Önemli VESTEL Panel Bilgi hattı

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Kodlardan bi şey çözme şansımız var mı?
XXYYZZZZ şeklinde kodluyor vestel gördüğüm kadarıyla. Benim çözebildiğim kadarıyka XX ekran diagonali, YY çözünürlük (UD, FD, HD) geri kalıyor ZZZZ bölümünde 4 haneli bir sayı. İşte bunun ne işe yaradığını bilmek isterdim hani. Örneğin 39FD5050... 39" FullHD (1920x1080) eee peki 5050 ne, acaba paneli buradan mı kestiriyoruz ya da neyin nesi. La çok mu belli ettim cahallığımı. (Yaf taam 39FD5050 aldım, panelini merak ediyom işte)

Hani VGA card olayında DAC yongasını edsun labs'ın CEG yongası ile değiştiriebilirsen curve objelerin tırtırlı görüntüsü yımışar olayını biliyoduk 90'larda ama, işte ben halen o devirlerde geziyormuşum ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kodlardan bi şey çözme şansımız var mı?
XXYYZZZZ şeklinde kodluyor vestel gördüğüm kadarıyla. Benim çözebildiğim kadarıyka XX ekran diagonali, YY çözünürlük (UD, FD, HD) geri kalıyor ZZZZ bölümünde 4 haneli bir sayı. İşte bunun ne işe yaradığını bilmek isterdim hani. Örneğin 39FD5050... 39" FullHD (1920x1080) eee peki 5050 ne, acaba paneli buradan mı kestiriyoruz ya da neyin nesi. La çok mu belli ettim cahallığımı. (Yaf taam 39FD5050 aldım, panelini merak ediyom işte)

Hani VGA card olayında DAC yongasını edsun labs'ın CEG yongası ile değiştiriebilirsen curve objelerin tırtırlı görüntüsü yımışar olayını biliyoduk 90'larda ama, işte ben halen o devirlerde geziyormuşum ?
Gerçi biliyorsundur ama :) , tv arkasındaki veya kutusundaki barkod fotosunu yayınlarsan panelini öğrenebilirsin ,yani kodlardan çözme şansın yok gibi :ok

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Gerçi biliyorsundur ama :) , tv arkasındaki veya kutusundaki barkod fotosunu yayınlarsan panelini öğrenebilirsin ,yani kodlardan çözme şansın yok gibi :ok
Yok emmi, nerden bilecem ben barkoddan panel çözmeyi.
Hee, aranıza sızıp öğrenmeye çalışıyorum, o ayrı.
Eğer buraya yüklersen öğrenebilirsin diyorsan, daha TV elime geçmedi.
Ama cidden merak ediyorum nası kıvırdığınızı.

Gerçi zamanında litecoin eşelerken elimizdeki kartın ramleri elphida mı hynix mi kodundan bakar bulur ona göre modlardık kartı.
Pehh, ne günlerdi.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yok emmi, nerden bilecem ben barkoddan panel çözmeyi.
Hee, aranıza sızıp öğrenmeye çalışıyorum, o ayrı.
Eğer buraya yüklersen öğrenebilirsin diyorsan, daha TV elime geçmedi.
Ama cidden merak ediyorum nası kıvırdığınızı.

Gerçi zamanında litecoin eşelerken elimizdeki kartın ramleri elphida mı hynix mi kodundan bakar bulur ona göre modlardık kartı.
Pehh, ne günlerdi.
Sen çözmeyeceksin zaten,ben konuda barkod fotoları veriliyor ya,ondan yazdım öyle "gerçi biliyorsundur" diye :) :)
Barkoda göre veriliyor panel bilgisi,onada tabiri caizse "üzümünü ye,bağını sorma " diyeyim,gerçi ben vermiyorum bu tip verileri ,hatta tv tavsiyesi ama gerçekten "ne günlerdi" eski günler :)

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Sen çözmeyeceksin zaten,ben konuda barkod fotoları veriliyor ya,ondan yazdım öyle "gerçi biliyorsundur" diye :) :)
Barkoda göre veriliyor panel bilgisi,onada tabiri caizse "üzümünü ye,bağını sorma " diyeyim,gerçi ben vermiyorum bu tip verileri ,hatta tv tavsiyesi ama gerçekten "ne günlerdi" eski günler :)

Emmi bi laf vardır benden iyi bilirsin: kediyi merak öldürür...
Bu aralar ölmeye niyetim yok. ?

Yaa, o bi şey değil de, gecenin körü çok pis boyoz çekti canım.
Buca'dan Alsancağa giderdik gece mece demeden de, Avcılardan da olmaz ki.
Gideyim mutfağa da tıkınayım biraz bari :cay???

M Çevrimdışı

Metroser

Yeni Üye
18 Eki 2019
7
40
günaydın. 17mb82 anakart lı tv ekran görüntüsü ters geliyor. yükleyebileceğim bir yazılım varmı acaba

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
günaydın. 17mb82 anakart lı tv ekran görüntüsü ters geliyor. yükleyebileceğim bir yazılım varmı acaba
tv ye yapılan bütün işlemleri ; kart değişimi vs)
bu konuda yazıp seri numarası paylaşınız

emuru Çevrimdışı

emuru

Yeni Üye
9 Ara 2019
1
33
Merhaba, size zahmet bana da panel (va mı ips mi, lg mi samsung mu vb) ve anakart hakkında bilgi verebilir misiniz? Sorunlu bir anakart varmış sanırım mb130 gibi bir şeydi, umarım onlardan değildir.

WhatsApp-Image-2019-12-09-at-15.17.16.jpg

S Çevrimdışı

sakistech

Yeni Üye
15 Eki 2019
23
58
İyi günler ΤELEFUNKEN ED22-5000 S/N:6737820 100105 tv haberi aldı. Masa bilgisi alabilirim.

Geri
Üst Alt