T
TC Yıldırım
Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kara kaplı deftere mi yoksa beyaz kaplı deftere mi not alıyorsun emmiSeni not ediyorum ,ondan
Kara kaplı deftere mi yoksa beyaz kaplı deftere mi not alıyorsun emmiSeni not ediyorum ,ondan
Gri Yeni geldi dahaKara kaplı deftere mi yoksa beyaz kaplı deftere mi not alıyorsun emmi
Evet tek olur sıkıntı olmaz kestikten sonra kablo uçlarını izole bant ile bantlaman yeterliArkadaşlar merhaba, bugün arkadaşın kapağını açtım, tahmin ettiğim gibi sağ hoparlörden geliyor ses, hoparlör soketini çıkarınca ses kesildi. Aklımda iki soru var,
1. iki hoparlör tek sokete bağlı, bozuk olanın kablosunu kesip tek hoparlörle devam edebilir miyim?
2. Aşağıda fotosunu paylaştığım hoparlörün yenisini bulabilir miyim?
Teşekkürler tekrar desteğiniz için
8 ohm ,8 watt bir hoparlör işini görür,hurdalarıma bakayım bende var mı hoparlör (atmadıysam vardır ama kesin yazmayayım tabii)Arkadaşlar merhaba, bugün arkadaşın kapağını açtım, tahmin ettiğim gibi sağ hoparlörden geliyor ses, hoparlör soketini çıkarınca ses kesildi. Aklımda iki soru var,
1. iki hoparlör tek sokete bağlı, bozuk olanın kablosunu kesip tek hoparlörle devam edebilir miyim?
2. Aşağıda fotosunu paylaştığım hoparlörün yenisini bulabilir miyim?
Teşekkürler tekrar desteğiniz için
Evet tek olur sıkıntı olmaz kestikten sonra kablo uçlarını izole bant ile bantlaman yeterli
ses yetersiz gelirse sonra benzer özellikte hoparlör alıp eklersin .
Kestiğin hoparlör uçlarını diğer hopörlöre lehimle sorun çözülürMerhaba,
Ben bozuk olan hoparlörün kablosunu kestim bantladim ama ses komple gitti:-(
Acaba kesip atmakla hata mı ettim? Çift mi çalışması gerekiyor bu zımbırtının?
Acaba TV çalışırken iki kabloyu aynı anda yankeski ile mi kestiniz? Kısa devre yapıp entegresi bozabilirsiniz?Merhaba,
Ben bozuk olan hoparlörün kablosunu kestim bantladim ama ses komple gitti:-(
Acaba kesip atmakla hata mı ettim? Çift mi çalışması gerekiyor bu zımbırtının?
Çalışırken hoparlör mebranına hafif dokunun ses gelip gidiyorsa hoparlör bozuktur.valla zaten sök tak yalama oldum?
çok ilginç şeyler oluyor, şimdi son durum şu arkadaşlar; kapağı yine açtım maşallah 300 tane vida koymuşlar şarjlıda yok bilek yaptım
bozuk olan hoparlördeki kabloyu kestiğimde tv kapalıydı. kestiğim kabloların ucunu açtım diğer hoparlöre temas ettirdim baktım yine cazır cuzur ediyor. dedim acaba buda mı patlak. bir ara sonradan bağladığım kabloları söktüm aha bir baktım seste cızırtı yok ve hoparlör sorunsuz çalışıyor.. zaten diğeri komple boşta, herhalde oldu dedim. tv açıktı o sırada, taktım topladım, 300 tane vidayı geri taktım. neyse biraz çalıştı, bir açıp kapattım hooop yine ses yok.
Sonuç olarak diğer hoparlör çalışıyor. Bozuk olanın kabloları tamamen boşta. Boşta olan kabloları soldaki hoparlöre değdirince ses geliyor ama cızırtılı.. kabloları değdirip çektikten sonra soldaki hoparlör devreye giriyor sorunsuz çalışıyor ama tv'yi açıp kapatınca herşey başa dönüyor ve ses gelmiyor..
Allah aşkına bana şunun hoparlörünü bulunda parasını göndereyim alayım?
bu arada balance ayarından her iki tarafıda denedim ne yazıkki olmuyor, şuanda ortada duruyor..
soldaki hoparlörde sorun yok, çalışıyor, şöyle ki; sağdaki cızırtılıydı, kablolarını kestim, ses komple gitti. sonra kestiğim kabloları soldaki hoparlörün kablolarına değdirince cızırtılı da olsa ses geldi, bir nevi dürtünce soldaki çalışmaya başladı.. neyse sonra değdirdiğim kabloları sökünce ses tamamen düzeldi, çok net gelmeye başladı soldakinden.. sağdaki zaten boşta. ardından tv yi kapatıp açınca ses yine gitti...Çalışırken hoparlör mebranına hafif dokunun ses gelip gidiyorsa hoparlör bozuktur.