bekogluaydin
Yeni Üye
- 19 May 2018
- 17
- 28

Ado hocam bir forumda Vestel TV yazılım ile alakalı konunuza denk geldim. Sonrada ise bu forumda Admin ve Yöneticilik yaptığınızı öğrendim
Benim bir sorum var. Benim bir sorumda varda biraz komik gibi oldu ama neyse
Ben Televizyonu aldığımdan beri yazılım güncelleştirmesi yapmadım. Kullandığım Televizyon modeli: 42FA8200, 6 Haziranda 3 senesini doldurmuş olacak. Eski bir model olduğunu biliyorum fakat belki yeni bir yazılım gelmiştir. Veya kullandığı anakarta uygun custom yazılım yapılmıştır. Versiyon ise: MB96 olarak gözüküyor. Yardımcı olabilirsen sevinirim
![]()
revizyon ürünleri 1000-1500 tl daha ucuza alabileceğim yerler var hocam. ne dersiniz alalım mı? ürünler 2 yıl garantiliMaalesef revizyon ürün olması nedeniyle benim yazılım desteği verebilmem mümkün omuyor değerli kardeşim![]()
İsteğiniz üzere S/N ve Menu (4725) resimleri aşağıya ekliyorum. Bu arada ben forumda yeniyim de "MB9X lerde o meşhur atasözünü hep hatırlatmaya çalışıyoruz üyelerimize" bu cümlenizde MB96 kullanan TV'lerde yazılım güncelleme ve modlama riskilimi demek istediniz![]()
Anladım peki yükleme sırasında bir sorun oluşsa ne gibi bir sorun oluşuyor? TV çöküyor mu yoksa anakart yanma riskide var mı. Birde daha sonrasında bir şekilde TV yi kurtarma şansımız olur mu?Yazılım işi koşullar ne kadar mükemmel olursa olsun her zamna RİSK içerir bunu unutmamak lazım.
Yaızlım yükleme işi risktir
Yazılım modlama işi risktir
Hele ki söz konusu anakart MB9X ailesinden ise daha da risktir.
Tüm bunlara rağmen güncelleme yapmak isterseniz full olarak 3.7.5.x sürümü mevcut.
Çekirdek yazılım olarak upgrade etmek isterseniz çekirdek yazılım konumuzun ilk sayfasında 3.7.6 sürüm mevcut güncelleyebilirsiniz![]()
revizyon ürünleri 1000-1500 tl daha ucuza alabileceğim yerler var hocam. ne dersiniz alalım mı? ürünler 2 yıl garantili
Fiziksel olarak bir yanma olmuyor elbette lakin çöken tv lerin çökme şekilleri de farklıdır, eeprom çökmesi başka, flash çökmesi başka, nandflash çökmesi başkadır vs vsAnladım peki yükleme sırasında bir sorun oluşsa ne gibi bir sorun oluşuyor? TV çöküyor mu yoksa anakart yanma riskide var mı. Birde daha sonrasında bir şekilde TV yi kurtarma şansımız olur mu?
Anladım çok teşekkürlerO zaman şuan için bir versiyon güncelleştirmesi yapmayı düşünmüyorum. Malum dolar 4.60
![]()
Dediğiniz gibi pek fark yoksa yüklemeye değmezAbi oldu mu o kadar
Allah sonumuzu hayır eylesin ne diyelim
Derli kardeşim şaka bir yana MB9X de ultra mega bir fark göreceğinizi bilsem ''Şunu yükleyin '' derim ancak gerçekten güvenemiyorum, çöker bir de kurtaramayız ben vicdan azabı duyarım sonra. çalışıyorken böyle izle bence. İlgilenmiyor olmak istemem bu benim şahsi düşüncem, yüklemek istiyorsanız benim için sorun yok ne destek gerekiyorsa buradayım![]()
Dediğiniz gibi pek fark yoksa yüklemeye değmezBu arada TV bazen kilitleniyor kendini resetliyor. Misal ben 5. kanalı izlerken bir anda donup kapanıp tekrar açılabiliyor. Veya kanal değişimi sırasında bir anda 20.kanaldayken kapanıp 2 saniye önce olduğum 15.kanaldan açılabiliyor. Bu çok çok nadir oluyor. 3 haftada bir.