- 23 Kas 2017
- 20,945
İşte bende onu arıyorum
Kolay gelsin.
İşte bende onu arıyorum
Bundan yaklaşık 1-1.5 sene önce kadar tvden yazılımı dump etmiştim ve bunu da DH'de yayınlamıştım,o zaman alınan " dynamic_ui " içindeki tvnin icon resimlerini değiştirmek istemiştim,sevgili umut belki hatırlar konuyu,
İşte aşağıdaki resimde görünen *.img ve *.bin dosyalarını nasıl çözer ve birleştiririm?
bende dolmadan boştaki ön koltuğa geleyim bari ne olur olmaz lazım olabilir:rolleyes:ön koltuklardan yer kaptım ben de
kolay zaten;vestel üretimden arkadaşına sor söylesinİşte bende onu arıyorum
Kimmiş ki o ama sende çözümü varsa bana yolla bir bakayım,kimseye söylemem sözkolay zaten;vestel üretimden arkadaşına sor söylesin
Elimizde full yazılım olunca ,tvden almaya gerek kalmadı artık,sevgili rfve'nin bu konuda yorumu olacağını sanmıyorum çünkü elde ettiğim verilerin tümünü sildim,dediğim gibi gerek kalmadı,ama illa ben incelemek istiyorum diyorsan eğer,elindeki yazılım da işe yarayabilirsayın [IMG]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/4/4273.jpg?1545950890[/IMG] @teraspy acaba tv nin yazılım nasıl alınıyor öğrenebilir miyim? tam yazılımı alıp incelemek istiyorum. [IMG]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1311.jpg?1521302888[/IMG] @rfve bir yorumunuz olur mu bu konuda?
Kimmiş ki o ama sende çözümü varsa bana yolla bir bakayım,kimseye söylemem söz
Elimizde full yazılım olunca ,tvden almaya gerek kalmadı artık,sevgili rfve'nin bu konuda yorumu olacağını sanmıyorum çünkü elde ettiğim verilerin tümünü sildim,dediğim gibi gerek kalmadı,ama illa ben incelemek istiyorum diyorsan eğer,elindeki yazılım da işe yarayabilir
Tabii öncelikle linux sistemini bir türlü (!) kurman gerekir,beraberinde bazı programları da kurmak gerekir,keşke yapabilsen aslında ,ama ha deyince olmuyor maalesef,ben mesela 2015ten beri tv ile uğraşıyorum halen bitirmiş değilim herşeyi.sıkıldımmı, tabii ki hayır,hayatımda hiç kahvede oturmadım,kahve hayatım hiç olmadı,buna rağmen birçok şey yarım kaldı hep
Çeşitli programlar denedim ama pek başarılı olamadım açmak içinsayın teraspy kullanıdığım cihazların elimde full yazılım ve core yazılımları mevcut peki bunları hangi program ile açıp inceleyebilirim?
Evet ama yinede çok başarılı değil,ama tabii düzenleyenin eline sağlık yine,çünkü hiç değilse elimizde açık kaynak bir program var.Binwalk ile bende bir ara uğraşmıştım bir anakart'ın yazılımını dışarı almayı denediğimde de başarısız olmuştum. Yine daha önceden kablonete kızıp biraz modemi kurcalamışlığım da var ki nispeten daha kolaydı. Binwalk'ta tamamen hepsini dışarı almıyor eğer farklı şifrelemeler de varsa adım adım her biri ile ayrı ayrı uğraşmak gerekiyor sizinde dediğiniz gibi, son bir kaç ayda binwalkta bir kaç iyileştirme oldu şifrelemeler üstüne eminim sizde zaten takip etmişsinizdir. Update edip tekrar denemenizde fayda var diye düşünüyorum. Ama ben hiç bir zaman tamamen bütün dosyaları göremedim fakat istediğim dosyalara çoğu zaman ulaştım. Umuyorum ki olur.
Diğer yandan IDA pro ve Atom IDE var. IDA pro(hex-ray plugin ile) bana biraz karışık gelmişti halende anlamadım. Yine geçtiğimiz hafta STM32 bi çipe yazılım atmak için Atom'u kullandım.