gerek.Bütçe yüksek, birçok seçim yapabilir.
Öğrenciyse ben taşınabilirlik odaklı düşündüm.
Oyun bilgisayarları ağır olur, hafif ama güçlü Windows modellerine bakmak lazım.
Aklımda birkaç tane ürün var.
Tabi programlamada ne yapacak o da önemli.
Yani ileri seviye işe girişmeyecekse 40.000'lik makine almasa da olur.
Apple alırsa en azından servis ve pil ömrünü garanti etmiş olur.
Tabi yükseltme yapamaz. Bağlantı seçenekleri kısıtlı, usb çoklayıcı mecbur alır.
Ekran almadan kullanırsa diye Apple önerdim.
Fotoğraf ve video düzenlemede yapılacak yani termal tasarımı iyi makina seçmek gerek.
Hafif makinelerde TDP BIOS ile dizginlenmiş oluyor genelde, taşınabilirlik önemli değilse ağır makine alınabilir tabi.Fotoğraf ve video düzenlemede yapılacak yani termal tasarımı iyi makina seçmek gerek.