- 23 Kas 2017
- 20,945
ramstin' Alıntı:Ado' Alıntı:ramstin' Alıntı:Hocam affınıza sığınarak son bir şey daha sorsam size tv nin arkasındaki auıdi L R stereo ses çıkışlarından aux ses kablosu ile 5+1 bagladıgımdada ses alamadım çalısdıramadım ordan bir türlü harici uydu dvd bağladıgımda önce sorunsuz ses sistemini çalışdırırdım ordan. Şimdi eksik olan nedir acaba yardımcı olurmusunuz
Sizden rica etsem, o L/R yazan kırmızı beyaz tos girişlerinde İN mi yoksa OUT mu yazıyor kontrol edermisiniz :
Hocam bu ara zamanım olmadıgından yazamadım kusura bakmayın.Arka ses Çıkışı Audio IN bu ses sistemleri için çıkış buna rağmen ses sistemini doğru şekilde bağlamama rağmen hiç ses alamadım. 49ub8300 serili tv ilk geldiginde 2.29.6 sürüme sahipdi ilk yazılımında denemedim ses sistemi bağlamayı ben sizin vermis oldugunuz yazılımların hepsini yüklemedim yükleme sıralamam MB120-2.29.11 MB120-2.40.2.0 MB120-2.43.2.0 şekilde yaptım bundan kaynaklı bir sorun olabilirmi. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Hocam in giriş demek. O VGA / DVI için ses girişidir. Yani tv ye kaynak cihazdan gelen sesi girmek için.
Size tv den çıkış lazım.
Line Out diye bir çıkış varsa cihazınızda oraya dönüştürücü vasıtasıyla takın.
Yoksa siyah renkli bir kulaklık konnektörü olabilir. Televizyonun yan tarafına bakın. (Yeşil, Sarı renkli konnektörler varsa onların yanında olabilir.)
Bizim Vestel televizyonda kulaklık çıkışı siyah renkli, kasa da siyah renkli olunca ayırt etmek zor olabiliyor.
Belki sizin televizyonda da öyledir. :pist: