VESTEL KÖPÜKJET?

Y Çevrimdışı

yigit

Yeni Üye
15 Eki 2018
22
33
merhabalar vestel köpükjet çamaşır makinesi kullanan varmı aramızda veya incelemede bulunan oldumu almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz ?

A+++ - (%60) olayı beni cezbetti :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
merhabalar vestel köpükjet çamaşır makinesi kullanan varmı aramızda veya incelemede bulunan oldumu almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz ?

A+++ - (%60) olayı beni cezbetti :)

Ben bunun kurutmalısını kullanıyorum.Özellik tasarım olarak mükemmel.Yıkama programlarında birkaç eksiklik olsada yıkaması güzel.Günlük programa ekstra durulama falan eklenemiyor.Yük sensöründen dolayı yıkama süresi yük arttıkça sürede uzuyor.Birazda can sıkıyor bu durum.Beyazlar 5 kg da 3 saate çıkıyor.

Ancak gelgelelim asıl sorun şu.Ben 9614txt kullanıyordum ilk sıkmada aşırı sallantı ve ses sorunu vardı.Birkaç kez arıza çıkınca değişim istedim.Sorun makinadadır dedim umut bağladık ancak gelen son sistem makina da da sallantı ve ses sorunu çıktı.İlk makina kadar olmasa da ilk sıkmaya geçtiğinde sallanıyor yerinden zıplama yapıyor.Kötü tarafı youtube ve şikayetvar.com da bu sorunu yaşayan oldukça fazla kişi var.Bazı servisler bu durumun normal olduğunu bile söylemişler.Sorun neyden kaynaklı bulamadım ayak ayarı vs. değil bizde artık uğraşmayı bıraktık gittiği yere kadar gidecek.Ancak unutulmamalı ki titreşim sallantı bunlar makine ömrüde etki eden şeyler.

Şuan BHS grubundan fiyat performans ürünü olarak Profilo CMG140DTR çok başarılı diyorlar.

Bir sonraki tercihim böyle bir model olacak.Hepsiburada daki n11 deki yorumlara bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aslında unutmadım da neyse :kiskis

LG Electronics tarafından üretilen BLDC yani fırçasız DC motor ile üretilmiş özel bir üründür.
Tambur hacmi 61 litredir.
A+++ enerji sınıfındadır
Pyrojet teknolojisinin geliştirilmiş halidir ki Pyrojet ürünü hatırlayanlar bilirler, başarılı bir ürün dü ki VESTEL in Çamaşır makine gurubunda 2005 li yıllarda yaşadığı o faciaların insanlarda bıraktığı negatif izleri yavaş yavaş silmeye başlanmasına sebep olan modellerden birisidir.
Motor 1400RPM e kadar desteklemektedir.
Pompa gurubu PYTHON dur.
Basınç Sensörü elektroniktir (EPS diye geçer)
Amortisör takımı standart sınıftadır. 2 adet dir.
Motor BLDC olması nedeniyle kontrol işi ayrı bir elektronik devre ile yapılmaktadır.
Rezistansz 2000 watt PYTHON dur.
Kapı gurubunda sağ ve sol tarafta olmak üzere iki adet led kart bulunmaktadır.
Ürün TWİNJET dir.

Yani adından beklediğiniz üzere @meebbe kardeşimizin kullandığı makineden farklı bir içeriğe sahip değildir :ok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Adem Helvacı Ado abi unuttun bu konuyuu :polis

ben bu kasa yapısının kurutmalısını kullanıyorum köpükjet modelde aynıdır tek fark kurutmasız olması , haliyle kurutma programları yerine favori 2 spor giysiler vs . 3 5 programın farklı olmasıdır.

https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-kcm-9914-kurutmali-camasir-makinesi-inceleme.2288/

merak ederseniz okuyabilirsiniz.

samimi olmam gerekir önceki makinamız kadar olmasada sıkma başlagıcı ve bitiminde hafif sarsıntı ve titreşim sorununu bu makinadada yaşıyoruz.

