Vestel TV ve Soundbar

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
V5 kullanan
Gerçekten ilginç,"Bluetoth sorunu 5.7.20 dan sonraki versyonlarda oluyomus" yani çözememişlermi yoksa servis bu kadar mı biliyormuş acaba :)
Ama sanırım kablo ile kulaklık çıkışından dinliyorsundur mutlaka :)
Aynen kulaklik cikisindan aldigim sesin kalitesini ne bluetoth neden optikten aliyorum servis bile bilmiyor dedigin gibi ben artik kafayı bunla kırdıgım icin cozdum sorun yasayanlarada bir yol gostermak amaciyla yazdimki kafayi yemesinler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Optik Çıkış ya varya bu optik çıkışı çıkaran mühendismi kimse onu dövmek istiyorum:sopa1:sopa1:sopa1 Yahu yıllardan beri Kulaklık çıkışı koyuyorsunuz TV lere Ne diye optiğe taktılar anlamadım ya ses kontrolüde sağlanmıyor Çevirici aldım 5+1 hoparlörüm için sadece 2 kanaldan ses geliyor bide çıkan ses hiç tatmin edici değil sevgili Umut Barış Umut Barış kardeşim HDMI ile ses kontrolü yapılır demişti yanlış hatırlamıyorsam İlerde mecburen Uzaktan kumandalı Ses sistemi Alacam konu açılmışken Benim TVde Wifi Surrond hoparlör gibi bir yer vardı onu fotoğraf çekeyim benim açtığım konuyada paylaşıyım.

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Dedigim.gibi burda optik cok iyi dien ses kaybi olmuyo dienler iyi okusun bitek ben demiyorum bakin umut arkadasta aynisini dior umut dedigim gibi yap kulaklik cikisindan tek kumanda ile halledebilirsin

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Optik Çıkış ya varya bu optik çıkışı çıkaran mühendismi kimse onu dövmek istiyorum:sopa1:sopa1:sopa1 Yahu yıllardan beri Kulaklık çıkışı koyuyorsunuz TV lere Ne diye optiğe taktılar anlamadım ya ses kontrolüde sağlanmıyor Çevirici aldım 5+1 hoparlörüm için sadece 2 kanaldan ses geliyor bide çıkan ses hiç tatmin edici değil sevgili Umut Barış Umut Barış kardeşim HDMI ile ses kontrolü yapılır demişti yanlış hatırlamıyorsam İlerde mecburen Uzaktan kumandalı Ses sistemi Alacam konu açılmışken Benim TVde Wifi Surrond hoparlör gibi bir yer vardı onu fotoğraf çekeyim benim açtığım konuyada paylaşıyım.

Optik 90'lı yıllardan kalma bir arayüz. HDMI çıkana kadar rakibi yoktu.
HDMI daha yüksek bant genişliklerine çıkınca, optik arayüz terk edildi gibi oldu.

Optik'ten kontrol hiç düşünülmemiş evet.

Optik genelde A/V alıcı (AVR & Audio/Video Receiver) olan sistemler kullanıldığı için, o sistemlerde de Video çıkış sinyali üzerinden TV denetlenebildiği için Optik arayüze böyle bir görev vermemişler sanırım.

Çünkü Sony marka alıcı ile Sony marka TV açılıp kapatılabiliyordu. (CRT TV.)

Tabi o bir Sony. :hihi:kiskis

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Optik 90'lı yıllardan kalma bir arayüz. HDMI çıkana kadar rakibi yoktu.
HDMI daha yüksek bant genişliklerine çıkınca, optik arayüz terk edildi gibi oldu.

Optik'ten kontrol hiç düşünülmemiş evet.

Optik genelde A/V alıcı (AVR & Audio/Video Receiver) olan sistemler kullanıldığı için, o sistemlerde de Video çıkış sinyali üzerinden TV denetlenebildiği için Optik arayüze böyle bir görev vermemişler sanırım.

Çünkü Sony marka alıcı ile Sony marka TV açılıp kapatılabiliyordu. (CRT TV.)

Tabi o bir Sony. :hihi:kiskis
Keşke Hiç Çıkmasaydı Eğer Samsungun Kulaklık Çıkışlı Tv sine Rastlarsanız Haberim Olsun. :ok yada bu soruna bir çözüm.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Keşke Hiç Çıkmasaydı Eğer Samsungun Kulaklık Çıkışlı Tv sine Rastlarsanız Haberim Olsun. :ok yada bu soruna bir çözüm.

HDMI ARC ve CEC özellikli bir soundbar veya ev sinema sistemi bu işi çözer.
Kulaklık çıkışı koyup koymamak Samsung'un keyfine kalmış demek ki. :kiskis

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
HDMI ARC ve CEC özellikli bir soundbar veya ev sinema sistemi bu işi çözer.
Kulaklık çıkışı koyup koymamak Samsung'un keyfine kalmış demek ki. :kiskis
Tam Dayaklık adamlar ya HDMI ARC ve CEC özellikli bir soundbar veya ev sinema sistemi alırsam TV den ses kontrolü sağlanırmı yani ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Tam Dayaklık adamlar ya HDMI ARC ve CEC özellikli bir soundbar veya ev sinema sistemi alırsam TV den ses kontrolü sağlanırmı yani ?
Sağlanır. Ama her ev sinema sistemi tam uyum sağlayamayabilir. Gerçi Tizen de eşleşirken hangi komutu algıladığını soruyordu. Soundbar kolaylıkla uyum sağlar muhtemen. (En kolayı Samsung marka almak olur.)

Geri
Üst Alt