Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Güzel yaklaşımBENCE SOLDAKİ SAMSUNG VA PANEL SAĞDAKİ LG İPS PANEL KALİTE OLARAK BİRBİRİNDEN FAZLA FARKI YOK SADECE İHTİYACA GÖRE DEĞERLENDİRİLİR.
Güzel yaklaşımBENCE SOLDAKİ SAMSUNG VA PANEL SAĞDAKİ LG İPS PANEL KALİTE OLARAK BİRBİRİNDEN FAZLA FARKI YOK SADECE İHTİYACA GÖRE DEĞERLENDİRİLİR.
Yine de dikkatinizi çekmeyi başarmışımBen fiyatını dudak okumalarından anladığım kadarıyla soldaki ürünün A101'in verdiği Hi-Level olduğunu düşündüm. Sağdaki ürünü siyahlarda ve renksel doğrulukta (gözlerimle değerlendirip) daha başarılı buldum. Soldakine VA sağdakine IPS diyesim geliyor ama bende de 48 inç bir VA panelli bir ürün var ama sağdaki ürün kadar canlı nedense..
Ben açıkçası yan açıdan dolayı degil direk sağdaki ürünün renk canlılığını sevdim ips olduğu hemen belli oluyor gerçi kimisi daha doğal renklerden hoşlanıyor ama hafif rüzgarda yaprağın hareketlerinde bile va panelin hareketli sahnelerde daha iyi olacağını anlayabilirsinizAmacım ürünleri gizlemek olmadı açık konuşmak gerekirse.
O nedenle ayak tasarımları, markayı görebilmeye çalışma, Konuyu yeni çıkan tv ler ve hatta İlterişe kladar bağlayabilme olasılıklarını zaten tahmin ediyordum (Vallahi ne yalan söyleyeyim İlterişe bağlanacağı aklıma gelmemişti ) O nedenle detayları bırakıp panele odaklansanız ne düşünürsünüz acaba diye merak etmiştim.
Sağdaki tv nin hiç bir ayarına elimi dahi sürmedim, Soldaki tv nin kumandasını aldım ve sağdakine uydurmak için 5 dakikalık bir ayar yaptım.
Hemen bir detay vereyim, Mesela o Pembe güllerin olduğu sahnede soldaki Pembe gül çok beyaz gibi görünse de aslında gerçek göz ile gördüğüm kesinlikle öyle değil, çekimi yaparken de fark etmiştim ama yapacak bir şey yok. TV lerin panel performansı kadar elbette ki kameraların vizör/lens performansı da o paralelde etkili.
Ben kendi görüşümü belirteyim, Elbette sağdaki panelin vurgusu, işlemesi, çözümlemesi fark ediliyor, ancak soldaki panelin ona ciddi anlamda yaklaşmayı başardığı tartışılmaz bence.
Buna paralel, herkes samimiyetle yazsın lütfen, Finale yakın yan açıdan size görüntü vermeseydim düşünceleriniz ne olur du?
Aslında abi sağ beyin ile sol beyin daha baskın olaBen açıkçası yan açıdan dolayı degil direk sağdaki ürünün renk canlılığını sevdim ips olduğu hemen belli oluyor gerçi kimisi daha doğal renklerden hoşlanıyor ama hafif rüzgarda yaprağın hareketlerinde bile va panelin hareketli sahnelerde daha iyi olacağını anlayabilirsiniz
Birde sağ beyin daha baskın veya sol beyin daha baskın olanlar renkleri farklı görüyor ya aslında abi bu kullanıcı profiline bu maddeyide ekleyip iyice beyin mi yaksak?Ben açıkçası yan açıdan dolayı degil direk sağdaki ürünün renk canlılığını sevdim ips olduğu hemen belli oluyor gerçi kimisi daha doğal renklerden hoşlanıyor ama hafif rüzgarda yaprağın hareketlerinde bile va panelin hareketli sahnelerde daha iyi olacağını anlayabilirsiniz