Voltaj, Akım Koruyucu Kullanıyor musunuz.?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,098
Forum içerisinde onlarca kez konuştuğumuz konuların başında gelen bu sorunsalı, evi tadilat yaparken aradan çıkarayım istedim.

Sadece tek bir cihazı yüksek gerilimden koruyabildiğiniz akım koruma prizleri, bildiğiniz üzere 300 TL’den başlıyor. Şunu da belirtmekte fayda var: Bu prizler sizi yalnızca yüksek voltaja karşı korur.

Peki, evimizin farklı lokasyonlarında birden fazla korunması gereken cihaz varsa ne yapacağız? İşte bu noktada, sigorta şeklinde bir koruyucu ile sorunu kökten halledeceğiz.
Bu ürünle, standart akım koruma prizlerinin yapamadığı;
  • düşük voltaj,
  • nötr kopması,
  • faz dengesizliği,
  • yıldırım darbesi,
  • elektriğin anlık gidip gelmesi
gibi risklere karşı da koruma sağlamış olacağız. Şimdi içinizden “Başkan, bunlar reklam kokan hareketler; bizi ürün almaya mı zorluyorsun?” diyenler olacaktır. 😄
Bu ürünü 1,5 sene önce bir arkadaşımıza tavsiye etmiştim. O zamandan beri de takibimdeydi.

Link şurada:

Cihazı yaklaşık 1 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Anlık olarak voltaj ve akımı takip edebiliyorsunuz.
Benim sigorta kutusunun güncel durumu:

20251229_190404.jpg

Ürünün monifaz ve trifaze olarak 2 modeli bulunuyor.

D380-AFIS-1.jpg

Son düzenleme:
K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
206
23
Tomzn nin ki 1100e aliexpress de var dı ama malum yurt dışı alışverişi komple yasaklandı bende adını unuttuğum bir marka almıştım o zaman tomzn yoktu taktım geçen düşük voltaj diye elektiriği kesti düşük voltaj ayarı 195e ayarliydi mahallede de Sokak lambaları gitti gitti geldi belki de cihazlarımı kurtardı haberim yok onun dışında günlük aylık yıllık elektirik tüketimini takip ediyorum o konuda iyi oluyor kışın ortası klima kullanımı yok elektirikli ısıtıcı yok sadece mutfak aletleri çay makinesi çamaşır makinesi Kurutma makinesi kullanıyoruz günlük tüketim ortalama 17 20kw lara dayandı 13 günde 220kw tüketim

1000241334.jpg
1000241332.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,098
Tomzn nin ki 1100e aliexpress de var dı ama malum yurt dışı alışverişi komple yasaklandı bende adını unuttuğum bir marka almıştım o zaman tomzn yoktu taktım geçen düşük voltaj diye elektiriği kesti düşük voltaj ayarı 195e ayarliydi mahallede de Sokak lambaları gitti gitti geldi belki de cihazlarımı kurtardı haberim yok onun dışında günlük aylık yıllık elektirik tüketimini takip ediyorum o konuda iyi oluyor kışın ortası klima kullanımı yok elektirikli ısıtıcı yok sadece mutfak aletleri çay makinesi çamaşır makinesi Kurutma makinesi kullanıyoruz günlük tüketim ortalama 17 20kw lara dayandı 13 günde 220kw tüketim

1000241334.jpg
1000241332.jpg
bendeki modelde enerji takibi yok aynı özellikte enerji takibi olan bulursam değiştirebilirim

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
206
23
bendeki modelde enerji takibi yok aynı özellikte enerji takibi olan bulursam değiştirebilirim
Sendekikerin hepsi var bende düşük voltaj yüksek voltaj yıldırım çarpması kaçak akım nötr kopması benimki monofaze ama trifaze lar da faz dengesizliği de vardır mutlaka

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,098
Sendekikerin hepsi var bende düşük voltaj yüksek voltaj yıldırım çarpması kaçak akım nötr kopması benimki monofaze ama trifaze lar da faz dengesizliği de vardır mutlaka
Faz sıralamasi hariç tüm özellikleri aktif ettim.
Bana kalırsa en güzel özelliği elektriğin anlık git gel yaptığı anlarda enerjiyi kesip cihazları koruması.

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
206
23
Faz sıralamasi hariç tüm özellikleri aktif ettim.
Bana kalırsa en güzel özelliği elektriğin anlık git gel yaptığı anlarda enerjiyi kesip cihazları koruması.
Geçen yaz her gün 2 saat elektirik gidiyordu bazen 8 10 saat gelmiyordu tüm bursanin trafolari arızaya geçiyordu 5 saat sonra aradım boşta ekip yok diye kimse takip edememiş bizim bölge de elektirik olmadığından haberleri yoktu baya sıkıntılı yani o yüzden de aldım ben bide şimdi voltaj 210 lara iniyor yazin herkes klimalara abaninca ne olacak acaba klima elektirik altyapısını dehşet zorlayan bir şey onu fark ettim 24 saat 3 klima sadece bizde var ev günde 40 50kw çekecek herhalde fatura ev kredisini geçecek bu yaz

K Çevrimiçi

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
206
23
Sadece kaçak akım rölesi ve online ups var. Gerisi Allah'a emanet. :kop
Her yaz daha sıkıntı oluyor ev araçlar da yaygınlaştı millet camdan kablo atıp şarj ediyor 220 de 7kw a kadar elektirik çekiyor trifaze de 22kw elektirik çekiyor 1 araç 4 ila 16 evin aynı anda çektiği elektiriği evden şarjla tek başına çekiyor

Geri
Üst Alt