veli1990' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar benim adım Veli DİNÇER
Vestel ve diğer markalarda trt 4k da titreme sorununa çözüm bulalım
bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı yada test yayını olduğu için mi
Bu Konu Başlık altından paylaşalım
gerekir ise uzmanlardan ve profesörlerden sesimizi çıkaralım
merhabalar hocam bu 4k da titreme derken afburun bende ve bence diyeyim "bakmakla" "görmek" gerçektende farklı şeyler doğrudurda dikkatimizden kaçmış olabilir sizin bariz tespitiniz tam nasıl ne şekilde farkettiniz ? ara aramı sık sık tekrar mı uydumdada vardı bir özellik ondan bahsederek konuyada açıklık getirim mesela 4k yayın varsa bilgisinde ve üzerindeki ledden uhd yayın olduğunu belirtirdi aynı kanalda uhd yayın olmadığında çözünürlük bilgisi düşerdi ve ledim yanmazdı ondan o yayınlardaki aradaki fark haliyle rahat netliktende farkedilebiliyoduda inanın titreme olarak hiç dikkat etmemişim o gözlede derlerya alıcı gözle bakmamıştım
şimdi uhd kanalları arasında gezinince bu konu aklıma geliyo bekliyom titricekmi diye
)) tr dışında astra ve hotbird dede bakıyom ama neden yakalayamadım sadece arada yayında ses yada görüntüde anlık takılma denek gelebiliyo onu farkettimama dediğim gibi 65 vestel 55 ve 43 samy var uhd olarak cidden ben farkedemedim yayınsalda denk mi gelmiyor acaba yada evet yayınlar arası
4K UHD bir televizyonun 25P mi, 30P mi, 50P yada 60P mi yayın yaptığınıda anlayamadığımızdan omu titreme hissi veriyor acaba göze? Piyasaya 4K olarak sunulan ancak 3K (2880’e 2160 RGBW panelli) olan televizyonlar olduğu gibi tüm yayınları 4k veremeyebiliyolar demekki ? şimdilik tek titreme gözümün seyirmesi titricekmi diye gözü kırpmadan bakarken sulanarak ) ama gözlemlerim devam ediyor ama