Birde sanıyorum ki köpükjet teknolojisi samsung un ecobubble teknolojisine benziyor ve yine kesinlikle belirtmek istiyorum ki twinjet yani suyu üsten püskürtme teknolojisi ile köpükjet harika teknojiler bir çamaşır makinasında kesinlikle olmalı diyorum.Bu yüzden istediği kadar övülsün bhs yani siemens bosch profilo grubunu bu yönde hep eleştiriliyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ben bu kasa yapısının kurutmalısını kullanıyorum köpükjet modelde aynıdır tek fark kurutmasız olması , haliyle kurutma programları yerine favori 2 spor giysiler vs . 3 5 programın farklı olmasıdır.

https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-kcm-9914-kurutmali-camasir-makinesi-inceleme.2288/

merak ederseniz okuyabilirsiniz.

samimi olmam gerekir önceki makinamız kadar olmasada sıkma başlagıcı ve bitiminde hafif sarsıntı ve titreşim sorununu bu makinadada yaşıyoruz.

Birde sanıyorum ki köpükjet teknolojisi samsung un ecobubble teknolojisine benziyor ve yine kesinlikle belirtmek istiyorum ki twinjet yani suyu üsten püskürtme teknolojisi ile köpükjet harika teknojiler bir çamaşır makinasında kesinlikle olmalı diyorum.Bu yüzden istediği kadar övülsün bhs yani siemens bosch profilo grubunu bu yönde hep eleştiriliyor.

Alıma gelmişken
Benim makinede ayakları yeniden ayarladım, başlangıçtaki hafif salınım hariç tüm titreşim ve ses sorunu ortadan kalktı.
Amortisörleri değiştirdikten sonra ilk ayak ayarımda sorunu çözmüş oldum, Değiştirmeden evvel istediğim kadar ayarlayayım zıplıyordu.

Bunun da sebebini buldum.

Çıkan amortisörleri inceledim

Amortisörlerin sürtünme yüzey alanı inanılmaz başarılı, ancak yüzey alanını tutan yuva boşluk yapmış, yani yüzey alanı darbeyi emse de, boşluk vuruntu yaptığı için zıplıyormuş makine :ok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Alıma gelmişken
Benim makinede ayakları yeniden ayarladım, başlangıçtaki hafif salınım hariç tüm titreşim ve ses sorunu ortadan kalktı.
Amortisörleri değiştirdikten sonra ilk ayak ayarımda sorunu çözmüş oldum, Değiştirmeden evvel istediğim kadar ayarlayayım zıplıyordu.

Bunun da sebebini buldum.

Çıkan amortisörleri inceledim

Amortisörlerin sürtünme yüzey alanı inanılmaz başarılı, ancak yüzey alanını tutan yuva boşluk yapmış, yani yüzey alanı darbeyi emse de, boşluk vuruntu yaptığı için zıplıyormuş makine :ok

buna sevindim hocam.Ben en başından beridir ayaklardan şüpheleniyorum zira ayak ayarı önemli makinanın 4 ayağının yere tam basması kadar gönyede olmasının da önemli olduğunu düşünüyorum.Gönyesiz duran makina kendisi kastığı için böyle sorunlar oluyor.

Rica etsem nasıl yaptınız detaylı anlatırsınız sevinirim.

Amortisörlere gelince ben suspa markasını çok başarılı bulmuyorum bu kadar kaliteli bir marka 2 3 yıl gibi sürede sorun yaratmaması gerek bence hocam.

Aslında imkanınız ve vaktiniz olsa başka marka model amortisör denermisiniz diyeceğimde:tara:sirit:saskin:hmm bu iş riskli olduğu için demiyorum bile hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

cevaplar için teşekkürler abi şimdi kararsız kaldım bu makinalar arasında :tara

hocam attığınız makinaların sınıf ve fiyat açısından büyük fark var.

Şahsi fikrim arçeliği baştan eleyin.Fiyat performans açısından başarılı bulmuyorum.

siemens lg modelleri güzel ancak 6000 7000 lira gibi rakamlara çamaşır makinası alınır mı alınmazmı tartışılır.Birde Ado hocamın dediği gibi günümüzde her markada planlı eskitme politikası var istediği kadar teknolojik olsun 3 5 yıl sonra eskimiş olacam en önemlisi olmaz demeyin ileride bir arıza durumunda üzülürsünüz?Forunda beko nun üst model kurutma makinası alıp 5 . yılında bozulduktan sonra uğraşan arkadaş vardı.Ki zamanında 5000 lira sanırsam iyi para vermiş.

Vestel çamaşır makinaları tasarım program olarak çok iyi ancak sanırsam büyük hacimli makinalarında henüz bizimde çözemediğimiz hepsinde kronik mi yoksa belli başlı ürünlerdemi bilemiyoruz denge ve sarsıntı sorunu var.

bosch grubunu sevmiyorum öylesine anlatıyorlar abartıyor larki sanarsınız uzay mekiği UFO gibi ürünleri mübarek.Daha su jeti teknolojisi yok ayrıca şikayetvar.comda çamaşır yırtma şikayeti en çok bhs grubuna ait.

