omrdml
Aktif Üye
- 19 Eyl 2019
- 354
Bu telefonu iş yerimde kullanmak için almıştım.
Ana telefonum su koyuverince birden ana telefonum şimdilik bu oluverdi.
Vestel Venüs E5 incelemesi, yorumlar ile karşınızdayım.
Kısaca teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse,
İlk başta V7 almayı düşünmüştüm.
Ama ikinci bir telefona fazla para vermek istemedim açıkçası.
Ve YouTube'da da paylaştığım bir karşılaştırmayı buraya da eklemek istedim.
Venüs V7 ve E5 karşılaştırması;
Hafızası (V7 64GB/3GB - E5 32GB/3GB) ve pili (V7 %20 daha fazla kapasiteye sahip ama ikisi de 1 günü rahat çıkarıyor) haricinde birkaç farklılık mevcut. Bluetooth ve Wi-Fi sürümü Venüs V7'nin bir tık yukarıda ama 4.5G şebeke uyumunda Venüs E5'te Cat6 modem mevcutken Venüs V7'de Cat4 modem mevcut.
Bu yazılanlar hariç diğer tüm özellikleri aynı olan telefon Vestel Venüs E5 modelidir.
Venüs E5'in reklamını pek yapmadılar nedense.
Youtube'de bir arkadaş haricinde de inceleme videosunu görmedim.
Aslında Antutu puanı (V7 68.500 - E5 100.100) E5'in daha yüksek. O da işlemci modeli ile grafik işlemcinin modeli ve frekansının da (V7'in işlemcisi (Helio P22) - E5'in işlemcisi (Helio P23) / V7'nin Grafik İşlemcisi (PowerVR GE8320 520 MHz) - E5'in Grafik İşlemcisi (Mali-G71 MP2 770 MHz)) Venüs E5'te daha üst özelliklere sahip olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ekran çözünürlüğü (her ikisi de HD+) ve parlaklığı çok yeterli ve kontrast değerleri fiyatına göre gerçekten iyi seviyelerde.
Venüs E5'te de parmak izi ve yüz tanıma mevcut ve hızı gayet iyi.
Her ikisi de Android 9 yüklü olarak geliyor.
Son olarak Venüs E5'in Fiyatı Venüs V7'ye göre (V7 1274TL - E5 950TL) 350TL daha ucuz.
Bu zamanda 1000TL altında bu özelliklere sahip bir telefon kaçırılacak bir fırsat değil bence.
En son baktığımda V7'nin fiyatı da 1000TL'lere yakın seviyelerde.
Ama ben 700TL'ye aldığım için her ne kadar SD islemcili olmasa da hala f/p olarak çok iyi diyebilirim.
2 aylık izlenimlerimi yazacak olursam;
Artıları:
Yeni nesil Damla çentikli ekran olması iyi olmuş.
Ekran parlaklığı %20'lerdeyken bile yeterli.
Çözünürlüğü makul seviyelerde, sırıtmıyor.
Parmak izi hızlı çalışıyor, algılamada problem yok.
Ciddi bir ısınmaya rastlamadım.
Optimum seviyelerde. 2.5-3 saatte full şarj oluyor.
Bağlantı tipinin yeni nesil type-c olması da hoşuma gitti açıkçası.
3-4 uygulama açıkken bile 1.5gb kullanilabilir rami mevcut.
24 adet uygulama yüklü ve yaklaşık 15.8gb hafızası kullanılabilir durumda.
Eksileri:
Dokunmatik hassasiyeti daha iyi olabilirdi.
Vestel'imizin Tv'lerinde olduğu gibi bunun da sesi çok tatmin etmiyor ama şiddet olarak yeterli.
Android 9 ile geliyor. 10'u alabileceğini sanmıyorum.
Playstore'da sadece wi-fi üzerinden güncelleme iznini verdim lakin zaman zaman güncelle dememe rağmen "indirme bekleniyor" ekranında wi-fi'ya bağlı ve internet problemi yokken bile bekliyor. Anlık olarak mobil veriye geçip tetikliyorum indirme başlıyor ve sonra mobili kapatiyorum wi-fi'den devam ediyor.
Bu android'den dolayı mıdır yoksa MTK işlemcinin bir handikapı mıdır bilmiyorum.
