Vestel Zeta 7231 Crt Tv devre şeması lazım

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
312
65
arkadaşlar elimde bir tane tv var stadby yanıyor start yaptığımızda b+ 130v çıkıp geristadb konumuna düşüyor blok kondastör ayağında 300v okuyorum incelememde vertikal entegresi patlak B+yolu ayırıyorum durum aynı arızam ileri beslemedemi yoksa geri beslemedemi?çözemedim bu tv hangi modeldir ck49 düşündüm şeması karşlaştırdım tutmadı olarakgerek arıza gerek şema hakında

yardıcı olursanız sevinirim kolay gelsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20201209_095257.jpg

IMG_20201209_1127014029757792e65c5f.jpg

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
312
65
arkadaşlar b+yolu ayırdım tv start ederken 130v çıkıp geri çöküyor böyle bir arıza yazılımla alaka ola bilirmi sistemle ilgili böyle bir arıza çözen bilenvarmı başınıza gelen aynı arıza denk gelen varmı yardım lütfen

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,257
arkadaşlar b+yolu ayırdım tv start ederken 130v çıkıp geri çöküyor böyle bir arıza yazılımla alaka ola bilirmi sistemle ilgili böyle bir arıza çözen bilenvarmı başınıza gelen aynı arıza denk gelen varmı yardım lütfen
+B Çöküyor yazmışsınız kumanda ile açmayı deniyor musun veya tuş takımından PR+ tuşu ile çalıştırmayı deniyor musun tv standby konumunda olmasın. İlk yazınızda vertikal entegresinin patlamış olduğunu yazmışsınız vertikal devresi kondansatörleri kontrol edilmeli vertikal yüksek gerilim trafosundan beslendiği için trafo kısa devre olabilir. Yüksek gerilim trafosundaki kısa devre +B yi de susturur besleme devresi korumaya geçer

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
312
65
hocam -14 +14 vertikal voltajları geri beslemede çıkıyor dstden değil sen herhalde beko c7 c8 şase sandınız tviyi start yapılışı butonlardan yapıyorum kumandaya gerek yoki

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,257
hocam -14 +14 vertikal voltajları geri beslemede çıkıyor dstden değil sen herhalde beko c7 c8 şase sandınız tviyi start yapılışı butonlardan yapıyorum kumandaya gerek yoki
İşlerden anlık olarak fırsat bulup online olduğum için :) haklısın 3 Adet CK49 Şase var biri CKA49 size doğru şema verdim ben Asano olanla CKA ya bakmışım asanoda vertikal yüksek gerilim trafosundan besleniyor sizdeki smps trafodan besleniyor. Smps trafo öncesi ve sonrası kondansatörlerini denediniz mi? TEKNOwest TEKNOWEST usta da yazmıştı

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
312
65
İşlerden anlık olarak fırsat bulup online olduğum için :) haklısın 3 Adet CK49 Şase var biri CKA49 size doğru şema verdim ben Asano olanla CKA ya bakmışım asanoda vertikal yüksek gerilim trafosundan besleniyor sizdeki smps trafodan besleniyor. Smps trafo öncesi ve sonrası kondansatörlerini denediniz mi? TEKNOwest TEKNOWEST usta da yazmıştı
Evet b+yolundaki kondastör değiştirdim geri besleme içinde elektolitik kondastör zaten yoksiviç mod çikiş voltajlar hepsi stabil olarak çıkıyor

Akın07 Çevrimdışı

Akın07

Aktif Üye
12 Şub 2021
148
41
Vestel zeta bu2508df arızalandiydi onun yerine bu508df taktım elimde olmadığı için tv çalıştı fakat görüntü flaman yanmıyor sorun nedir sizce transistör farklı olduğu icinmi

Geri
Üst Alt