BramStoker
Aktif Üye
- 8 Eki 2018
- 120
- 39
Merhaba arkadaşlar
Xigmatek nrp-mc651 650w 80+ silver PSU ım var
Yeni ekran kartı aldım, Sapphire Pulse RX570 4gb 12266-04
Eski GPU 6 pin power isteyen HD7770 idi, bu yeni kart 8 pin power istiyor. PSU nun kabloları Tak-Çıkar model olduğu için kullanmadığım extra kablolar kutusunda.
GPU için 6+2 pin olan PSU dan direkt çıkan kabloyla bağladım fakat ekrana görüntü alamadım. Acaba power yetmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?
Takılabilen kablolar arasında PCI-E olarak 2 tane daha 6 pin kablom ayrıca 1 adet 8 pin 12V kablom mevcut.
8 pin i denedim ama ekran kartına uymadı nedense
Arkadaşa sordum, 6 pin i 8 pine çoklayıcı alırsam işim çözülür dedi. Başka önerebileceğiniz bir yol var mı ?
Not : dönüştürücü ile DVI girişini kullanıyorum, monitörüm Analog VGA. (Dönüştürücü yü yeni aldım ordan henüz şüphelenmiyorum)
Sistem çok güç harcamıyor bildiğim kadarıyla, kalan bileşenler ;
Asus P5NT WS Anakart
Core2 QuadCore Q6600 3.0 ghz O.C
2x SSD 2x 7200 rpm HDD 1x DVD Rom
4x2gb RAM
Not 2 : Darboğazdan haberim var, param olunca Ryzen e geçeceğim komple...
Teşekkürler
Xigmatek nrp-mc651 650w 80+ silver PSU ım var
Yeni ekran kartı aldım, Sapphire Pulse RX570 4gb 12266-04
Eski GPU 6 pin power isteyen HD7770 idi, bu yeni kart 8 pin power istiyor. PSU nun kabloları Tak-Çıkar model olduğu için kullanmadığım extra kablolar kutusunda.
GPU için 6+2 pin olan PSU dan direkt çıkan kabloyla bağladım fakat ekrana görüntü alamadım. Acaba power yetmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?
Takılabilen kablolar arasında PCI-E olarak 2 tane daha 6 pin kablom ayrıca 1 adet 8 pin 12V kablom mevcut.
8 pin i denedim ama ekran kartına uymadı nedense
Arkadaşa sordum, 6 pin i 8 pine çoklayıcı alırsam işim çözülür dedi. Başka önerebileceğiniz bir yol var mı ?
Not : dönüştürücü ile DVI girişini kullanıyorum, monitörüm Analog VGA. (Dönüştürücü yü yeni aldım ordan henüz şüphelenmiyorum)
Sistem çok güç harcamıyor bildiğim kadarıyla, kalan bileşenler ;
Asus P5NT WS Anakart
Core2 QuadCore Q6600 3.0 ghz O.C
2x SSD 2x 7200 rpm HDD 1x DVD Rom
4x2gb RAM
Not 2 : Darboğazdan haberim var, param olunca Ryzen e geçeceğim komple...
Teşekkürler