Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

prens_ipsiz' Alıntı:
Bu pazar kendime meşgale ararken burada buldum kendimi.
Uzun uzun hem diğer foruma hem de bu foruma baktıktan sonra yazıyorum.
Netleştiremedim. 

Şimdi biz mb9x anakartları bir sepette degerlendiriyor ve birinci mesajdaki sürümleri kurabiliyor muyuz bu dogrultuda?
Yani mb91 anakart: 3.3.8c diye bir stabil sürüm paylasılmıs linkte.
Ama forumları arastırınca insanlar mb9x deyip gecmisler ve 3.6.6y'yi yuklemisler falan.

Simdi ben m91 anakarta, yani 47pf9090'ıma 3.6.6.y'i yukleyebilir miyim?

Bir de diyelim ki bunlardan birini yukledim, full surum niyetine, ustune bir de core update yuklersem baska ozellikler mi geliyor?
Cunku bir yerde şey demişsiniz Ado hocam, full sürüm windows ise core surum service packtir.

Elinize saglık bu muthis bilgi deryası için.
İlginize muhtacım.

İyi calısmalar.

Selamlar azizim;

MB8X de var MB9X de var aslında. Ancak MB9X diye genelleme yapma nedenim (Şahsım adına) ben bu seriyi genelde pek sevmediğim için MB100 ve sonrasını hep tekil alır, 9 serisini ise 9X diye telaffuz ederim. 

Lakin elbette ki bunların her birisi farklıdır. mesela MB90 da F2 ile F3 bile birbirinden farklıdır ki buna da faz farkı diyoruz zaten.

Full yazılımlar sistemin bütününün çalışması için 5-6 farklı noktaya birden müdahale eden, Çekirdekler ise sistemi iyileştirmek/geliştirmek için yüklenen ve bu nedenle belirli bir kaç noktaya atış yapan yazılımlardır. Bu nedenle mesela çekirdek yazılımları yüklediğinizde kanal listeniz değişmez :ok:

P Çevrimdışı

prens_ipsiz

Yeni Üye
4 Mar 2018
26

Ado' Alıntı:
prens_ipsiz' Alıntı:
Bu pazar kendime meşgale ararken burada buldum kendimi.
Uzun uzun hem diğer foruma hem de bu foruma baktıktan sonra yazıyorum.
Netleştiremedim. 

Şimdi biz mb9x anakartları bir sepette degerlendiriyor ve birinci mesajdaki sürümleri kurabiliyor muyuz bu dogrultuda?
Yani mb91 anakart: 3.3.8c diye bir stabil sürüm paylasılmıs linkte.
Ama forumları arastırınca insanlar mb9x deyip gecmisler ve 3.6.6y'yi yuklemisler falan.

Simdi ben m91 anakarta, yani 47pf9090'ıma 3.6.6.y'i yukleyebilir miyim?

Bir de diyelim ki bunlardan birini yukledim, full surum niyetine, ustune bir de core update yuklersem baska ozellikler mi geliyor?
Cunku bir yerde şey demişsiniz Ado hocam, full sürüm windows ise core surum service packtir.

Elinize saglık bu muthis bilgi deryası için.
İlginize muhtacım.

İyi calısmalar.

Selamlar azizim;

MB8X de var MB9X de var aslında. Ancak MB9X diye genelleme yapma nedenim (Şahsım adına) ben bu seriyi genelde pek sevmediğim için MB100 ve sonrasını hep tekil alır, 9 serisini ise 9X diye telaffuz ederim. 

Lakin elbette ki bunların her birisi farklıdır. mesela MB90 da F2 ile F3 bile birbirinden farklıdır ki buna da faz farkı diyoruz zaten.

Full yazılımlar sistemin bütününün çalışması için 5-6 farklı noktaya birden müdahale eden, Çekirdekler ise sistemi iyileştirmek/geliştirmek için yüklenen ve bu nedenle belirli bir kaç noktaya atış yapan yazılımlardır. Bu nedenle mesela çekirdek yazılımları yüklediğinizde kanal listeniz değişmez :ok:

O halde mb9x serisi anakartlara faz3 core'larını yuklemekte sakınca yoktur dogru mu?
Yani, sizin ilk mesajda paylastıgınız 3.6.6.y mb90'a ait ancak Faz3
Benim tv mb91, ama Faz3.

Yuklenir mi kagıt uzerinde? Risk almak istiyorum. TKGS calısmıyor, PC'yi kablosuz olarak TV'ye yansıtamıyorum, telefonu yansıttıgım halde.
Bunları cozebilecegini umuyorum.

Tesekkurler vaktin icin.

