Vestel tv donanım farkı

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
soruyu biraz eksik sordum galiba, donanım değişiyor ama nihai üründe bariz mi model kalite hiyerarşisi yok sanırım, fiyatlar uçmasından ötürü vestellere yöneldim, 9bin serisinde bir sürü kusuratlı model var, özellik listesine bakınca insan karar veremiyor çünkü yakın gibi duruyor. + bi de 2020ler geldi. mesela samsungda 7000/7400/800/q60/q70 anlaşılır bi hiyerarşi var, parana göre seçiyorsun. ama vestelde 55 inc en iyi tv hangisi desen anakart vs bilmeyen adam için cok karışık
Aynen öyle ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Katılmadığım tek yer "arayüz" :)
İlla değişmesi gerekmiyor arayüzün ,daha farklı geliştirme gerekir ,mesela farklı şlifreleme ile çözme,usb üzerinden değişik atraksiyonlar yapmak.Sonuçta bu bir tv,çok şey beklememek lazım,ama bence değil vestel ,hiç biri donanımı çok da değiştireceğini sanmıyorum, ama çok da yazılımın üzerine gideceklerini sanmıyorum ,şu olabilir :uzak doğuda bazı tvler bugün meşhur olan işlemcili uydu kullanıyorlar,istenilen gibi oynanıyor,yani en azından uydu ile oynanıyor ,burada bunu bile yapamıyorlar.

Kore markaları reklama deli gibi para akıttığı için durum böyle maalesef.
Teknolojiyle yarışmak yerine biraz teknoloji + bol makyaj bu iş tamam. :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,464
33
O hiyerarşinin olamamasının nedeni Vestel'in panel veya işlemci üretmiyor olmasından kaynaklı bence.
Vestel'de de 7-8-9 diye gidiyordu eskiden. Şimdi de yine seriler var aslında.
En yükseği VUHD olanlar sanırım. Quantum renk paleti, Dolby Vision vs. olanlar işte.

Vestel'de fazla arayüz değişmedi çünkü yazılım altyapısı aynı.
Yani Vestel gidip de HP'den WEB OS'u satın almadı.
Ya da Samsung gibi sıfırdan Tizen ismini verdiği Linux tabanlı işletim sistemini geliştirmedi.

Çok bilmesem de Samsung ve LG'de yazılım olarak fazla çeşitli değillerdi ki?
LG WEB OS ile, Samsung da Tizen ile büyük arayüz değişikliği yaptı.
Ki LG WEB OS'un ayar menüsü eski LG'ler ile aynı sayılır aslında.
Sadece fareye uyumlu yaptılar onu o kadar.

Onlar da bu işte fersah fersah ileride değiller o kadar.
Sonuçta Intel veya AMD gibi işlemci geliştiremedikten sonra ilerleyemezler de.
Samsung'da Bixby, LG'de de Google Assistant desteği gelmişti sanırım, o biraz gelişme sayılabilir belki. :kiskis

Onun dışında PC kadar esnek ve hızlı değiller. Bu altyapı ile de olamazlar. :bilmiyom

en son bir firma ile beraber anlaşmıştılar akabiyeti ne oldu bilmiyorum?En azından keşke arçelik grubu gibi profesyonel bir firma ile çalışsalardı.

Konu sadece yazılım da değil ses , özellik vs. geçen yine samsung nu bilmem kaç model tv si olan arkadaşa gittik adamın soundbar almasına gerek yok yani gümbür gümbür maşallah.Hatta Elektrik kablosu incecik uzaktan göremedim bile.?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,707
65
en son bir firma ile beraber anlaşmıştılar akabiyeti ne oldu bilmiyorum?En azından keşke arçelik grubu gibi profesyonel bir firma ile çalışsalardı.

