Arkadaşlar selamlar herkese,
Eski cihazımı (2008 Model 14 yaşında bi' SHARP LC-42SB55E) 'Sharp Tv Tamir veya Yeni Tv mi?' başlığı altında bahsettiğim arızaları yıllarca tolere ettikten sonra artık gözlerim bozulmadan değiştirme kararı almıştım.
Uzun araştırmalarım, Youtube'da ve burada bu ve bazı ilgili başlıklar altında yapılan yorumlar verilen bilgiler neticesinde CarrefourSa Online'dan 7599 TL vade farksız 4 taksitle Toshiba 55UL3C63DT aldım. Herkese içerikleri ve yardımları için tekrar çok teşekkür ederim..
Öncelikle cihaz hakkında kısa bir bilgilendirme geçmek isterim (
TEKNOwest hocam sağolsun yardımcı olmuştu, yukarıdaki içeriklerde bulabilirsiniz);
Toshiba 55UL3C63DT
- 17MB180E Anakart
- Direct Led (led sayısını bilmiyorum)
- Karma Panel (AUO, LG, LG, BOE olmak üzere 3 üreticiden 4 farklı panel kullanılmış)
**Bendeki AUO Panel;
3840x2160 80PPI
VA panel (AMVA3)
12 COF ile üretilmiş,
V-by-One 8 lane 51 pins Connector (nedir bilmiyorum)
50/60Hz,
2100 Fake Refresh Rate
Kontrast 4000:1
Yansıtmama %2
Sert Katman 3H
Ben bu konularda teknik bilgiye sahip olmadığım için yukarıdaki özellikleri ve diğer detaylarını üstadlarımız değerlendirsin tabii ki, fakat ben kullanıcı olarak görüntü hakındaki ilk izlenimimi ilgilenecek tüm arkadaşlara naçizane bir içerik olması açısından söylemem gerekirse;
Profesyonel filmcilik sektöründe çalıştığım için gözüm direkt olarak hızlı hareketlerdeki dalgalanmalara, takılmalara gidiyor. Bu yüzden de 50/60 Hz ve 2100 FRR konusuna, yüksek FPSli görüntüleri taşıyamamasına oldukça takıldım doğal olarak. Sadece spor, konsol, aksiyon filmi vs değil, normal hızıyla oynayan ne varsa küçük küçük kayma, dalgalanma, takılma ve hatta alan derinliği olan bazı flu alanlarda da karıncalanma pikselleşme yapıyor. Benim düşüncem; 49" belki de hatta 43" üzeri panellerde 100/120Hz tercih edilebilir (ki bütçe meselelerinden bendeniz gibi bir çoğumuz da tercih edemiyor maalesef). Çünkü bu sıkıntı büyük ihtimalle led sayısı, cof veya başka bir özelliğin(üstadlar netleştirebilir) yayınlanan görüntüye 55" gibi büyük bir alanda 50/60Hz ve 2100 FRR ile yetemiyor olmasıdır(bence).
Diğer konularda da; tercihen Android almadım, hem satış politikası olarak kısıtlı verdiği ram, ssd vb diğer parçaları konusunda kaliteyi düşürsün istemedim, hem de güncellemesidir vs 2-3 seneye beni tv değiştirmeye mecbur etsin istemedim. Şu an için Linux tabanlı (sanırım) bu smart tv 'ye Mac bilgisayarımın ekranını (HDMI ile kolay da) kablosuz yansıtabilmenin bir yolunu arıyorum, bulacağıma da inanıyorum bakalım. LetsView indirdim tarayıcıdan ama indirilenleri bulamıyorum tvde. Hem onu nasıl kurabileceğimi hem de (veya) yeni nesil Toshibalarda AirPlay desteği varmış sanırım, bnu nasıl kullanabileceğimi bilen biri varsa destek olursa çok sevinirim.
Son olarak, üstadların verdiği bilgiler ve yaptığım tercih açısından çok mutluyum; yukarıdaki tüm özellikler çok iyi çok güzel, bana kalırsa tam bir fiyat performans ürünüdür (bence).
Aşağıdaki linkten Dolby Vision-Atmos, Onkyo Ses, vb diğer tüm özelliklerini öğrenebilir, paylaştığım görsellerden de önizlemede bulabilirsiniz (Video da çekmiştim ama paylaşamadım)
Umarım ilk izlenimimden aktardığım düşüncelerim ilgilenenler için faydalı olur.
Selamlar.