P Çevrimdışı

prens_ipsiz

Yeni Üye
4 Mar 2018
26
Abi işin mantıgını anlamadım, windows ve ek paket gibi bakarsak olaya;

Benim tv su an 3.6.2H
Dİrek 3.6.6y yukleyemem cunku bu bir core, dogru mu?

O yuzden once 3.6.6n yukleyip sonra mı 3.6.6y core yuklemeliyim.(dosya iceriklerinden n olanın full, y olanın core oldugunu anlıyorum.)

Valla sastım kaldım, kimse de internete forumlara mb91 ile ilgili bisi yazmamıs.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

prens_ipsiz' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar azizim;

O halde mb9x serisi anakartlara faz3 core'larını yuklemekte sakınca yoktur dogru mu?
Benim tv mb91, ama Faz3.

Yuklenir mi kagıt uzerinde? Risk almak istiyorum. TKGS calısmıyor, PC'yi kablosuz olarak TV'ye yansıtamıyorum, telefonu yansıttıgım halde.

Tesekkurler vaktin icin.

benim buna ''Doğru'' demem mümkün değil azizim.

MB90 a 90
MB91 e 91
MB95 e 95 yazılımı yüklenir, çekirdek de olsa full de olsa sistem bu dur. Fazlar da anakartlara göre değişir. Her 9X de faz faz3 yoktur

Sizin seri numarası nedir önce full ne var, çekirdek ne var ona bakalım.

P Çevrimdışı

prens_ipsiz

Yeni Üye
4 Mar 2018
26

Ado' Alıntı:
prens_ipsiz' Alıntı:
Benim tv mb91, ama Faz3.

Tesekkurler vaktin icin.

MB90 a 90
MB91 e 91
MB95 e 95 yazılımı yüklenir, çekirdek de olsa full de olsa sistem bu dur. Fazlar da anakartlara göre değişir. Her 9X de faz faz3 yoktur

Cok tesekkurler simdi netlesiyor bilgi. Pisman olacagım bir sey yapmaktan kacınıyorum evi falan supurdum elimdeki usbyi tvye takmamak icin haha.

Soyle ki seri no: 7277258 - 400429

IMG_20180304_171641.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

prens_ipsiz' Alıntı:
Abi işin mantıgını anlamadım, windows ve ek paket gibi bakarsak olaya;

Benim tv su an 3.6.2H
Dİrek 3.6.6y yukleyemem cunku bu bir core, dogru mu?

O yuzden once 3.6.6n yukleyip sonra mı 3.6.6y core yuklemeliyim.(dosya iceriklerinden n olanın full, y olanın core oldugunu anlıyorum.)

Valla sastım kaldım, kimse de internete forumlara mb91 ile ilgili bisi yazmamıs.

Yok şöyle izah edeyim.

Her çekirdek yazılım bir anakarta aittir

Yani burada MB91 anakarttan bahsediyorsak ve orijinal yazılımı XX11 ise, daha sonra XX12 ve yine daha sonra XX13 ve XX14 sürümleri çıkmış ise, siz o MB91 anakarta ister XX12yi ister XX13 ü dilediğiniz zaman yükleyebilirsiniz bir sıralama olması gerekmiyor.

Başka bir örnek de MB92 den verelim, orijinal yazılımı YY11 ise, daha sonra YY12 ve yine daha sonra YY13 ve YY14 sürümleri çıkmış ise siz o MB92 anakarta ister YY12yi ister YY13 ü dilediğiniz zaman yükleyebilirsiniz bir sıralama olması gerekmiyor.

İşte sizin aklınızı karıştıran nokta şu. MB91 için yazılmış olan XX11 sürümünü MB92 ye yükleyemezsiniz zira o yazılım MB91 için yazılmıştır :ok:

Gerçek bilgiler üzerinden gidersek eğer 3.6.6.y sürümünde geçerlilik bilgisi hangi modeller için berilmiş ise o bilgilere kullanabilirsiniz. Fakat faz ve revizyon uyumlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Mesela aynı fazda olmalı ve uygun revizyonda olmalı o anakart. Örnek olarak MB91R1R2 ile uyum verilmişken MB92 de sadece R3 e uyum verilmiş. Aynı zamanda bu 3.6.6.y sürümü sadece faz3 e uyumlu görünüyor. Sizdeki anakart tüm bu koşulları karşılıyor ise bu yazılımı yükleyebilirsiniz sonucu çıkıyor.

M Çevrimdışı

morjela

Yeni Üye
4 Mar 2018
8

Ado' Alıntı:
morjela' Alıntı:
Teşekkürler cesaret edip güncelleme yaptım. Usb belleği takıp MENU 1505 yapıp güncelle dedim. İndirilliyor dedi ve işlem bitince yeniden başlattı kendini ,kırmızı ışık  bir süre yanıp söndü bekledim. Daha sonra kırmızı ışık söndü ve televizyon açılmadı. Fişini çekmedim halen bekliyorum 10 dakika filan oldu. Ne yapmalıyım şimdi , beklemeye devam edeyim mi ?
@Ado

Seri numaranızı yazılı olarak verirmisiniz rica etsem, Hemen bakalım.

