Vestel tv donanım farkı

S Çevrimdışı

sahinhu

Yeni Üye
13 May 2020
23
35
Vestel tvlerde model yılı değişse de kayda değer bir donanım farkı olmuyor forumda okuduğum kadarıyla. 2020 model vestel tvler yavaş yavaş çıkmaya başladı bi çok model var ama insanin kafası karışıyor.

şuan vestelde 2019/20 modeller içinde 49/55/58 klasmanlarında öne çıkan, boyutunun en iyisi diyebileceğimiz modeller neler?

bir de toshiba tvler samsung panel kullanmıyor galiba, vestelle toshiba modelleri arasında kayda değer bi fark var mı?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Dünya kadar fark var. Mb230 ana kart, mb211 ana kart mb130s ana kart mb130 ana kart mb140 ana kart gibi 2019 2020 model üretimleri mevcuttur.
Panda panel, LG panel, samsung , hkc, tmc,chot gibi paneller mevcuttur. Kimisinde hdr10 kimisinde hdr kimisinde hdr ve dobly vision vardır.
Kimi 10w kimi12w hoparlör vardır.
Kimi Bluetooth vardır.
Kiminde pixelence yok kiminde var kiminde pixelence pro var kiminde pixelence soft var.
Kimi qui menü kimi normal
Kiminde quantum renk paketi var.
Kimi 800hz kimi 1000 kimi 1700 hmr ekran yenileme değeri var.
İsterseniz daha değişen donanım ve özellikleri sayalım?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Samsung ve LG gibi bir donanım beklemeyin Vestel'den.
LG, Samsung kendi işlemci ve panellerini üretecek birikime sahipler.

Vestel daha iyi donanım koyabilir belki ama bu fiyata olmaz muhtemelen.
Biraz da Zorlu Vestel'den ne kadar kazanmak istiyor, ne kadar yatırım yapmak istiyor bununla da ilgili bir mesele. :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Samsung ve LG gibi bir donanım beklemeyin Vestel'den.
LG, Samsung kendi işlemci ve panellerini üretecek birikime sahipler.

Vestel daha iyi donanım koyabilir belki ama bu fiyata olmaz muhtemelen.
Biraz da Zorlu Vestel'den ne kadar kazanmak istiyor, ne kadar yatırım yapmak istiyor bununla da ilgili bir mesele. :kiskis
valla hep eleştiririm vestel oem üretici olmayı seçti açıkcası vestel markası çok umurlarında değil ki yurtdışında bile vestel markası ile değil lokal markalar ile öne çıkıyorlar.(Amerika , Almanya, yeni Zelanda dadaki tanıdıklara sordum daha çok beko yu biliyorlar)

İç pazar da da yavaş yavaş pek fark kalmadığını son aldığım buzdolabında gördüm.

tekrar yazayım

seg aynı iç dış tasarım 2000 lira 2 yıl garanti

regal aynı iç dış tasarım sanırsam dondurucu da led var buzmatik var 2200 lira 3 yıl garanti

vestel kapı tasarımı farklı aynı iç tasarım 2450 lira buzmatik , dondurucu led var 3 yıl garanti

Windsor aynı iç dış tasarım dondurucu da led buzmatik yok. 1900 lira . 3 yıl garanti

şimdi akıllı adam önünde vestel yazıyor diye bir buzmatik dondurucu led i için ana markaya 650 lira fazla para verir mi?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hatta arkadaşın sorusuna şunu ekleyeyim yine burada konuşulmuştu toshiba marka itibari geneli vestele üst düzel kalite ve detay için baskı yapılıyor haliyle diğer markalardan daha ayrı bir titizlikle üretiliyor denilmişti sanırsam?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
valla hep eleştiririm vestel oem üretici olmayı seçti açıkcası vestel markası çok umurlarında değil ki yurtdışında bile vestel markası ile değil lokal markalar ile öne çıkıyorlar.(Amerika , Almanya, yeni Zelanda dadaki tanıdıklara sordum daha çok beko yu biliyorlar)

İç pazar da da yavaş yavaş pek fark kalmadığını son aldığım buzdolabında gördüm.

tekrar yazayım

seg aynı iç dış tasarım 2000 lira 2 yıl garanti

regal aynı iç dış tasarım sanırsam dondurucu da led var buzmatik var 2200 lira 3 yıl garanti

vestel kapı tasarımı farklı aynı iç tasarım 2450 lira buzmatik , dondurucu led var 3 yıl garanti

Windsor aynı iç dış tasarım dondurucu da led buzmatik yok. 1900 lira . 3 yıl garanti

şimdi akıllı adam önünde vestel yazıyor diye bir buzmatik dondurucu led i için ana markaya 650 lira fazla para verir mi?
Ben vermem doğrusu ,zaten gariban emekliyim ,en ucuz vestel üretimini alırdım sanırım :)

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
hatta arkadaşın sorusuna şunu ekleyeyim yine burada konuşulmuştu toshiba marka itibari geneli vestele üst düzel kalite ve detay için baskı yapılıyor haliyle diğer markalardan daha ayrı bir titizlikle üretiliyor denilmişti sanırsam?
Doğrudur fakat son çıkan parti 58"konusunda mevcuttur. Işık sizmalari var şaşırdım ?

S Çevrimdışı

sahinhu

Yeni Üye
13 May 2020
23
35
soruyu biraz eksik sordum galiba, donanım değişiyor ama nihai üründe bariz mi model kalite hiyerarşisi yok sanırım, fiyatlar uçmasından ötürü vestellere yöneldim, 9bin serisinde bir sürü kusuratlı model var, özellik listesine bakınca insan karar veremiyor çünkü yakın gibi duruyor. + bi de 2020ler geldi. mesela samsungda 7000/7400/800/q60/q70 anlaşılır bi hiyerarşi var, parana göre seçiyorsun. ama vestelde 55 inc en iyi tv hangisi desen anakart vs bilmeyen adam için cok karışık

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Tabi ışık sızması olayının bir sürü nedeni var, bir aralar sırf duvara asılmış diye kasanın gerilip panelde ışık sızması yaratması sorunları vardı.

