Önemli VESTEL Panel Bilgi hattı

K Çevrimdışı

Kalahari70

Yeni Üye
11 Eyl 2021
7
54
Merhabalar
merhabalar
Forumunuza yeni katıldım o nedenle acemiliğim için affola.
Vestel 43 UA 9600 model TV nin Panel bilgisini öğrenmek istiyorum.
Seri no : 8578818100087
Ve bir de sizlerden tavsiye akıl istiyorum...
Şöyle ki;
Kısaca, kayınvaldenin odasına aldığımız Vestel 43 UA9600 tv den bir hediye kazandık, 4500 TL çek ve bununla TV almayı düşünüyorum.
Salonda 2016 yılında aldığım Philips 55PUS7600 TV var. Aslında bu tv nin renklerinden ve ambient özelliğinden oldukça memnunum ama tv nin android işletim sistemi, kumandası, menüleri acaip ötesi rezalat. Bu nedenle Mi Box android aldım onunla idare ediyor ve tv nin işletim sisteminin hiçbir şeyini kullanmıyorum.
Hediye kazanmışken 65" tv alayım diye bitim kanlandı.

işletim sistemi önemli değil benim için. Panel görüntü özellikleri önemli! ses te çok önemli değil çünkü Onkyo AVR ye bağlı ve ondan sesi alabilirim. Hareketli duvar aparatına bağlı tv ve onun için de ben IPS panel istemiyorum...

VA panelciyim ben, kontrastın iyi olması, hızının iyi olması önemli benim içi, IPS gibi yan açılardan da iyi gösterir olmasının zerre kadar önemi yok o nedenle de sonuna kadar VA cıyım.
Gelelim modeller Vestel 65 " ler;

65 Q9900, 9600 TL, qled panel ama BOE nin IPS i de olabilirmiş, Sakai nin VA sı da olabilirmiş

65 UA9800, 8600 TL, BOE yada LG IPS diyor Adem Bey, yani her halikarda IPS panel, o zaman bu şık gidiyor, 8600 TL

65 U9600, 7700 TL, bunlarda CHOT veya Panda VA kullanılıyor denmiş, kayınvalideye aldığımız da bunun 43" olanı ve seyrettiğim kadarıyla ben bu renkleri sevdim.

65 u9510, 6600 TL (indirimde, 7500 den 6600 e inmiş) bunlarda da yine BOE nin IPS i de olabilirmiş, Sakai nin VA sı da olabilirmiş

65 U9500, 6600 TL, bunun 9510 dan ne farkı var bilmiyorum. bayideki eleman bir sonraki yılın, bu yılın serisi yani daha yeni dedi salladı...

ne önerirsiniz?
1) bayiye gideyim elindeki 65 " lerin hepsinin seri numaralarını alıp buradan ve vestel müşteri hizmetlerinden sorgulatayım ve VA panel hangisiyse ona göre mi alayım?
2) ıps yada va diye bu kadar takacağıma bayide 9800 serisinden varsa (ki her türlü IPS panel ya) seyredip bakayım hızlı maç görüntüsü veya film performansına kontrast performansına bakayım beni tatmin ediyorsa kafaya takmayıp qled panele mi gidetyim?
3) qled panel için ikibin üçbin lira fark vermeye değer mi?
4) otur oturduğun yerde kaşınma, philips in le devam et, bu çeki de birine daha ucuza sat mı diyorsunuz

bu arada tv izleme mesafesi 3.20 - 3.60 m civarı yani araştırdığıma göre 65" tv uygun oluyor....

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Celebiceliksoy

Yeni Üye
11 Eyl 2021
28
40
IMG_20210911_170936.jpg

Panel ve anakart bilgisine bakabilirsiniz?

K Çevrimdışı

Kalahari70

Yeni Üye
11 Eyl 2021
7
54
Vestel 43 UA 9600 model TV nin Panel bilgisini öğrenmek istiyorum.
Seri no : 8578818100087

Daha önce de sormuştum güme gitti galiba...
Panel ve anakart bilgisi lütfen?

K Çevrimdışı

Kalahari70

Yeni Üye
11 Eyl 2021
7
54

Ana Kart 17MB170

Panel LG
aaaaaa ciddi misiniz IPS panel yani o zaman....
acaip şaşırdım...
ben bütün bu VA cılığımı bırakıyor ve nötr oluyorum o halde, ön yargılarımı kırıyorum. . Ben kesinlikle VA zannetmişitm. VA gibi izledim Va gibi a ne güzel kontrast, parlaklık vb dedim. teknolojiyi geliştiriyorlar herhalde insan gözünün fark edemeyeceği sınırlarda dolaşıyorlar sanırım.
o halde bakmıyorum artık panele ve gidip alıcam ister va gelsin ister ıps....
Ana Kart 17MB170

Panel LG
çok teşekkürler bu arada elinize sağlık.
peki bu bilgileri nasıl buluyorsunuz?
bize de balık tutmasını öğretebilir misiniz?
Ana Kart 17MB170

Panel LG
Ama bi dakika. Adem Helvacı 9600 serisinde sadece CHOT veya PANDA VA paneller kullanılıyor diyordu.
Bi yanlışlık olmasın?

