Vestel Tv almaya karar verdim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Abi Vestel mağazasında 49UD9660 diye bir model var. Şu anda İnternette de satan bir mağaza yok. Bu model için 4000tl fiyat aldım (Ankara ankmall içi vestel) buralar genel olarak pahalıya satıyor. Bence 3500 altına bile bulurum bu ürünü. Bu ürün hakkında da görüşünü yazar mısın

9660 aslında zaten 2018 de üretilmişti.

Bakınız VESTEL konusunda arka arkaya birçok eleştiri yazarım, ancak çok fazla olumlu şeyler de yazarım. AWOX için genelde söylediğim ''Okyanusu aşıp derede boğuluyorlar'' ifadesini VESTEL için ''Okyanusu aşmış, Asi nehrini geçmiş, Çoruh'un hırçın sularından sağ çıkmış ama Eşen çayında boğulmuş'' diyebilirim :kiskis

Şöyle açayım konuyu müsaade ederseniz.

VESTEL efendinin pazarlama departmanı nasıl bir mantık ile çalışıyorsa, benim 2 yıl önce kendilerine yazılı bildirimde ve uyarıda bulunmuş olmama rağmen modelleme konusunda çok ciddi bir saçmalama içerisindeler.

UA UB diye çıktıkları yolda UD ye gelip sonra da rakamları 9900 lere kadar dayayıp şişip kalınca, 2018 de üretilen XXYY999 modelinden sonra 2019 da yeni bir model ve hatta daha güncel yazılım, daha yeni anakartlı bir üretim yapıp buna da XXYY922 diye bir model numarası verebiliyorlar.

Kabul edilmesi gereken bir alışılmış mantalite var ve bu mantk der ki, ''Yahu 8 serisinden daha iyisi 9 serisidir, Bu durumda 9900 9200 den daha iyidir''

Ancak VESTEL efendide işler öyle yürümüyor. Bunu da defalarca yazdım forum ortamında ve youtube videolarımda da defalarca belirttim.

''Bizi dinlesinler'' demiyorum ama kafalarını çalıştırsınlar :kiskis

Şimdi sen, Wide Color Gamut, Hıgh Brıghtnes, Dolby Vision, Hıgh Dynamic Range gibi panel destek unsurlarını bir üründe toplayacaksın, Bu ürüne yazılımsal olarak 2200hz fake refresh rate değeri vereceksin, Samsung VA panel kullanacaksın, Smart ve bluetooth desteği ekleyeceksin, HBBTV CEC_ARC vs ne varsa yükleyeceksin, Dahili subwoofer takacaksın, bu tv nin adını 49UD9660 koyacaksın ve piyasaya süreceksin ama bu tv den doğru düzgün kimsenin haberi olmayacak.

Nasıl bir pazarlama stratejisi sizce? Güzel değil mi? :kas

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ben okumak için Ankaraya geldim ama Memleketim Antalya/Kaş :) vizelerden sonra arabaya atlar gelirim var mı bir isteğiniz :) çok teşekkür ederim bu arada yorumlarınız için kafamda 3 aşağı 5 yukarı bişeyler netleşti sayenizde

Sağlığınızdan öte beklentimiz olmaz sevgili kardeşim. Kapım her zaman açık, Haritalara Pixel Teknoloji yaz, Seni kapının önüne kadar getirir :ok

E Çevrimdışı

Exodia

Aktif Üye
24 Eki 2019
79
25
Sağlığınızdan öte beklentimiz olmaz sevgili kardeşim. Kapım her zaman açık, Haritalara Pixel Teknoloji yaz, Seni kapının önüne kadar getirir :ok
İnşallah gelip bizzat yüzünüze karşı teşekkür edebilirim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz belki de darladım sizi :) hakkınızı helal edin. Son bir cevap isteyip artık bu konuda soru sormayı bırakacağım hazır sizi de yakalamışken.
Tavsiye ettiğiniz Vestel UD9660 modeli malesef İnternette her yerde bulamadım. Gittiğim mağazada 4000bin tl ye bulmuştum, kesin daha uyguna satan yerler vardı sonuçta Black Friday vs de işin içine girecek. Fakat olur da bulamadım dersek (Fiyatı da şu an için çok)
Şu yazdığım modellerden hangisini almamı tavsiye edersiniz? Fiyatları birbirine çok yakın 3500 üzeri model yok hatta altına da düşecektir. Smart özelliği hiç önemli değil amacım oyun ve film zaten belirtmiştim.

Philips 6704
Samsung Ru7400
Vestel UD9360
Toshiba 55V6863
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnşallah gelip bizzat yüzünüze karşı teşekkür edebilirim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz belki de darladım sizi :) hakkınızı helal edin. Son bir cevap isteyip artık bu konuda soru sormayı bırakacağım hazır sizi de yakalamışken.
Tavsiye ettiğiniz Vestel UD9660 modeli malesef İnternette her yerde bulamadım. Gittiğim mağazada 4000bin tl ye bulmuştum, kesin daha uyguna satan yerler vardı sonuçta Black Friday vs de işin içine girecek. Fakat olur da bulamadım dersek (Fiyatı da şu an için çok)
Şu yazdığım modellerden hangisini almamı tavsiye edersiniz? Fiyatları birbirine çok yakın 3500 üzeri model yok hatta altına da düşecektir. Smart özelliği hiç önemli değil amacım oyun ve film zaten belirtmiştim.

Philips 6704
Samsung Ru7400
Vestel UD9360
Toshiba 55V6863
@Adem Helvacı abi bence bu kadar araştırma yapmışken. Uygun fiyatlı Oyuncu televizyonları diye bir içerik de üretmelisin. Youtube de bununla ilgili hiç Türkçe video yok.
Konsept olarak giriş (2000Tl ye kadar)
Orta/üst (4000tl ye kadar)
Ve en üst (10000 tl ye kadar) 3 model yazıp. Her model aralığı için tv tavsiyesi verilebilir. Siz bilirsiniz yine de

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

altinay

Yeni Üye
25 Kas 2019
30
29
E Exodia bende sizinle tamamen aynı durumdayım ps4 pro için 3500₺ ye 55” olmazsa 49” tv arıyorum aklımda Vestel ud8200 ud9260 modelleri var ama bi türlü doğru mu olacak diye karar veremiyorum hangi tv yi alacağıma bende tam karşıdan izleyeceğim o yüzden VA arıyorum. Siz karar verdiniz mi ya da aldınız mı TV?

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
E Exodia bende sizinle tamamen aynı durumdayım ps4 pro için 3500₺ ye 55” olmazsa 49” tv arıyorum aklımda Vestel ud8200 ud9260 modelleri var ama bi türlü doğru mu olacak diye karar veremiyorum hangi tv yi alacağıma bende tam karşıdan izleyeceğim o yüzden VA arıyorum. Siz karar verdiniz mi ya da aldınız mı TV?

55ud8200 lg ips panelli tv kullanıyorum. hareketli görüntülerde çok başarılı değil. o yüzden 9360 fake refresh değeri daha yüksek. va panel olmak şartı ile 9360 tavsiye ederim. şuan fırsatım vestel alacak olsam olsa 9360 alırdım.

E Çevrimdışı

Exodia

Aktif Üye
24 Eki 2019
79
25
Bir türlü karar veremedim. Philips 6704 modeli 3400 civarında geziyor 7304 modeli ise 3700 civarlarında. Aralarında ciddi bir hz farkı olmasına rağmen 300tl fiyat farkı var. 7303 modeli 04 modelinden bile pahalı yani eski olmasına rağmen. Fiyatları da hiç düşmedi. Gerçekten sinirlerim bozuldu yani ne alıcam ne yapıcam bilemiyorum Vestel 9660 modelini beğenmiştim hem gerçek 100hz hem de paneli falan güzel ama hiçbiyerde yok televizyon sadece bayilerde var. Ne yapıcam ne edicem bilmiyorum kimse de "Kardeşim şu tv yi al on numara beş yıldız" diyemiyor. Bütce olarak da 3000 tl nin üzerine doğru düzgün çıkamıyorum. Tamamen indirim kovalama üzerine şuan düşüncem

A Çevrimdışı

altinay

Yeni Üye
25 Kas 2019
30
29
Ben artık bugün sonlandırdım bu süreci malum bütçe 3000 olunca tv bulunamıyor o yüzden yerliye yöneldim.Vestel 55ud9500 aldım. samsung va panel
Hdr10+
Dolby Vision
1800 fake refresh
Bu fiyata daha iyisi yok sanırım. Bir kaç gün önce MediaMarkttan almayı düşünüyordum 3400 e düşüyordu gg de 3100 e görünce aldım bugüne kadar en uygun fiyatı bu diye biliyorum 11.11 de 3500 e satılmış isterseniz inceleyin sizde

A altinay, E Exodia

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Ben artık bugün sonlandırdım bu süreci malum bütçe 3000 olunca tv bulunamıyor o yüzden yerliye yöneldim.Vestel 55ud9500 aldım. samsung va panel
Hdr10+
Dolby Vision
1800 fake refresh
Bu fiyata daha iyisi yok sanırım. Bir kaç gün önce MediaMarkttan almayı düşünüyordum 3400 e düşüyordu gg de 3100 e görünce aldım bugüne kadar en uygun fiyatı bu diye biliyorum 11.11 de 3500 e satılmış isterseniz inceleyin sizde

A altinay, E Exodia

Şimdi gördüm bende müthiş düşmüş, 58ud8200 3200tl ye almıştım 1 ay kadar önce, keşke bekleseymisim dedim :) hayırlı olsun

Geri
Üst Alt