Vestel MB 130 - sorularım var [ingilizce / english]

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Hocam ben farklı anladım TV'ye girmek için kod sormuyor. O kısmın nasıl olduğunu sormuş yada mümkün olup olmadığını. Bahsettiği kod yazılım anlamında mesela TV işlemcisi hangi mimaride bilmiyorum ama mesela ARM bir çipse bununla uyumlu bir yazılımı veya kendi yazdığı bir parça kodu çalıştırmak istiyor TV üzerinde.
Kendisi konuyu okudugunda daha net bir fikrimiz olur ama dediginizi yapmasi icin zaten sisteme giris yapmak zorunda.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Kendisi konuyu okudugunda daha net bir fikrimiz olur ama dediginizi yapmasi icin zaten sisteme giris yapmak zorunda.
Tamam hocam anladım dediğiniz olayı ben pek anlamam modlama konusundan sadece çeviri yaparak yardımcı olmayı denemek için katıldım konuya. Zaten çok entegre bir sisteme düzenleme yapılmak denendiği için zor olması normaldir. Belki ileride Vestelde çalışan bir mühendis yada çalışan bu konuda bilgi sızdırırsa ortaya çıkar genelde zaten üretici araçları falan böyle ortaya çıkıyor diğer alanlarda.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Telnet veya ftp ile mevcut sisteme giris yapmak mümkün ama bunu T TommyData bile mb120 ye kadar nasil oldugunu biliyor, üst kartlarda su anda sisteme girisin nasil oldugu bilinmiyor yapilan denemeler basarisiz oldu.Ayrica vestel bunu artik sanki engellemeye de basladi ,mb97 lerde girisi su anda engellendi veya en azindan benim mb97 de girilmiyor artik..Eger baska kisitlama yoksa widget linklerle bazi uygulamalari tarayicidan calistirmak zaten mümkün .onun haricinde emulator ile app hazirlayip sisteme ekleyebilir mi bilemiyorum böyle bir uygulama tv üreticileri icin mevcut..
Bir cok yabanci foruma da üyeyim modlama alaninda en güncel ve en cok icerik bizim forumda mevcut ,yapmak istedigi konular hakkinda herhangi bir yazi okumadim .Sistem yazilimina müdahale etmek ve yeni program eklemek cok zor diye düsünüyorum..
Anladım abi bende bu operadan çekiyorum hatta az önce trespy ile görüştüm. Benim mb130da çerezleri sil yok, 1 2 haftada bir factory reset yapıyorum , çünkü oparada hep donuyor izliyebiliyirum birşey. Vewed içinde de farklı bir browser bulamadım.
Şimdi mb130s kart alıp buna takacağım. Mb130 olan TV yi kendim toparladım. Yazılımları yok, yeni takacağım kartın paneli uymuyacak bende panel yazılımını nasıl alırım diye sordum, konu açmış bakacağım artık yeni kart gelince konuya.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Anladım abi bende bu operadan çekiyorum hatta az önce trespy ile görüştüm. Benim mb130da çerezleri sil yok, 1 2 haftada bir factory reset yapıyorum , çünkü oparada hep donuyor izliyebiliyirum birşey. Vewed içinde de farklı bir browser bulamadım.
Şimdi mb130s kart alıp buna takacağım. Mb130 olan TV yi kendim toparladım. Yazılımları yok, yeni takacağım kartın paneli uymuyacak bende panel yazılımını nasıl alırım diye sordum, konu açmış bakacağım artık yeni kart gelince konuya.
ilk kurulumda cerezleri secmezsen kaydetmiyor diye biliyorum,fakat bu sefer sifrelerde kaydolmuyor her seferinde tekrar girmek gerekiyor.Ben panel yazilimini mb97 anakartlarda deneme yanilma yoluyla senin paylastigin panel yazilimlarindan bulmustum.Panel yazilimini almak bazen sorunu cözmüyor; ben mb230 da aldigim panel yazilimini regal full yükledigimde ters ekran ciktiginda tekrar yükledigim zaman sorunu cözmemisti.Panel yazilimi konu linki burada

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
ilk kurulumda cerezleri secmezsen kaydetmiyor diye biliyorum,fakat bu sefer sifrelerde kaydolmuyor her seferinde tekrar girmek gerekiyor.Ben panel yazilimini mb97 anakartlarda deneme yanilma yoluyla senin paylastigin panel yazilimlarindan bulmustum.Panel yazilimini almak bazen sorunu cözmüyor; ben mb230 da aldigim panel yazilimini regal full yükledigimde ters ekran ciktiginda tekrar yükledigim zaman sorunu cözmemisti.Panel yazilimi konu linki burada
Yanlış hatırlamıyorsam mb130 da çerez kabul edim sorusu gelmiyor.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Bahsettiklerini yapması çok zor hadi yaptı diyelim tv nin işlemcisi ve ram kapasitesi yeterli olmayacaktır

Emulator yükleyip süper mario oynamaktan bahsediyor

Devreler yanmış bunun :haha1

Geri
Üst Alt