Konu sadece yazılım da değil ses , özellik vs. geçen yine samsung nu bilmem kaç model tv si olan arkadaşa gittik adamın soundbar almasına gerek yok yani gümbür gümbür maşallah.Hatta Elektrik kablosu incecik uzaktan göremedim bile.?
Yazılım,yazılım ,yazılım ,gerisi eklenti sevgili mert :)

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Dünya kadar fark var. Mb230 ana kart, mb211 ana kart mb130s ana kart mb130 ana kart mb140 ana kart gibi 2019 2020 model üretimleri mevcuttur.
Panda panel, LG panel, samsung , hkc, tmc,chot gibi paneller mevcuttur. Kimisinde hdr10 kimisinde hdr kimisinde hdr ve dobly vision vardır.
Kimi 10w kimi12w hoparlör vardır.
Kimi Bluetooth vardır.
Kiminde pixelence yok kiminde var kiminde pixelence pro var kiminde pixelence soft var.
Kimi qui menü kimi normal
Kiminde quantum renk paketi var.
Kimi 800hz kimi 1000 kimi 1700 hmr ekran yenileme değeri var.
İsterseniz daha değişen donanım ve özellikleri sayalım?

Bir ara 9600 gibi modellerde AUO panel, "High Brightness" olayı vardı. Hala var mı bu HB olayı?

S Çevrimdışı

sahinhu

Yeni Üye
13 May 2020
23
35
2 seçenek var, küçük odaya tv kurarsam 49 inc olacak ve oda küçük olduğu için izleme acısı falan önemli değil ki ben zaten siyah performansından dolayı va panellere daha sıcağım genel olarak. eğer büyük odaya tv kurarsam, 55 olacak ve izleme acısı bi tik daha devreye girecek, ama yine de görüntüde kalitesi ve renk doygunlugunu izleme acısı dezavantajına tercih ederim. ama işte bu vestelde belirgin bi model/kalite hiyerarşisi olmadığından en iyi 49 inch ve 55 inc modeller hangisi ben çözemedim açıkçası, elimdeki tek veri epey.com'daki performans puanı.

pixellance pro diye bisey var mesela, prosu noluyor, benzer fiyat ve model numaralı tvlerde birinde var birinde yok örneğin, ne kadar fark ediyor. o yüzden tecrübeliler olarak bana direkt renk/görüntü kalitesi ve kontrast olarak en iyi 49 ve 55i önermeniz lazım, ana kriter bu :)

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
2 seçenek var, küçük odaya tv kurarsam 49 inc olacak ve oda küçük olduğu için izleme acısı falan önemli değil ki ben zaten siyah performansından dolayı va panellere daha sıcağım genel olarak. eğer büyük odaya tv kurarsam, 55 olacak ve izleme acısı bi tik daha devreye girecek, ama yine de görüntüde kalitesi ve renk doygunlugunu izleme acısı dezavantajına tercih ederim. ama işte bu vestelde belirgin bi model/kalite hiyerarşisi olmadığından en iyi 49 inch ve 55 inc modeller hangisi ben çözemedim açıkçası, elimdeki tek veri epey.com'daki performans puanı.

pixellance pro diye bisey var mesela, prosu noluyor, benzer fiyat ve model numaralı tvlerde birinde var birinde yok örneğin, ne kadar fark ediyor. o yüzden tecrübeliler olarak bana direkt renk/görüntü kalitesi ve kontrast olarak en iyi 49 ve 55i önermeniz lazım, ana kriter bu :)

Benim tavsiyem; 55ud9290 ve 55ud9590 modellerinden biri olabilir. Samsung VA panel, 1800hz smr, Wide Color Gamut, MB230 anakart. Yan açı performansı öyle yerden yere vurulacak kadar kötü de değil.

49 için de yine 9290 bakılabilir. Samsung VA panel (WCG de olması lazım), MB230 anakart vs.

En azından başlayacak bir noktanız olsun.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
valla dikkat etmedim hiç :)

Gezinirken denk geldim. Mesela 65ud9860'da bu "High Brightness" varmış.

Vestel herhalde döneminin üst seviye TV'lerine koyuyor bu özelliği. Daha doğrusu benim anladığım, nit değeri biraz daha yüksek bir panel olunca bu şekilde isimlendiriyor olabilir.

Geri
Üst Alt