Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
''Bir şeyin her şeyini bilmek mi? Her şeyden bir şey bilmek mi?'' çıkmazının göstergesidir Vestel. Hiç bir şeyi tam olarak yapamıyor. Neyse ki Asil Nadir Zamanından beri süregelen tv üretimi konusunda ivme kazandılar da oradan tutuyoruz biraz.Aynen katılıyorum , yılda 300 500 adet bilgisayar ihalesine çıkıyoruz üniversite olarak.Genelde casper ,exper ,technopc veya yönsis kazanıyor ihalaleri çokta iyi para kazanıyorlar.Birtek yönsis in hakkını yiyemem gigabyt yada asus anakart, Kingston ram, samsung ssd kullanan onları gördüm.İşin açıkcası masaüstü satışları azalsada kurumsal anlamda güzel para var.Bazen diyorum tut küçük bir depo, kur sistemi , toplat bilgisarları sat.
Vestel e gelince baştan uydu alıcı sonra yazarkasa , masaüstü laptop üretimi en sonda cep telefonu üretimi ellerinde patladı.Nasıl güzel para olan , küçük ama katma değeri yüksek ürünlerde başarısız oldular anlamak güç.Sabah arkadaşa da kombi baktık internetten fiyatlar uçmuş.Bana göre kombi üretimi de en kolaylarından biri sistemsel olarak ,parçaların hepsi alanında uzman markalar ,birleştir gitsin.Böyle sektörlerde vestel gibi bir firma nasıl başarısız oldu şaşıyorum.