Selamun aleykum. Ben nette dolasirken tesadufen bu forumu bu basligi gordum/gidim.
VAY BE! 2017 den beri boyle birsey varmis ben daa yeni goruyom.
VESTEL in yaptigi isi takdir ettim yani yazilimlari paylasmasini. Kullanici acisindan bakarsak bu harika birsey. Yani burda vestel den teknik ekipten resmi birilerinin
yardimci olmasi. Yazilim taleb etmeyecem ama boyle birsey oldugunu gordum ya bundan sonraki TV falan alisverisimde VESTEL i tercih etmeme yardim eder.
Ben orta/iyi derece C dili bilirim. Ayrica 10 yildir linux temelli bir isletim sistemi kullaniyorum. Linux kerneli yama yapacak driver yazacak(kucuk) kadar bilirim.
Bakiyom vestel TV lerde android TV denen bir OS var. Yani bildiginiz androidin TV versiyonu.
Birde QUI denen bisey goruyorum kendi sistesinde o da kendi icatlari heralde.
Teknik arkadaslara bir kac soru yoneltmek istiyorum.
1- Bu TV lerdeki yazilimlarin atiyom %60-70 i open source denen acik kaynakli yazilimlar dogru mu? (ffmpeg, kernel, libpng, libjpeg, ...)
2- Farz ediyorum ki bende vestel TV var. Burdan seri no/model no yu verdim size sizde bana full yazilimi verdiniz. Benim teknik bilgim cok. GNU stack ini
iyi bilirim. Ben sizi verdiginiz yazilimi modifiye edip bir kusuru duzeltip yada yeni bir ozellik ekleyip sonra tekrar TV ye yukleyebilirmiyim. Buna izin verir mi?
Benim ne yaptigimi iyi bildigimi varsayin.