aekaya' Alıntı:
Ado hocam bu haber nedir hangi modellerde ve anakartlarda bu özellikleri görücez bilginiz varmıdır? www.trustedreviews.com/news/dolby-brings-improved-hdr-goodness-vestel-tvs-3326627
Burdaki haberdede anlaşmanın yapıldığı yazıyor.Yeni model tv lerdemi çıkacak bu özellikler
https://www.pocket-lint.com/tv/news/dolby/142799-dolby-vision-just-got-a-lot-more-affordable-thanks-to-vestel-partnership
Gelecekten haber vermekse amaç, Elbette bu yazılanlarınhepsi bir gün olacak.
Ancak şöyle sadece 10 yıl griye dönüp bakıyorum da, 10 yıl önce ben insanlara, 4/3 yayınlar varken ''Merak etmeyin 1 seneye kadar 16:9 yayına geçeceğiz'' diyordum. Ne zaman geçtiğimizi siz düşünün.
İsimler her zaman değişkendir. Mutlaka ki bu kısaltmalar hiç bir şekilde son bulmayacak.
HDR-DDP-SMR-NMR ABS hava yastığı ve devam edip gidecek.
Sorun, içeriğin gerçekten bu katkıyı sağlayıp sağlamayacağında yatıyor. Veya bu katkı sağlansa da bunun insan gözünün göreceği nitelikte olup olmayacağı tartışılmalı vs.
Daha 10 bit panelin hakkından gelemeyen teknolojistler, şimdi de DOLBY ile 12 bit dolaylarında renk algoritmsından bahsediyorlar ki günümüz teknolojisindeki nits değerleri bunu yakalamaya müsait mi diye tartışmak lazım önce.
Söylermisiniz bana lütfen, bizler bu forumda 10bit paneli konuşmaya başlayalı daha kaç ay oldu?
Dikkat ediniz bu döngü hep böyle devam ediyor, bir teknolojik ivm alınıp, bunun üzerinden bütün markalar değişik varyasyonlar ilri sürüyor ve devran dönüp gidiyor.
Eskiden Dinamik kontrats dı, sonra tepkimeye takıldı herkes, sonra renk derinliği, sonra gamut, sonra çözünürlük, sonra 10 bit konusu çıktı, şimdi de dolby.
İzleme keyfi olarak bakarsanız, sizce ne kadar değişiklik olmuştur ?