VESTEL TV'LERDE KABLOSUZ BAĞLANTI HIZ SORUNU

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Vestel tv internet kablo ile bağlı hız testi bir 16 mbps çıkıyor bir 12 hemen ardından 24 stabil doğru ölçüm yapmıyor Ona güvenmemek gerek

MrCan Çevrimdışı

MrCan

Aktif Üye
11 May 2018
113
29
Hocam bende 49UD9650 var yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. modemle TV arasında yaklaşık 3 metre var ve arasında kalın bir duvar var. Buna rağmen 3 diş çekiyor ve tam hızı alabiliyorum. 4K videoları sorunsuz izleyebiliyorum. Benimde hızım 24mbit. Sorununuz bence tamamen tılgın modemden kaynaklanıyor. Ben o modemden 3 yıl kullandım ve resmen eziyet çektim diyebilirim.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Hocam bende 49UD9650 var yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. modemle TV arasında yaklaşık 3 metre var ve arasında kalın bir duvar var. Buna rağmen 3 diş çekiyor ve tam hızı alabiliyorum. 4K videoları sorunsuz izleyebiliyorum. Benimde hızım 24mbit. Sorununuz bence tamamen tılgın modemden kaynaklanıyor. Ben o modemden 3 yıl kullandım ve resmen eziyet çektim diyebilirim.

benimde önceki evden tilgin tecrübem oldu, hayatımda çekim gücü bu kadar düşük bir modem daha görmedim. normalde tvnin arkasındaki prize bağlanacaktı modem ama arka odalarda çekmedi, arasında 5 metre 2 duvar var :) ben sözleşme yaparken tilgin modemlerin artık gelmeyeceğini ama ellerinde yeni fiber modemlerin kalmadığını (tplink ve zyxel) 15 gün sonra geleceğini söylediler. bende arkadaşı araya sokup gel bir an önce bağlantı yap modem işini sonra hallederiz dedim, oda geldi alelacele taktık gitti. şimdi sıkıştırmak istemiyorum müşteri hizmetlerinide aramak istemiyorum, dün konuştuk yılbaşından sonra halledeceğiz artık. sizin fiber modemin marka modeli nedir ?

MrCan Çevrimdışı

MrCan

Aktif Üye
11 May 2018
113
29
benimde önceki evden tilgin tecrübem oldu, hayatımda çekim gücü bu kadar düşük bir modem daha görmedim. normalde tvnin arkasındaki prize bağlanacaktı modem ama arka odalarda çekmedi, arasında 5 metre 2 duvar var :) ben sözleşme yaparken tilgin modemlerin artık gelmeyeceğini ama ellerinde yeni fiber modemlerin kalmadığını (tplink ve zyxel) 15 gün sonra geleceğini söylediler. bende arkadaşı araya sokup gel bir an önce bağlantı yap modem işini sonra hallederiz dedim, oda geldi alelacele taktık gitti. şimdi sıkıştırmak istemiyorum müşteri hizmetlerinide aramak istemiyorum, dün konuştuk yılbaşından sonra halledeceğiz artık. sizin fiber modemin marka modeli nedir ?
Ben Superonline FTTH (eve kadar fiber) kullanıyorum. Superoline önce HG255s modem verdi 7-8 ay kullandım ve 2.4GHZ'de bağlı olmama rağmen hiç bir işlem yapılamıyordu sanki net kesilmiş gibi. Sonra şikayet kaydı oluşturdum yeni getirdikleri ZTE H267A modemden istedim. 1 yıldır kullanıyorum hiç sıkıntı yok. Gayet stabil.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Ben Superonline FTTH (eve kadar fiber) kullanıyorum. Superoline önce HG255s modem verdi 7-8 ay kullandım ve 2.4GHZ'de bağlı olmama rağmen hiç bir işlem yapılamıyordu sanki net kesilmiş gibi. Sonra şikayet kaydı oluşturdum yeni getirdikleri ZTE H267A modemden istedim. 1 yıldır kullanıyorum hiç sıkıntı yok. Gayet stabil.

bizim modemde gelsin ona göre bakarız artık sorunun kaynağı modem mi yoksa tv mi .

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Lg tv (2018 model) 8 metre 3 duvar, 3 kapı ileriden 35mb interneti 6.5 mb çekiyor.
Gördüğüm kadarı ile bütün tv ler böyle.
Her yeni modelde bir tık iyileştirecekler sanırım.
Aynı yerde bilgisayar, telefon, tablet 32mb çekiyor.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Lg tv (2018 model) 8 metre 3 duvar, 3 kapı ileriden 35mb interneti 6.5 mb çekiyor.
Gördüğüm kadarı ile bütün tv ler böyle.
Her yeni modelde bir tık iyileştirecekler sanırım.
Aynı yerde bilgisayar, telefon, tablet 32mb çekiyor.

senin yine iyiymiş hocam, bizimkinde duvar falan yok modemle tvnin arası 2 mt ve tv modemi direk görüyor. smart falan çok lazım değil ama arada youtubeden 4k video açıyorum mantara bağlıyor, direk cinnet sebebi :hihi

H Çevrimdışı

hallo44

Yeni Üye
28 Ağu 2019
5
39
Arkadaşlar ben bu sorun yüzünden tam 1 senedir gece gündüz çalıştım okumadığım şey izlemediğim video kalmadıEn sonununda çözdüm.Şöyle açıklamalı yazayımki aramalarda cevap şak diye insanların önüne çıksın .İnternet hızım 50mb fakat vestel 48 inç te ölçtüğüm max 8 mb. Bunun sebebi tv lerin fabrika çıkışı yazılımı 8 mb ın üstünü görmemesi nedeniyle Bunun için tv nizin 2019 yazılımını indirip kurıyorsunuzaklıma gelmiyor hangi kullanıcının paylaştığı ama bu sitede var arkadaşlar açıklamalı gayet kolay.Şimdi artık ölçtüğümde 37 mb. Çıkıyor :))) Yeni yazılım çıkana kadar bu bile mükemmel zaten açmadığı yok yetiyor ;)

Geri
Üst Alt