Vestel TV ve Soundbar

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Şöyle ses menusundeki kulaklik ayarinki ses ayarı saundbarin sesini acip kisiyo yani full actim saundbari ordan kulaklik kismindaki ses acip kapamadan ayar yapiliyor ama tv izlerkenki ses acip kismindan yapilmiyo yani illa menunun icine girmen lazim yoksq olmuyo ozamanda bi anlami yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dogru anlamissin
O zaman tvden profilleri pcye çekeceksin,3 adet olacak biliyorsundur,bunları rar veya zip olarak sıkıştırıp aşağıdaki siteye yükle ve linki burada yayınla bakalım,acaba ses kısmında kulaklık ayrılmamışmı önce bakayım ,ben modlama yapmıyorum ,bu konuda yeminliyim çünkü ,ama "ben yaparım dersen sana fotolu anlatım yapacağım,inan ççok basittir ,ama yinede "ben yapamam" dersen D NetCaliber veya M mesutank kesin ayarlayıp sana geri yüklerler :ok

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Ses kisminda kulaklik var dostum kulaklik bolmesinden ses acilip.kapaniyor ama iste dedigim gibi tv izlerken tv kendi sesini acip kapiyor kulakligi diil

Isin garibi dedigim gibi kulaklik cikisi kablosu ile kurdugum baglanti optical cikisin verdigi sesten daha kaliteli banada bunca zaman bosuna optical kullanmisim ses sistemim 5.1 dedil aaund bar ve 5.1lerde optical iyi diorlar

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ses kisminda kulaklik var dostum kulaklik bolmesinden ses acilip.kapaniyor ama iste dedigim gibi tv izlerken tv kendi sesini acip kapiyor kulakligi diil
Anlaşamadık :)
Tvdeki kulaklık çıkışına kabloyu taktığında tvnin sesi kesiliyormu,yoksa ses gelmeye devammı ediyor.(normalde kesilmeli),cevap "ses kesiliyor" ise, ki bu durumda kumandadan ses açma-kapamaya bastığında ekranda "kulaklık" simgesi çıkmalıdır ,cevap" kabloyu takıyorum ama ses kesilmiyor" ise ,işte o zaman profili düzenlemek gerekecektir :ok

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Beyler herkes bisi soyluyor ama yapabilen yok vestel tvler bu konuda cok sikintili aaundbarin sesini sona ayarlayip tv den bile kısıp acmaya razıyım ama olmuyor HMDI ARC CIKISI YOKSA OLMAZ BENDEKI SAUNDBARDADA YOK MALESEFKI
HDMI görüntü aktarma teknolojisidir işi ses vermek olan soundbarınızda neden girişi olsun ki onda optik ve coaksiyel girişleri bulunur

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
HDMI görüntü aktarma teknolojisidir işi ses vermek olan soundbarınızda neden girişi olsun ki onda optik ve coaksiyel girişleri bulunur

HDMI'dan görüntü ve ses aktarılır.

HDMI ARC : Audio Return Channel (Ses geri dönüş kanalı.)

Optik ve koaksiyel bağlantı eskide kalmış bir teknolojidir. Yüksek çözünürlüklü ses formatlarını aktaramaz. Çünkü desteklediği bant genişliği buna uygun değildir.
Mesela DTS-HD, DTS Master Audio, Dolby Atmos, gibi formatları optik ile aktaramazsınız.

Bildiğim kadarıyla DTS HD, DTS Master Audio gibi formatlar DTS core düzeyine indirgenip aktarılabiliyordu sanırım. Yani daha düşük bir çözünürlükte.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Isin garibi dedigim gibi kulaklik cikisi kablosu ile kurdugum baglanti optical cikisin verdigi sesten daha kaliteli banada bunca zaman bosuna optical kullanmisim ses sistemim 5.1 dedil aaund bar ve 5.1lerde optical iyi diorlar

Netflix gibi platformlardan veya bluray film izliyorsanız 5.1 kanal işinize yarar.
TV yayınları Stereo yani 2 kanaldır.

