Vestel TV de altyazi sorunu

I Çevrimdışı

ismailcan17

Yeni Üye
30 Eyl 2020
15
34
Merhaba arkadaşlar. Torrentten indirdiğim filme bilgisayardan alt yazı dosyası atıyorum ve açıp kontrol ettiğimde sorunsuz gösteriyor. Daha sonra 55u9400 tv ye takıyorum indirdiğim video dosyasının içinde ingilizce dahili alt yazı olması sebebiyle televizyon bi türkçe bi ingilizce alt yazı çıkarıyor. Bunun sorunu nasıl çözerim

I Çevrimdışı

ismailcan17

Yeni Üye
30 Eyl 2020
15
34
Şöyle anlatmaya çalışayım. Indirdigim içerikte dahili altyazı var ve ingilizce. Bende tabiki harici türkçe altyazı atıyorum. Normalda sadece türkçe altyazı okuması lazım ama televizyonda hep karışıyor bir türkçe bir ingilizce çıkıyor bunu çözemedim

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Aa evet dediginiz gibi oldu .. ama niye böyle ki? Sonuçta film ve altyazı aynı isimde otomatik çıkması gerekir her seferinde böyle mi yapıcaz
Filmin içine altyazı çakılırken İngilizce varsayılan seçilmiştir, bunu düzeltmenin yolu mkv tool nix tarzı bir programla istediğiniz dili varsayılan olarak eklemek, bu programla dublaj dosyası da eklenebilir

I Çevrimdışı

ismailcan17

Yeni Üye
30 Eyl 2020
15
34
Bazı filmlerde altyazı göstermiyordu üsteki lang tuşundan kendim seçerek yapıyordum fakat bazı dosyalarda bu yöntem de ise yaramıyor su alt yazı işini çözemedim...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bazı filmlerde altyazı göstermiyordu üsteki lang tuşundan kendim seçerek yapıyordum fakat bazı dosyalarda bu yöntem de ise yaramıyor su alt yazı işini çözemedim...
Alt yazı kodlamasına bak bakalım ,farklı olabilir ve tv göstermeyebilir ,bazen isimler uzun ve arada boşluk olunca da göstermiyor (ne yazık ki linux seçim yapar bu konuda )

Geri
Üst Alt