Vestel TV de altyazi sorunu

ismailcan17

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
ismailcan17
Merhaba arkadaşlar. Torrentten indirdiğim filme bilgisayardan alt yazı dosyası atıyorum ve açıp kontrol ettiğimde sorunsuz gösteriyor. Daha sonra 55u9400 tv ye takıyorum indirdiğim video dosyasının içinde ingilizce dahili alt yazı olması sebebiyle televizyon bi türkçe bi ingilizce alt yazı çıkarıyor. Bunun sorunu nasıl çözerim

İndirdiğiniz içerikten dahili İngilizce yazı olmasın mı istiyorsunuz tam anlaşılmadı soru

Şöyle anlatmaya çalışayım. Indirdigim içerikte dahili altyazı var ve ingilizce. Bende tabiki harici türkçe altyazı atıyorum. Normalda sadece türkçe altyazı okuması lazım ama televizyonda hep karışıyor bir türkçe bir ingilizce çıkıyor bunu çözemedim

Fotoğraf çeker misiniz

Kumandadan lang tuşuna basıp seçmeniz gerekir her sefer, ben üst üste biniyor gibi düşünmüştüm

Eğer gömülü alt yazı ingilizce ise TR onun üstüne çıkar , ayrı olsa ingilizceyi sil diyeceğim ama yazdığına göre gömülü olduğu anlaşılıyor bana göre :) (dahili den "gömülü" anladım)

Kumandadan lang tuşuna basıp seçmeniz gerekir her sefer, ben üst üste biniyor gibi düşünmüştüm
Aa evet dediginiz gibi oldu .. ama niye böyle ki? Sonuçta film ve altyazı aynı isimde otomatik çıkması gerekir her seferinde böyle mi yapıcaz

Aa evet dediginiz gibi oldu .. ama niye böyle ki? Sonuçta film ve altyazı aynı isimde otomatik çıkması gerekir her seferinde böyle mi yapıcaz
Filmin içine altyazı çakılırken İngilizce varsayılan seçilmiştir, bunu düzeltmenin yolu mkv tool nix tarzı bir programla istediğiniz dili varsayılan olarak eklemek, bu programla dublaj dosyası da eklenebilir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Bazı filmlerde altyazı göstermiyordu üsteki lang tuşundan kendim seçerek yapıyordum fakat bazı dosyalarda bu yöntem de ise yaramıyor su alt yazı işini çözemedim...

Bazı filmlerde altyazı göstermiyordu üsteki lang tuşundan kendim seçerek yapıyordum fakat bazı dosyalarda bu yöntem de ise yaramıyor su alt yazı işini çözemedim...
Alt yazı kodlamasına bak bakalım ,farklı olabilir ve tv göstermeyebilir ,bazen isimler uzun ve arada boşluk olunca da göstermiyor (ne yazık ki linux seçim yapar bu konuda )

Geri
Üst Alt