Ana telefonum su koyuverince birden ana telefonum şimdilik bu oluverdi.
Vestel Venüs E5 incelemesi, yorumlar ile karşınızdayım.
Kısaca teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse,
İlk başta V7 almayı düşünmüştüm.
Ama ikinci bir telefona fazla para vermek istemedim açıkçası.
Ve YouTube'da da paylaştığım bir karşılaştırmayı buraya da eklemek istedim.
Venüs V7 ve E5 karşılaştırması;
Hafızası (V7 64GB/3GB - E5 32GB/3GB) ve pili (V7 %20 daha fazla kapasiteye sahip ama ikisi de 1 günü rahat çıkarıyor) haricinde birkaç farklılık mevcut. Bluetooth ve Wi-Fi sürümü Venüs V7'nin bir tık yukarıda ama 4.5G şebeke uyumunda Venüs E5'te Cat6 modem mevcutken Venüs V7'de Cat4 modem mevcut.
Bu yazılanlar hariç diğer tüm özellikleri aynı olan telefon Vestel Venüs E5 modelidir.
Venüs E5'in reklamını pek yapmadılar nedense.
Youtube'de bir arkadaş haricinde de inceleme videosunu görmedim.
Aslında Antutu puanı (V7 68.500 - E5 100.100) E5'in daha yüksek. O da işlemci modeli ile grafik işlemcinin modeli ve frekansının da (V7'in işlemcisi (Helio P22) - E5'in işlemcisi (Helio P23) / V7'nin Grafik İşlemcisi (PowerVR GE8320 520 MHz) - E5'in Grafik İşlemcisi (Mali-G71 MP2 770 MHz)) Venüs E5'te daha üst özelliklere sahip olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ekran çözünürlüğü (her ikisi de HD+) ve parlaklığı çok yeterli ve kontrast değerleri fiyatına göre gerçekten iyi seviyelerde.
Venüs E5'te de parmak izi ve yüz tanıma mevcut ve hızı gayet iyi.
Her ikisi de Android 9 yüklü olarak geliyor.
Son olarak Venüs E5'in Fiyatı Venüs V7'ye göre (V7 1274TL - E5 950TL) 350TL daha ucuz.
Bu zamanda 1000TL altında bu özelliklere sahip bir telefon kaçırılacak bir fırsat değil bence.
En son baktığımda V7'nin fiyatı da 1000TL'lere yakın seviyelerde.
Ama ben 700TL'ye aldığım için her ne kadar SD islemcili olmasa da hala f/p olarak çok iyi diyebilirim.
2 aylık izlenimlerimi yazacak olursam;
Artıları:
Yeni nesil Damla çentikli ekran olması iyi olmuş.
Ekran parlaklığı %20'lerdeyken bile yeterli.
Çözünürlüğü makul seviyelerde, sırıtmıyor.
Parmak izi hızlı çalışıyor, algılamada problem yok.
Ciddi bir ısınmaya rastlamadım.
Optimum seviyelerde. 2.5-3 saatte full şarj oluyor.
Bağlantı tipinin yeni nesil type-c olması da hoşuma gitti açıkçası.
3-4 uygulama açıkken bile 1.5gb kullanilabilir rami mevcut.
24 adet uygulama yüklü ve yaklaşık 15.8gb hafızası kullanılabilir durumda.
Eksileri:
Dokunmatik hassasiyeti daha iyi olabilirdi.
Vestel'imizin Tv'lerinde olduğu gibi bunun da sesi çok tatmin etmiyor ama şiddet olarak yeterli.
Android 9 ile geliyor. 10'u alabileceğini sanmıyorum.
Playstore'da sadece wi-fi üzerinden güncelleme iznini verdim lakin zaman zaman güncelle dememe rağmen "indirme bekleniyor" ekranında wi-fi'ya bağlı ve internet problemi yokken bile bekliyor. Anlık olarak mobil veriye geçip tetikliyorum indirme başlıyor ve sonra mobili kapatiyorum wi-fi'den devam ediyor.
Bu android'den dolayı mıdır yoksa MTK işlemcinin bir handikapı mıdır bilmiyorum.
Moderatör tarafında düzenlendi: