Vestel Smart 40FA7100 Led Tv Sorunu

bazkriz Çevrimdışı

bazkriz

Yeni Üye
26 Eyl 2019
8
33
Merhabalar
Vestel tvmde son 15 gündür xaomi mi x box 4k kullanıyordum bugün tv yi açtığımda sadece Vestel yazısı çok kısa bir süre gözüküp ardından gidiyor tv açılmıyor.
Tv yi fişten ve adroid boxtan ayırdım şu anda tv kablosu hariç hiçbirşey takılı değil ancak dediğim gibi tv çalışmıyor.
Sorun sizce yazılımsal mıdır nasıl çözebilirim ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Model : Vestel Smart 40FA7100

bazkriz Çevrimdışı

bazkriz

Yeni Üye
26 Eyl 2019
8
33
WhatsApp-Image-2019-09-26-at-22.33.52.jpg

Görsel ektedir ilginiz için teşekkürler

bazkriz Çevrimdışı

bazkriz

Yeni Üye
26 Eyl 2019
8
33
Yazılım yükle diyorsunuz sanırım kumandada hiçbir işlem yapamıyorum açma tuşu dışında sanırım bu dosyaları usbye atıp yükleyeceğim ancak herhangi bir ekran yokken bu işlemleri nasıl başlatabilirim döküman varmı TEKNOwest teknovest

bu arada açılıp kapanma olayının videosunu çektim ek olarak adem beyin yazılım atma videosunu inceledim ancak dediğim gibi kumandada tek çalışan fonksiyon açma kapama

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Yazılım yükle diyorsunuz sanırım kumandada hiçbir işlem yapamıyorum açma tuşu dışında sanırım bu dosyaları usbye atıp yükleyeceğim ancak herhangi bir ekran yokken bu işlemleri nasıl başlatabilirim döküman varmı TEKNOwest teknovest

bu arada açılıp kapanma olayının videosunu çektim ek olarak adem beyin yazılım atma videosunu inceledim ancak dediğim gibi kumandada tek çalışan fonksiyon açma kapama

Slm
Sadece dosyaları boş bir flasha atın.tvyi fişten çekin.usb yi takın kumandanın ok tusuna basılı tutarak fişi takın.15 sn ok tusu basılı kalsın yukleme baslayacaktır.5_10 dk sürebilir.tv ye müdahale etmeyin.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50

bazkriz Çevrimdışı

bazkriz

Yeni Üye
26 Eyl 2019
8
33
TEKNOwest teknovest hiçbir şekilde yazılım yükleme ekranı gelmiyor 2 farklı usb ile denedim format fat32 fakat tv açılıyor bir süre sonra sanırım yazılımı yüklüyor ama donanımsal bir arıza var sanırım teşekkürler yardımlarınız için

bazkriz Çevrimdışı

bazkriz

Yeni Üye
26 Eyl 2019
8
33
Vestel taşeron servislerinden bir tanesi baktı 3-4 parça değiştim olmadı nasıl olduysa düzeldi vs dedi 3 gün geçti yine aynı halde tv.
Yapan servis arıza panelde dedi bir daha aynı arızayı yaparsa panel değişecek dedi. panelde yanlışım yoksa ekran oluyor bununda ücreti yüksek diye biliyorum sizin söylediğiniz sorundan kaynaklıysa led bar değişimi ne kadardır tahmini ?

Tv nin ederi çok düşük 5 yıllık cihaz ondan soruyorum duruma göre yaptıracam

WhatsApp-Image-2019-10-01-at-20.45.45-1.jpg

WhatsApp-Image-2019-10-01-at-20.45.45.jpg

Eski notebook tamircisiyim cihazı söktüm gözle görülür bir problem yok gibi cihaz fişte takılı kapalıyken sarı ortadaki sarı parçadan çınlama gibi ince bir ses geliyor led bar tam olarak neresi bilmiyorum ama flexi kablosunu çıkardım taktım tekrar düzeldi. Bu ledbarı kendim değişebilirmiyim ?

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Önce şunu anlamak isterim ;

TV ilk olarak bu arızayı yaptı, tamirci müdahale etti, 3 gün çalıştı, sonra AYNI arızayı yaptı doğru mu?

Şu an tv ekranında süliet şeklinde görüntü var mı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
:ok
Doğru olabilir ,tebrik ederim :) (ben izliyemiyorum filmi) 1- hatta kullanıcı kendiside bunu test edebilir,tv açıkken ekrana ışık tuttuğunda arkada görüntü varsa ledlerdendir.
Eski notebook tamircisiyim cihazı söktüm gözle görülür bir problem yok gibi cihaz fişte takılı kapalıyken sarı ortadaki sarı parçadan çınlama gibi ince bir ses geliyor led bar tam olarak neresi bilmiyorum ama flexi kablosunu çıkardım taktım tekrar düzeldi. Bu ledbarı kendim değişebilirmiyim ?
Önce şunu anlamak isterim ;

TV ilk olarak bu arızayı yaptı, tamirci müdahale etti, 3 gün çalıştı, sonra AYNI arızayı yaptı doğru mu?

2- Şu an tv ekranında süliet şeklinde görüntü var mı?
Daha önce kırmızıyla belirttiğim ve 1 olarak nasıl kontrol edeceğini yazmıştım,sevgili adem de onu soruyor,yani tv açıkken ekrana ışık tuttuğunda arkada görüntü oluyormu diye :ok

Geri
Üst Alt