Seri NO : 7354034 500136

Model :SMART 40FA7100

Full sürüm elimde yok ama konunun ilk mesajındaki linklerde çekirdek harici olan yazılım full değil mi acaba ?

@Ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

prens_ipsiz' Alıntı:
Ado' Alıntı:

MB90 a 90
MB91 e 91

Cok tesekkurler simdi netlesiyor bilgi. Pisman olacagım bir sey yapmaktan kacınıyorum evi falan supurdum elimdeki usbyi tvye takmamak icin haha.

Sizin ful sürüm 3.6.6.n
Çekirdek ise 3.6.6.y görünüyor 

:ok:

P Çevrimdışı

prens_ipsiz

Yeni Üye
4 Mar 2018
26

Ado' Alıntı:
prens_ipsiz' Alıntı:

Sizin ful sürüm 3.6.6.n

Hay yaşa, şimdi oldu, demek ki bilgilerin son halinde bir hata var. 3.3.8c yuklemek uzereydim, yetistiniz. Yani 3.6.6y benim mb91'e de oluyor.

Dert gormeyin, hemen denemelere baslıyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

morjela' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Seri numaranızı yazılı olarak verirmisiniz rica etsem, Hemen bakalım.

Full sürüm elimde yok ama konunun ilk mesajındaki linklerde çekirdek harici olan yazılım full değil mi acaba ?

@Ado

Tıklayıp indiererek full yöntemi ile yükleyiniz ve sonucu bildiriniz lütfen.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

prens_ipsiz' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Sizin ful sürüm 3.6.6.n

Hay yaşa, şimdi oldu, demek ki bilgilerin son halinde bir hata var. 3.3.8c yuklemek uzereydim, yetistiniz. Yani 3.6.6y benim mb91'e de oluyor.

Azizim teknik sonuçlar bunlar açıkçası ancak 9X lerde çökmelerle çok karşılaşıyoruz maalesef. Yine de dikkatli olunuz ve sonucu bilgi veriniz :ok:

P Çevrimdışı

prens_ipsiz

Yeni Üye
4 Mar 2018
26

Ado' Alıntı:
prens_ipsiz' Alıntı:

Azizim teknik sonuçlar bunlar açıkçası ancak 9X lerde çökmelerle çok karşılaşıyoruz maalesef. Yine de dikkatli olunuz ve sonucu bilgi veriniz :ok:
Google aramalarında cıksın diye detaylı yazıyorum.

Super
MB91 3.6.2H sürümünün üstüne;
Once 3.6.6n yuklendi basarıyla menu ve 4-7-2-5 tusları ile
Sonra Usb icerigini 3.6.6y core update ile tekrar tvye takıp gerekli islemleri yaptım menu ve 1-5-0-5 tusları ile.

Cerceveler gold oldu, renk geldi. Cok sevindim. Elinize elimize saglık (:

IMG_20180304_175300.jpg

Ben telefon root-rom isleriyle de cok ugrasırım. Bu Tv'ye o tur seyler de yapılabiliyor mu üstad?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

prens_ipsiz' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Google aramalarında cıksın diye detaylı yazıyorum.

Super
MB91 3.6.2H sürümünün üstüne;
Once 3.6.6n yuklendi basarıyla menu ve 4-7-2-5 tusları ile
Sonra Usb icerigini 3.6.6y core update ile tekrar tvye takıp gerekli islemleri yaptım menu ve 1-5-0-5 tusları ile.

Cerceveler gold oldu, renk geldi. Cok sevindim. Elinize elimize saglık (:

Ben telefon root-rom isleriyle de cok ugrasırım. Bu Tv'ye o tur seyler de yapılabiliyor mu üstad?

Dijital dünyada imkansız diye bir şey yok.

Belki de forumumuzda bir bölüm oluşturup bu konuda da siz bizi bilgilendirirsiniz. 

Vaktim olsa o kadar çok denemek istediğim uygulama var ki :jeo:

M Çevrimdışı

morjela

Yeni Üye
4 Mar 2018
8

Ado' Alıntı:
morjela' Alıntı:

@Ado

Tıklayıp indiererek full yöntemi ile yükleyiniz ve sonucu bildiriniz lütfen.

Sonuç harikaaaaa. TV'mize tekrar kavuştuk.Size ne kadar teşekkür etsem az inanın. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Çok teşekkür ederim.

Buyrun ekran görüntüsü :

20180304_182327.jpg

Geri
Üst Alt