VESTEL TV'LERDE KABLOSUZ BAĞLANTI HIZ SORUNU

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
konuyu vestel olarak açtım, esasında vestel üretimi tvler olarak açacaktım ama gördüğüm kadarıyla genel bir problem bu durum.

soruna gelince ; evdeki fiber modem çekim gücü sıkıntı olmaması için konum itibariyle merkezi bir yere konuldu. bağlantı hızı 24mbit, modem tvyi direk görüyor ve arasında 2 metre bir mesafe var. gelgelelim 24mbit hız tvde hız testi yaptığımda 1-4 mbit arası değerlerde çıkıyor. 1 kere 8mbit gördüm onun dışında hep söylediğim aralıklarda. hadi diyelim hız testi az gösteriyor olabilir ama bunu youtube videolarında test ettiğimde o hızlarda bağlandığını hissedebiliyorsun.

televizyon Vestel üretimi Toshiba 50u5863dat modeli. daha önce çekirdek yazılım güncellemesi ile denedim sorun değişmedi, yani yazılımla düzelen birşey değil. bunun haricinde servisin bir müdahalesi olabilir mi, bu sorunun herhangi bir çözümü var mı ?

not ; ethernet kablosu ile deneme şansım yok maalesef, ama wifi hızının bu kadar düşük olması donanımsal bir sorun gibi görünüyor. 3 farklı çekirdek yazılımda böyle sonuç almak akla başka bir ihtimal getirmiyor. tvde smartla çok işim yok aslında ama ssiptv üzerinden maç izliyorum, son çare olarak tvbox alacağım. sizin çözüm tavsiyeniz nedir ?

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
Mb130 kartlı regal 49r7020u var. Youtube ve netflix 4k oynatabilecek kadar hızlı. Ben memnunum ekran yansıtma da çok başarılı. Modeminiz 5ghz destekliyorsa 5ghz bağlanıp deneyin.

Modemle arasında 2 duvar var.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Mb130 kartlı regal 49r7020u var. Youtube ve netflix 4k oynatabilecek kadar hızlı. Ben memnunum ekran yansıtma da çok başarılı. Modeminiz 5ghz destekliyorsa 5ghz bağlanıp deneyin.

Modemle arasında 2 duvar var.

telekomun verdiği tılgın fiber modem var, arayüzüne girdim 5ghz seçenek bulamadım, var mı bir yolu yordamı ?

Screenshot_20181226-234721.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
YouTube ve Netflix'de 4K açılıyorsa takılmayın o sonuca hocam.
O hız testini Vestel sunucularından yapıyor sanırım.
Sunucunun durumuna göre değişken durum olabilir.

Bu wi-fi ye dair sorunların ben genelde yazılım temelli olduğunu düşünüyorum.:hmm

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
YouTube ve Netflix'de 4K açılıyorsa takılmayın o sonuca hocam.
O hız testini Vestel sunucularından yapıyor sanırım.
Sunucunun durumuna göre değişken durum olabilir.

Bu wi-fi ye dair sorunların ben genelde yazılım temelli olduğunu düşünüyorum.:hmm

netflix denemedim ama youtube videolarında 4k yükleme/izleme süresi çok uzun. örneğin 2 dakika yüklüyor 15sn izleyemiyorsun yeniden yüklemeye geçiyor. yani 24 mbit hızla bağlanmıyor gibi. sanki pratikte bu kadar fark olmaması lazım

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
netflix denemedim ama youtube videolarında 4k yükleme/izleme süresi çok uzun. örneğin 2 dakika yüklüyor 15sn izleyemiyorsun yeniden yüklemeye geçiyor. yani 24 mbit hızla bağlanmıyor gibi. sanki pratikte bu kadar fark olmaması lazım

Servise baktırın derim ben.
MB130S gibi bir kartta bu sorunu yaşatmaması lazım Vestel'in. :hmm