Epeydir Samsung lg konularını takip etmiyorum ama bu markalarda ışık sızması vertical banding ,bulutlanma sorunları eskisi kadar görülmüyor diye hatırlıyorum.Vestel bu konuları niye çözmüş değil anlamıyorum.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
soruyu biraz eksik sordum galiba, donanım değişiyor ama nihai üründe bariz mi model kalite hiyerarşisi yok sanırım, fiyatlar uçmasından ötürü vestellere yöneldim, 9bin serisinde bir sürü kusuratlı model var, özellik listesine bakınca insan karar veremiyor çünkü yakın gibi duruyor. + bi de 2020ler geldi. mesela samsungda 7000/7400/800/q60/q70 anlaşılır bi hiyerarşi var, parana göre seçiyorsun. ama vestelde 55 inc en iyi tv hangisi desen anakart vs bilmeyen adam için cok karışık
çok fazla teknik detay bilgim yok ama vestelde alt yapı ,ana model şase vs belli onun dışına çıkamıyor adamlar.Daha geçen yazdım ben yönetimde söz sahibi olsam sadece vestel markası için ayrı bir alt yapı , yazılım, arayüzde ürettirirdim vestel markası ürünlerini.

Samsung lg lcd den beridir çok fazla tasarım alt yapı yazılım arayüzü değiştirdi geliştirdiler kendilerini.vestelde ise toplasak 3 5 tane yazılım arayüzü vardır.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

O hiyerarşinin olamamasının nedeni Vestel'in panel veya işlemci üretmiyor olmasından kaynaklı bence.
Vestel'de de 7-8-9 diye gidiyordu eskiden. Şimdi de yine seriler var aslında.
En yükseği VUHD olanlar sanırım. Quantum renk paleti, Dolby Vision vs. olanlar işte.

Samsung lg lcd den beridir çok fazla tasarım alt yapı yazılım arayüzü değiştirdi geliştirdiler kendilerini.vestelde ise toplasak 3 5 tane yazılım arayüzü vardır.

Vestel'de fazla arayüz değişmedi çünkü yazılım altyapısı aynı.
Yani Vestel gidip de HP'den WEB OS'u satın almadı.
Ya da Samsung gibi sıfırdan Tizen ismini verdiği Linux tabanlı işletim sistemini geliştirmedi.

Çok bilmesem de Samsung ve LG'de yazılım olarak fazla çeşitli değillerdi ki?
LG WEB OS ile, Samsung da Tizen ile büyük arayüz değişikliği yaptı.
Ki LG WEB OS'un ayar menüsü eski LG'ler ile aynı sayılır aslında.
Sadece fareye uyumlu yaptılar onu o kadar.

Onlar da bu işte fersah fersah ileride değiller o kadar.
Sonuçta Intel veya AMD gibi işlemci geliştiremedikten sonra ilerleyemezler de.
Samsung'da Bixby, LG'de de Google Assistant desteği gelmişti sanırım, o biraz gelişme sayılabilir belki. :kiskis

Onun dışında PC kadar esnek ve hızlı değiller. Bu altyapı ile de olamazlar. :bilmiyom

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
O hiyerarşinin olamamasının nedeni Vestel'in panel veya işlemci üretmiyor olmasından kaynaklı bence.
Vestel'de de 7-8-9 diye gidiyordu eskiden. Şimdi de yine seriler var aslında.
En yükseği VUHD olanlar sanırım. Quantum renk paleti, Dolby Vision vs. olanlar işte.

Vestel'de fazla arayüz değişmedi çünkü yazılım altyapısı aynı.
Yani Vestel gidip de HP'den WEB OS'u satın almadı.
Ya da Samsung gibi sıfırdan Tizen ismini verdiği Linux tabanlı işletim sistemini geliştirmedi.

Çok bilmesem de Samsung ve LG'de yazılım olarak fazla çeşitli değillerdi ki?
LG WEB OS ile, Samsung da Tizen ile büyük arayüz değişikliği yaptı.
Ki LG WEB OS'un ayar menüsü eski LG'ler ile aynı sayılır aslında.
Sadece fareye uyumlu yaptılar onu o kadar.

Onlar da bu işte fersah fersah ileride değiller o kadar.
Sonuçta Intel veya AMD gibi işlemci geliştiremedikten sonra ilerleyemezler de.
Samsung'da Bixby, LG'de de Google Assistant desteği gelmişti sanırım, o biraz gelişme sayılabilir belki. :kiskis

Onun dışında PC kadar esnek ve hızlı değiller. Bu altyapı ile de olamazlar. :bilmiyom
Katılmadığım tek yer "arayüz" :)
İlla değişmesi gerekmiyor arayüzün ,daha farklı geliştirme gerekir ,mesela farklı şlifreleme ile çözme,usb üzerinden değişik atraksiyonlar yapmak.Sonuçta bu bir tv,çok şey beklememek lazım,ama bence değil vestel ,hiç biri donanımı çok da değiştireceğini sanmıyorum, ama çok da yazılımın üzerine gideceklerini sanmıyorum ,şu olabilir :uzak doğuda bazı tvler bugün meşhur olan işlemcili uydu kullanıyorlar,istenilen gibi oynanıyor,yani en azından uydu ile oynanıyor ,burada bunu bile yapamıyorlar.

Geri
Üst Alt