Çok uzun süre forumlar da takıldım. 2000lerin önceleri, ve sonraları bir çok forumda takıldım, vbuelettin, mybb, phbb, özellikle SMF, özel yazılımlı php forumlar derken, sene 2010'lara dayandı o zaman karar verdim forum sitesi kurmaya. Bir çok sitede adminlik/modluk vs işleri yaptım. Sonraları piyasadan uzak kaldım. Sonra geri dönüş yaptım sitelere xenforo diye bir şeyle karşılaştım. Daha yepyeni değişik güzel bir yazılım. Çok hoşuma gitti. Bizim zamanımızda ki, forum yazılımları çok emek istiyordu çok. Bu forum yazılımı akıllı ev aleti gibi. Velhasıl kelam, xenforo yazılımına merak saldım, demoymuş fullmüş derken öğrendim çoğu şeyini. Dikkatimi çeken bir şey oldu (tecrübe sahibi insanız sonuçta uzun süredir varız bu işlerde) bu yazılımda dikkatimi çeken şey, responsive olması değil, hızlı olması değil, sade olması değil, eklentileri değil, yahu İbrahim DELİRTME adamı der gibisiniz. Ben bu yazılımda GÜVENLİK DENEN şey dikkatimi öyle bir çekti ki dedim ki. Tamam ya bu olmuş. Bakın güvenlik deyip geçmeyin. Mybb smf, vs bizim zamanımızda cayır cayır hackleniyordu, (açıkları vardı) durduralamıyordu. O kadar para basıp vb alanlar vardı Exploited yiyordu. Neyse neden bunları anlattım? Çekiliş sistemi xenforo üzerinden yapılıyor. Yani senden benden güvenli bu sistem kimsenin hakkı gasp edilmez. Bunu bilen birisi olarak demek benim boynumun borcu o kadar laf ettim çünkü; anlayın diye yani bildiğimiz var diye. Her sistem hacklenir hepsinin açığı vardır ona lafım yok ama xenforo başka. En iyisi en güvenilir ve güven veren bir yazılım. Bu arada tamam yazılım harikada,
Sota
Adem Helvacı abim,10 numara insanlar. Kimsenin ne hakkını yerler nede haksızlık yaparlar çekilişleri isterlerse elleriyle çeksinler isterlerse kapalı bir kutuda farketmez adamların kumaşı kaliteli nasıl çekiliş yaptıkları önemsiz... Saygılarımla.