Vestel tv kendi kendine kapanıp açılıyor

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
fikoloji hocam şimdi son yazılımları indirdim yükleyeceğim fakat yazılım sayfasında Mb 211 için en altta mb211-mb211s toshiba 1.3.7 sürümü yazıyor vestel için bu mu son sürüm yoksa 0.69.7 sürümünü mü yüklemeliyim tv yi fabrika ayarına getirip ilk kurulumu yaptıktan sonra yeni yazılımı yükleyeceğim yüklerken modül kartını çıkartmam gerekir mi. sorunum tv nin sürekli kendiliğinden kapanıp açılması lakin son birkaç gündür önce ekranda görüntü donuyor ve taktaktak diye 6-7 saniyelik ses geliyor sonra kendiliğinden kapanıp açılıyor fakat bu açılmada tv iki saniye içinde yeniden açılıyor görüntü donmadan açılıp kapandığında bu süre biraz daha fazla sürüyor. bizim apartman 21 yıllık duvar içine anten kablosu eklenmiş fakat hiç kullanılmamış televizyoncu arkadaş kablo eski de olsa kullanılmadığı için bu kabloyu tv ye bağladı yetişmeyen kısmına da ek kablo bağladı sanırım bunun yapılması da tv nin kapanıp açılmasına neden oluyor olabilir mi gerçi modül de takılı kablo tv ye bağlı bunda da kapanıp açılıyor

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
sizin yazılım :https://tavsiyeforumu.com/konu/mb211-0-69-70-yeni-yazilim-10-05-2019.3257/ budur
2 tip mb 211 var birisi 211 şase diğeri 211s şase, sizdeki direk mb211 0. versiyonludur.
mb211s ise kendi içinde 2 ye ayrılır 1.si v1 versityonludur diğeri v3 versiyonludur.
sinyal kesmesi çanak lnb ve kablo kaynaklıdır.yazılımı güncelle kapanıp açılmayı takip et
Güncellemeyi yaptım televizyonu fabrika ayarına getirip ilk kurulumu yeniden yaptım sonra son sürümü yükledim bir iki hafta durumu takip edeceğim sözlerinizi yanlış anlamadıysam TV nin kendini açıp kapatmasının çanak lnb veya kablo ile ilgisi bulunmuyor sinyal olayında yüzde 90-100 değerinde oynuyor

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Güncellemeyi yaptım televizyonu fabrika ayarına getirip ilk kurulumu yeniden yaptım sonra son sürümü yükledim bir iki hafta durumu takip edeceğim sözlerinizi yanlış anlamadıysam TV nin kendini açıp kapatmasının çanak lnb veya kablo ile ilgisi bulunmuyor sinyal olayında yüzde 90-100 değerinde oynuyor
olmaz demek yanlış olabilir, ihtimaller arasında sinyal de geçerli olabilir, tv tuneri zorlanırsa kapanıp açılabilir.
umarım yazılımla çözülür

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
olmaz demek yanlış olabilir, ihtimaller arasında sinyal de geçerli olabilir, tv tuneri zorlanırsa kapanıp açılabilir.
umarım yazılımla çözülür
Umarım çözülür hocam lnb de bir sene olmadı alalı next 999 almıştık dört TV bağlı hiçbirinde sorun yok hepsinin kablosu yeniydi benim TV hariç sorun devam ederse kabloyu değişip bakarım yine olursa TV yi servise göndermek zorunda kalacağım garanti var ama garantiden yaparlar mı bilemem umarım çözülür de gerek kalmaz ilginize teşekkür ederim

M Çevrimdışı

murat efe

Yeni Üye
26 May 2020
3
56
Adem hocam iyi günler televizyonumun ana kartı MB100 ve Versiyonu sıfır. Televizyonum kendi kendine kapatıp açma sorunu vardı ve yazılım eski olduğu için sayenizde sizin katkılarınızla çekirdek yazılımı yükledim.. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum... Ancak sorunum olan kendi kendine kaanıp açılma sorunu hala devam ediyor.. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.. sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve sorunu nasıl çözebiliriz...

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Adem hocam iyi günler televizyonumun ana kartı MB100 ve Versiyonu sıfır. Televizyonum kendi kendine kapatıp açma sorunu vardı ve yazılım eski olduğu için sayenizde sizin katkılarınızla çekirdek yazılımı yükledim.. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum... Ancak sorunum olan kendi kendine kaanıp açılma sorunu hala devam ediyor.. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.. sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve sorunu nasıl çözebiliriz...
wifiye bağlanınca kapanıyorsa wifi kartı arızalı olabilir.
peki sizdeki şu anki servis menüsü nedir ?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
lnb ye giden kablo saşe kısa devre yapar bazen F konnektör Bağlantısı iyi yapılmamış olabilir yağmurlu havada lnb'ye su sızarsa yine şase yapar tv kapanır kendini korumaya alır bunların dışında besleme sorunu yada otomatik kapatma açık olabilir Tv,de

O Çevrimdışı

omer33

Yeni Üye
30 Ara 2019
1
40
20210115_001659.jpg
20210114_205105.jpg
20210114_204707.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bu tv nin sorunu tv kapalıyken açtığımda kapatıyor açıyor bi kaç defa tekrarlıyor sonrada düzeliyor bunun sorunu yazılımsalmı

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt