Vestel bilindiği üzere en son V7 ve Z40 modellerini tanıttı. Z40 modeli, şu ana kadar ki durumdan farklı olarak direk fason olarak yurt dışından temin edildi. Aynı model yurt dışında "BLU Bold N1" olarak satılıyor. Bu modele kadar yanlışım varsa düzeltin benim bildiğim tüm telefonlar Manisa'da Vestel tarafından özgün tasarlanan modellerdi.
Şimdi merak ettiğim, Vestel'den telefon piyasasında bir süredir ses gelmiyor. Acaba piyasadan çekiliyor mu? Çekilmiyor ise, Manisadaki telefon üretim/tasarım olaylarını kapatıp, fason temin yoluyla mı devam edecek (Z40 Gibi) yoksa diğer modelleri gibi kendisi tasarlayıp üretmeye devam edecek mi?
Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
@Adem Helvacı
Şimdi merak ettiğim, Vestel'den telefon piyasasında bir süredir ses gelmiyor. Acaba piyasadan çekiliyor mu? Çekilmiyor ise, Manisadaki telefon üretim/tasarım olaylarını kapatıp, fason temin yoluyla mı devam edecek (Z40 Gibi) yoksa diğer modelleri gibi kendisi tasarlayıp üretmeye devam edecek mi?
Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
@Adem Helvacı
(V3 Telefonuın sıfırı İnternette 510tl ye satılıyordu zaten)
O da o şekilde perte çıkınca Z20 aldım geçen sene 1000 lira gibi bir fiyata. 1000 liraya o teknik özelliklere sahip başka bir telefon asla alamazdım, ram, cpu, dahili hafıza, çift kamera, full hd gorilla ekran vs vs. Halen de mutlu mesut kullanıyorum. Dezavantajı güncelleme desteği olmaması ve kamerasının gerçekten vasat olması. Hatta eşim de Venüs Z20 kullanıyor dün ekranı düşme sonucu kırıldı bugün güvenüssüne götürdük 400 lira karşılığı (doğal olarak kullanıcı hatası) telefon ekranını değişeceklerini 2 saat içinde alabileceğimizi söylediler. Dolayısıyla sizlerin tecrübelerinin aksine ben Venüs servenimden memnun kaldım ve yerli üretim olarak devam etmesini arzu ederim. Yerli üretim denince elbette chip vb. bileşenleri üretecek hali yok bugün samsung da iphone da xiaomi de ya mediatek ya qualcomm SoC kullanıyor. Dolayısıyla yerli üretimden beklentim, yerli kasa tasarımı yerli işçilikle montaj, devre tasarımı, belki batarya ve ekran üretimi olur. Yoksa mikroçipler elbette yurtdışından temin edilecek bu çok doğal.