Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
prens_ipsiz' Alıntı:Bu pazar kendime meşgale ararken burada buldum kendimi.
Uzun uzun hem diğer foruma hem de bu foruma baktıktan sonra yazıyorum.
Netleştiremedim.
Şimdi biz mb9x anakartları bir sepette degerlendiriyor ve birinci mesajdaki sürümleri kurabiliyor muyuz bu dogrultuda?
Yani mb91 anakart: 3.3.8c diye bir stabil sürüm paylasılmıs linkte.
Ama forumları arastırınca insanlar mb9x deyip gecmisler ve 3.6.6y'yi yuklemisler falan.
Simdi ben m91 anakarta, yani 47pf9090'ıma 3.6.6.y'i yukleyebilir miyim?
Bir de diyelim ki bunlardan birini yukledim, full surum niyetine, ustune bir de core update yuklersem baska ozellikler mi geliyor?
Cunku bir yerde şey demişsiniz Ado hocam, full sürüm windows ise core surum service packtir.
Elinize saglık bu muthis bilgi deryası için.
İlginize muhtacım.
İyi calısmalar.
Selamlar azizim;
MB8X de var MB9X de var aslında. Ancak MB9X diye genelleme yapma nedenim (Şahsım adına) ben bu seriyi genelde pek sevmediğim için MB100 ve sonrasını hep tekil alır, 9 serisini ise 9X diye telaffuz ederim.
Lakin elbette ki bunların her birisi farklıdır. mesela MB90 da F2 ile F3 bile birbirinden farklıdır ki buna da faz farkı diyoruz zaten.
Full yazılımlar sistemin bütününün çalışması için 5-6 farklı noktaya birden müdahale eden, Çekirdekler ise sistemi iyileştirmek/geliştirmek için yüklenen ve bu nedenle belirli bir kaç noktaya atış yapan yazılımlardır. Bu nedenle mesela çekirdek yazılımları yüklediğinizde kanal listeniz değişmez :