Yine de ben alırım derseniz bosch siemens e sırf marka parası için yüksek rakamlar vermeyin .Profilo CMG140DTR çok iyi anlatıyorlar.Şuan sanırsam üretimi bitti 1200 devir olan cmg120dtr var piyasada.Şahsen bizdeki vestel kcm9914 olmasa alıp deneyimlemek isterdim.

Son olarak nacizane önerim madem ki 5000 7000 gibi rakamlara çıkma ihtimaliniz var miele den şaşmayın derim.Asgari 20 yıl ömür biçiyorlar.

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

yigit

Yeni Üye
15 Eki 2018
22
33
Yerli malı istiyorum açıkcası ama vestelde sarsıntı sorunu var dediniz arçeliktede buhar ve su jeti teknolojisi var lg ve siemens de de arçelik gibi özellikler var arçeliğin fiyatta onlardan aşağı değil o yüzden lg ve siemens seçenek oldu.. yine en güzeli köpükjeti almak olcak fiyat bakımından da çok iyi özellikleri ve enerji tüketimi de çok iyi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yerli malı istiyorum açıkcası ama vestelde sarsıntı sorunu var dediniz arçeliktede buhar ve su jeti teknolojisi var lg ve siemens de de arçelik gibi özellikler var arçeliğin fiyatta onlardan aşağı değil o yüzden lg ve siemens seçenek oldu.. yine en güzeli köpükjeti almak olcak fiyat bakımından da çok iyi özellikleri ve enerji tüketimi de çok iyi

VESTEL i en cazip kılan tarafı, arasıra afedersiniz cinslikleri tutsa da, yine de müşteri hizmetleri ve satış sonrası hizmetler anlamında en makul markadır diyebilirim.

Sizin avantajınız şu olur.

Sıfır makine ve ilk montaj olacağı için, montaj esnasında kurulum bitince servis evden ayrılmadan hemen 3-4 tane büyük havlu bornoz vs atın makineye, önce su aldırın birkaç tur dönsün ve çamaşırlar güzelse suyu çeksin, sonrasında yıkamayı iptal edip sıkma komutu verin ve o ilk başlardaki tambura dağıtmak için yaptığı sağ/sol turlarının bitiminde ilk devir yükselişinde ve daha sonra yüksek devirde makinede sallanma titreme ve yürüme durumları var mı kontrol ediniz.

Kontrolünüzün sonucu olumlu ise montaj forumunu imzalayınız, eğer negatif ise direkt iade işlemlerini başlatabilirsiniz zira bilin ki eğer servis oradayken o sorun çözülmez ise bir daha da çözülmez :ok

Servis elemanları ''Aaaabi bu modeller böyle'' vs vs diyecek olursa direkt kapıyı nazikçe gösterin kardeşlerimize, söyleyin ustaları gelsin :ok

Eğer o modeller öyle ise o modeli tasarlayan mühendis bizzat gelsin izah etsin bu nasıl bir modelmiş :kiskis

Bahsi geçen sorun VESTEL özelinde değildir, tüm markalarda lütfen bu uygulamayı yapın, uygulamanın sonucunu alana kadar da montaj hizmetini bitmiş olarak kabul etmeyin.

Ayrıca devir almaya çalışırken yapacağı birkaç kafa sallama hareketini kafanıza takmayın buna ATALET denir normaldir :ok

Kafa sallama= Makinenin tamamının değil sadece en tepe noktasının çok kısa süreli salınım yapması :ok

Bunların dışında Mert ( meebbe meebbe ) Kardeşimizin yazısının altına imzamı atarım :ok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Profiloda yerli malı sayılır hocam .Çerkezköyde üretiliyor kazan tambur şase burada üretiliyormuş.Buharla yıkama olayı biraz ironik hocam benim makine dada var koku çıkarma adında hiç merak edip kullanmadık bile.İlle de isterseniz profilonun ultrafresh adında çıkardılar var.Ancak süresi 35 ve 45 dk. espirisi kalmıyor yani.

Ben hepsinde var demedim ancak 2 adet vestel makina elden geçip ikisinde de aynı sorun olunca ve internet te benzer sorunlar duyunca ister istemez şüpheleniyor hocam.Ama hoşunuza gittiyse alın hocam en kötü 6 ay içersinde memnun kalmazsanız iade ederseniz.Hukuki olarak böyle bir hakkınız var.Hem bizde deneyimlemiş oluruz açıkcası merak ettim bende.