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Anlaşamadık :)
Tvdeki kulaklık çıkışına kabloyu taktığında tvnin sesi kesiliyormu,yoksa ses gelmeye devammı ediyor.(normalde kesilmeli),cevap "ses kesiliyor" ise, ki bu durumda kumandadan ses açma-kapamaya bastığında ekranda "kulaklık" simgesi çıkmalıdır ,cevap" kabloyu takıyorum ama ses kesilmiyor" ise ,işte o zaman profili düzenlemek gerekecektir :ok
Cevap ses kesilmiyor

Cevap ses kesilmiyor
Soyledigin modlama.icin napmam gerekir benim profili nasil kopyalarim vs

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Cevap ses kesilmiyor

Soyledigin modlama.icin napmam gerekir benim profili nasil kopyalarim vs
Naslı alınır ,aşağıdaki linkte anlatmıştım sevgili Fblue ,profilleri alma dosyaları da var, :ok

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Ve bisi sorucam erisim cohaci bolumunu etkinlestirip bluetoth ile ses sistemine baglanmak istedigimde ses sistemini bluetoth bulmuyor ama telefondan ses sistemine baglanti kurabiliyorum yazilimim 5.28.4.0 bu surumdemi sikinti var yoksa yapmam gereken baska bir ayarmı var

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Naslı alınır ,aşağıdaki linkte anlatmıştım sevgili Fblue ,profilleri alma dosyaları da var, :ok
dostum dedigi

Dostum dedigini yaptim ben swprofilini cektim toolboxa koydum ama sorunumu cozmek icin icindeki.menude hangi ayarlari yapmam lazim bilmiyorum false ve true secenekleri var ama nereden neyi false veya true yapacagim ve dielim yaptim yaptiktan sonra usb yi tv ye taktiktan sonra napmam gerek???

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Basardım dostum sonunda tv izlerken menuye kulaklık kontrolu geldi. Fakat vestel tv bluetothlu saundbarimi gormuyor ve hic bisiyo bulmuyor ama biz vestelin boutoth olarak bulabiliyoruz napmak lazim

F Çevrimdışı

Fblue

Aktif Üye
10 Eki 2018
134
40
Sistemim 5.28.70 di Bluetoth sorunu 5.7.20 dan sonraki versyonlarda oluyomus. Onuda nasil anladim servis cagirdim bluetoth baglanti kurulmuyor die sistemi 5.7.20 cevirdi bluetoth gordu ama bu seferde tv lg ses sistemini tek kumanda edemez oldu swprofili yapmama ragmen iki ucu boklu degnek ama ben tek kumanda son guncellemede kaldim bluetoth simdilik aktif olamiyor. Ama soyle bisi var yeni ag gormuyor mesela 5.7.20 de iken saundbari tanitmistim 5.28.70 olsada saunbara baglaniyorum ama yeni bluetoth aga girmiyo

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Sistemim 5.28.70 di Bluetoth sorunu 5.7.20 dan sonraki versyonlarda oluyomus. Onuda nasil anladim servis cagirdim bluetoth baglanti kurulmuyor die sistemi 5.7.20 cevirdi bluetoth gordu ama bu seferde tv lg ses sistemini tek kumanda edemez oldu swprofili yapmama ragmen iki ucu boklu degnek ama ben tek kumanda son guncellemede kaldim bluetoth simdilik aktif olamiyor. Ama soyle bisi var yeni ag gormuyor mesela 5.7.20 de iken saundbari tanitmistim 5.28.70 olsada saunbara baglaniyorum ama yeni bluetoth aga girmiyo

Bu işin yolu belli, alın bir tane 3.5 mm kablo, bağlantıyı kulaklık üzerinden yapın.
Sesi de tv kumandası üzerinden kısın. :bilmiyom

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Gerçekten ilginç,"Bluetoth sorunu 5.7.20 dan sonraki versyonlarda oluyomus" yani çözememişlermi yoksa servis bu kadar mı biliyormuş acaba :)
Ama sanırım kablo ile kulaklık çıkışından dinliyorsundur mutlaka :)

Geri
Üst Alt