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Servise baktırın derim ben.
MB130S gibi bir kartta bu sorunu yaşatmaması lazım Vestel'in. :hmm

aslında arkadaşın dediği gibi modem kaynaklı olabilir mi acaba diyecektim ama turkcell 4,5g ile 150mbitle bağlanırken Hotspot açıp tvye bağladığımda aynı değerleri alıyorum yine (1-4 mbit arası) 5ghz farkeder mi, telefon Hotspottan haç ghz yayın yapıyor, tv2018 üretimi olduğu için 5ghz ile mi uyumlu, aklımda deli sorular :cigara

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
aslında arkadaşın dediği gibi modem kaynaklı olabilir mi acaba diyecektim ama turkcell 4,5g ile 150mbitle bağlanırken Hotspot açıp tvye bağladığımda aynı değerleri alıyorum yine (1-4 mbit arası) 5ghz farkeder mi, telefon Hotspottan haç ghz yayın yapıyor, tv2018 üretimi olduğu için 5ghz ile mi uyumlu, aklımda deli sorular :cigara

O TV Wi-Fi AC (5 GHz) destekliyordur.
Hotspottan kaç GHz verdiği sizin telefonla ilgili.
Ama 24 Megabit alabilmeniz için Wi-Fi AC gerekli değil.
Sizin sorun tv'den kaynaklı. Ya donanımda sorun var ya da yazılımda.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Büyük oranda donanımsaldır,yazılımdan olacağını sanmıyorum,kötü yazılım olsa zaten donanımı tanımaz,hata verir,sürücüler windows gibi değildir,en azından ben böyle düşünüyorum sevgili newrophat.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Büyük oranda donanımsaldır,yazılımdan olacağını sanmıyorum,kötü yazılım olsa zaten donanımı tanımaz,hata verir,sürücüler windows gibi değildir,en azından ben böyle düşünüyorum sevgili newrophat.

valla çözemedim hocam, forumda bir konuda ses sürücüsü için servisin yazılım yüklediğini yazmıştı bir arkadaş o aklıma geldi, acaba dedim.

O TV Wi-Fi AC (5 GHz) destekliyordur.
Hotspottan kaç GHz verdiği sizin telefonla ilgili.
Ama 24 Megabit alabilmeniz için Wi-Fi AC gerekli değil.
Sizin sorun tv'den kaynaklı. Ya donanımda sorun var ya da yazılımda.

bu televizyonlardaki smart işi hakikaten pazarlama stratejisi. eskiden smartsız tv kullanıyordum hiç yokluğunu hissetmedim. gittim smartlı tv aldım varlığından haberim yok, zaten youtube falan girip arama yapmak işkence, 1-2 daha girmeye çalışırsam muhtemelen kumanda elimde kalacak , o yüzden gidişat tvbox sanırım :hihi

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
telekomun verdiği tılgın fiber modem var, arayüzüne girdim 5ghz seçenek bulamadım, var mı bir yolu yordamı ?

Screenshot_20181226-234721.jpg
bu modemde 5ghz büyük ihtimalle vardır. modele yabancı olduğum için şuan tam yardımcı olamıyorum ancak şöyle söyleyebilirim. kablosuz ağları kurduğumuz kısımda 2.4 ve 5ghz olarak ağlar var. çoğu kişide 5ghz kapalı ya da aktif değil. onu aktif etmek gerek. sanki başka bir ağmış gibi isim ve şifre belirleyip giriyorsunuz. 5ghzden girerseniz hızın artacağına eminim.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
bu modemde 5ghz büyük ihtimalle vardır. modele yabancı olduğum için şuan tam yardımcı olamıyorum ancak şöyle söyleyebilirim. kablosuz ağları kurduğumuz kısımda 2.4 ve 5ghz olarak ağlar var. çoğu kişide 5ghz kapalı ya da aktif değil. onu aktif etmek gerek. sanki başka bir ağmış gibi isim ve şifre belirleyip giriyorsunuz. 5ghzden girerseniz hızın artacağına eminim.

telekomun saçma sapan işleri işte. tılgın modem diye birşey icat etmişler, hiçbir işlem yapamıyorsun modeme. bugün telekomda bağlantıyı yapan arkadaşla konuştum yılbaşından sonra tplink modemler gelecekmiş onunla değiştireceğiz. internette baktım tplinkler 2,4 ve 5 ghz seçebiliyorsun. birde onunla deneriz artık.

Geri
Üst Alt