A+++ olayına gelirsek beyaz eşyalarsa bunlara takılmayın hocam çamaşır bulaşıkta geçtik sürekli enerjide takı lı olan buzdolabında bile A sınıfı ile A+++ buzdolabı arasındaki enerji tüketimi ile makinayı alırken ödediğiniz farkı kapatmak için 10 sene kullanmanız gerek bunun hesabı DH 50 kere yapıldı.Tamamen cevresel korumada ilgi çekmek müşteri gözünü boyamaktan ibarek.Birde A+++ çamaşır makinasında tasarruf amaçlı az su tüketimi var tabi bizim gibi makina suya açıkmasın yeterki temiz bol su ile yıkasın derseniz hiç gerek yok.

Ben sözümün arkasındayım annanem kullandığından biliyorum 5000 gibi rakamlara çıkma ihtimaliniz varsa boşverin jetiymiş köpüğümüş su buharıymış alın miele gitsin.N11 de en son mağazası vardı 11 kasımda n11 büyük indirim var çek dağıtıyor epey ucuza denkeleme şansınız var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

VESTEL i en cazip kılan tarafı, arasıra afedersiniz cinslikleri tutsa da, yine de müşteri hizmetleri ve satış sonrası hizmetler anlamında en makul markadır diyebilirim.

Sizin avantajınız şu olur.

Sıfır makine ve ilk montaj olacağı için, montaj esnasında kurulum bitince servis evden ayrılmadan hemen 3-4 tane büyük havlu bornoz vs atın makineye, önce su aldırın birkaç tur dönsün ve çamaşırlar güzelse suyu çeksin, sonrasında yıkamayı iptal edip sıkma komutu verin ve o ilk başlardaki tambura dağıtmak için yaptığı sağ/sol turlarının bitiminde ilk devir yükselişinde ve daha sonra yüksek devirde makinede sallanma titreme ve yürüme durumları var mı kontrol ediniz.

Kontrolünüzün sonucu olumlu ise montaj forumunu imzalayınız, eğer negatif ise direkt iade işlemlerini başlatabilirsiniz zira bilin ki eğer servis oradayken o sorun çözülmez ise bir daha da çözülmez :ok

Servis elemanları ''Aaaabi bu modeller böyle'' vs vs diyecek olursa direkt kapıyı nazikçe gösterin kardeşlerimize, söyleyin ustaları gelsin :ok

Eğer o modeller öyle ise o modeli tasarlayan mühendis bizzat gelsin izah etsin bu nasıl bir modelmiş :kiskis

Bahsi geçen sorun VESTEL özelinde değildir, tüm markalarda lütfen bu uygulamayı yapın, uygulamanın sonucunu alana kadar da montaj hizmetini bitmiş olarak kabul etmeyin.

Ayrıca devir almaya çalışırken yapacağı birkaç kafa sallama hareketini kafanıza takmayın buna ATALET denir normaldir :ok

Kafa sallama= Makinenin tamamının değil sadece en tepe noktasının çok kısa süreli salınım yapması :ok

Bunların dışında Mert ( meebbe meebbe ) Kardeşimizin yazısının altına imzamı atarım :ok

Teşekkür ederim hocam.Biliyorsunuz vestel i seviyoruz inanıyoruz ancak neyse onu söylemeye çalışıyoruz.Yine de vestel i dediğiniz gibi servis müşteri hizmetleri fiyat performans avantajlarını her yerde vurguluyorum.Ancak çamaşır yıkayıcı grubunda büyük kazan hacimli ürünlerde güvenim kalmadı malasef bugün yine eşim atmış günlük programa taş çatlasın 5 kg çamaşır var yine langur lungur vuruntu sesi yerinden sallanma yaptı.Sıkma boyunca garip sesler çıkardı.Alırsam artık hangi marka model olursa olsun 7 kg üstünde almam biliyorum ki dediğiniz gibi büyük hacimlilerde az veya çok benzer sorun hep var.Dayımda 65 litre 8 kg bosch var ondada körük sesi var.Öteki odadan duyuluyor lop lop lop diye.

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

yigit

Yeni Üye
15 Eki 2018
22
33
Yorumlarınız için teşekkür ederim miele de fiyat araştırması yapcam bütçeye göre bulamazisem köpükjet i denicem

Geri
Üst Alt