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50

aaaaaa ciddi misiniz IPS panel yani o zaman....
acaip şaşırdım...
ben bütün bu VA cılığımı bırakıyor ve nötr oluyorum o halde, ön yargılarımı kırıyorum. . Ben kesinlikle VA zannetmişitm. VA gibi izledim Va gibi a ne güzel kontrast, parlaklık vb dedim. teknolojiyi geliştiriyorlar herhalde insan gözünün fark edemeyeceği sınırlarda dolaşıyorlar sanırım.
o halde bakmıyorum artık panele ve gidip alıcam ister va gelsin ister ıps....

çok teşekkürler bu arada elinize sağlık.
peki bu bilgileri nasıl buluyorsunuz?
bize de balık tutmasını öğretebilir misiniz?

Ama bi dakika. Adem Helvacı 9600 serisinde sadece CHOT veya PANDA VA paneller kullanılıyor diyordu.
Bi yanlışlık olmasın?
Yanlışlık yok firmalar elinde ne varsa kullanıyor malumunuz pandami de chip krizi oluştu panel bordlarında chip kullanılmakta firmalar ellerinde olanı kullandı anakarta birkaç tadilat ve panel yazılımı ile çözülmeyecek bir şey değil bu . Balık tutmayı size öğretirsem ben daha az balık tutarım:kiskis bu işin espirisi bizimde kanallarımız oradan kontrol sağlıyoruz tabiki herkesin erişimi mümkün olmuyor.:ok

Kullanılan panel:LG LC430EQQ-SMA3 CN nete araştırabilirsiniz

K Çevrimdışı

Kalahari70

Yeni Üye
11 Eyl 2021
7
54
Yanlışlık yok firmalar elinde ne varsa kullanıyor malumunuz pandami de chip krizi oluştu panel bordlarında chip kullanılmakta firmalar ellerinde olanı kullandı anakarta birkaç tadilat ve panel yazılımı ile çözülmeyecek bir şey değil bu . Balık tutmayı size öğretirsem ben daha az balık tutarım:kiskis bu işin espirisi bizimde kanallarımız oradan kontrol sağlıyoruz tabiki herkesin erişimi mümkün olmuyor.:ok

Kullanılan panel:LG LC430EQQ-SMA3 CN nete araştırabilirsiniz
Ben biraz öğrenme delisi ve meraklı olduğum için sormuştum ama aslında çok haklısınız ... Artı öğrenip ne yapıcam hakkaten kırk yılda bir tv alırken panelini mi sorgulayacağım?
öte yandan panele LG dediniz ya hani, IPS yani değil mi? internetten biraz baktım LG VA panel üretiyor mu diye ama tam kesin ve güvenilir bilgi bulamadım...
IPS ?
Ben biraz öğrenme delisi ve meraklı olduğum için sormuştum ama aslında çok haklısınız ... Artı öğrenip ne yapıcam hakkaten kırk yılda bir tv alırken panelini mi sorgulayacağım?
öte yandan panele LG dediniz ya hani, IPS yani değil mi? internetten biraz baktım LG, IPS in yanında VA panel de üretiyor mu diye ama tam kesin ve güvenilir bilgi bulamadım...
LG IPS değil mi?

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
öte yandan panele LG dediniz ya hani, IPS yani değil mi? internetten biraz baktım LG VA panel üretiyor mu diye ama tam kesin ve güvenilir bilgi bulamadım...
IPS ?
öte yandan panele LG dediniz ya hani, IPS yani değil mi? internetten biraz baktım LG, IPS in yanında VA panel de üretiyor mu diye ama tam kesin ve güvenilir bilgi bulamadım...
LG IPS değil mi?
:ok LG ıps panel

R Çevrimdışı

Ruyaci

Yeni Üye
20 Haz 2021
4
42
Toshiba 58ua2063dt aldım. TV nin panel modelini merak ettim. Ayrıca.
Klavyede dolaşırken kumanda tuşlarına hızlı bastığımda takılmalar oluyor. Bu model için normal midir?
Bir de servis menüsüne verdiğiniz tüm seçenekleri denememe rağmen giremedim.

IMG_20210911_221006b15816cc650d47a0.jpg

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

Kalahari70

Yeni Üye
11 Eyl 2021
7
54

Pekala bugün Netflix teki şu Kate filminin 14.dakika daki pembe ışıklı arabayla gece kaçtığı bir aksiyon filmini bir philips pus 7600 de 2015 model bir de 43 ua9600 vestel de seyrettim. Kontrast parlaklik sahne geçişleri bariz philips in daha iyiydi.
Vestel de statik görüntüler renk skalasi vb güzel ama kontrast ve parlakligi yetersiz yine VA panelden yana oyumu kullaniyorum...

Geri
Üst Alt