Vestel Flora Doğa 12.000 Btu klima Aldım ilk günden pişman oldum

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Serisi numarasını tam hatırlamıyorum ama LG marka kullanılıyordu.

Aaa LG marka kompresör diye hop balıklama atlanılmamalı.!

Örneğin adamlar 4-5 model kompresör üretiyor.
Teknik broşürü bulabilirsen orada açıkça yazar.

Numaralandırmayı sallıyorum

1x başlayan basit
2x baslayan orta
3x başlayan yüksek
4x başlayan premium tip kompresör yazar.

Misal bu teknik broşürü samsung ait

Screenshot_20230702_013918_Drive.jpg
Açıkçası Arçelik grubunun klimalarda ortaklığı yanlış hatırlamıyorsam benim servislik dönemime kadar uzanır. (Çok eskidir anlamında) Tabi yüzde yüz konuya hakim olduğumu söyleyemem çünkü benim servisliğim döneminde arçelik ve beko servisleri beyaz eşya servisleri ve elektronik servisleri olarak ayrılıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam şu anda tüm markalarda bu servis grupları aynı çatı altında. Ben çalışırken elektronik servisinde olduğum için çok fazla bağlantımız yoktu.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
Açıkçası Arçelik grubunun klimalarda ortaklığı yanlış hatırlamıyorsam benim servislik dönemime kadar uzanır. (Çok eskidir anlamında) Tabi yüzde yüz konuya hakim olduğumu söyleyemem çünkü benim servisliğim döneminde arçelik ve beko servisleri beyaz eşya servisleri ve elektronik servisleri olarak ayrılıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam şu anda tüm markalarda bu servis grupları aynı çatı altında. Ben çalışırken elektronik servisinde olduğum için çok fazla bağlantımız yoktu.
Klima olarak aynı bantta iniyor. Yanılmıyorsam stok kodu olarak farkli giriliyor.

Bir parçaya ihtiyacımız oldumu LG ve Arçelikten aynı parça için fiyat istemiştik.
Arçelik daha uyguna gelmişti aklınızda bulunsun aynı mal sonuçta.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Klima olarak aynı bantta iniyor. Yanılmıyorsam stok kodu olarak farkli giriliyor.

Bir parçaya ihtiyacımız oldumu LG ve Arçelikten aynı parça için fiyat istemiştik.
Arçelik daha uyguna gelmişti aklınızda bulunsun aynı mal sonuçta.
Zaten Beko-Arçelik grubu klimaya girerken LG ile anlaşmalı girdi. Hatta ilk dönem LG grubunun koşulu klimalar üzerinde kendi Marka logolarının da bulunmasıydı. Keysmart' ın kuruluş dönemiyle bayilerde diğer markaların ( Apple v.b.) satılması döneminde de benzer anlaşmalar yaptılar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
Zaten Beko-Arçelik grubu klimaya girerken LG ile anlaşmalı girdi. Hatta ilk dönem LG grubunun koşulu klimalar üzerinde kendi Marka logolarının da bulunmasıydı. Keysmart' ın kuruluş dönemiyle bayilerde diğer markaların ( Apple v.b.) satılması döneminde de benzer anlaşmalar yaptılar.
Mühendislik vb. LG tarafından veriliyor.
Maliyet nedeniyle Üretimi TR yapılıyor.

Enişteye yıl başında Dualcool aldirmistim önümüzdeki günlerde temizliği yaparken kartlar nerede üretilmiş ona da bakarım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Mühendislik vb. LG tarafından veriliyor.
Maliyet nedeniyle Üretimi TR yapılıyor.

Enişteye yıl başında Dualcool aldirmistim önümüzdeki günlerde temizliği yaparken kartlar nerede üretilmiş ona da bakarım.
Müsait olursam yarın açıp bakarım. (İki tane mevcut) ;)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hatta son dönemde Arçelik grubu ters osmos teknolojili arıtıcılara da girdi sanırım. Çok büyük ihtimalle (Henüz detaylı araştırmadım.) LG filtre kullanacaklar. Piyasadaki sağlam firmalar genelde LG grubunun filtreleri ile üretiyor. Tabii iki gün sonra kullanıcılar piyasadan sahte filtreleri edinmeye başlarsa ne olacak ona bir sözüm yok. 😲

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
Hatta son dönemde Arçelik grubu ters osmos teknolojili arıtıcılara da girdi sanırım. Çok büyük ihtimalle (Henüz detaylı araştırmadım.) LG filtre kullanacaklar. Piyasadaki sağlam firmalar genelde LG grubunun filtreleri ile üretiyor. Tabii iki gün sonra kullanıcılar piyasadan sahte filtreleri edinmeye başlarsa ne olacak ona bir sözüm yok. 😲
İşte bu konuda bilgiye ihtiyacım olacak.
Hatta yeni konu açıp ilerleyelim. Binamıza kum filtre sistemi kurmayı düşünüyorum
uzun dönem işletme maliyeti ve bakımının işlerinin nasıl yürüdüğünü araştırmam lazım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
İşte bu konuda bilgiye ihtiyacım olacak.
Hatta yeni konu açıp ilerleyelim. Binamıza kum filtre sistemi kurmayı düşünüyorum
uzun dönem işletme maliyeti ve bakımının işlerinin nasıl yürüdüğünü araştırmam lazım.
:ok

Sektörler tamamen ayrı olsa da (Daire bazlı mini sistemler ve multi daire sistemleri için kumlu silifozlu sistemler çok farklı.) özellikle o yönde bir araştırma yapalım. Sakıncası yoksa yarın araştırmayı yapıp konuyu açayım, altını dolduralım. 😉

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
:ok

Sektörler tamamen ayrı olsa da (Daire bazlı mini sistemler ve multi daire sistemleri için kumlu silifozlu sistemler çok farklı.) özellikle o yönde bir araştırma yapalım. Sakıncası yoksa yarın araştırmayı yapıp konuyu açayım, altını dolduralım. 😉
12 katlı 27 daireli binamıza düşüyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,913
Peki güçlü cihazlar ile yapılan 1dk vakumlama yeterli mi?
Vakum pompası üzerindeki manometre
-1 bar görmeden vakumlamayı bitirmemek gerekir.
1 dakika çok kısa bir süre. Bağla cihazı sen kalan işlerini kaparken pompa çalışsın.

İşte kafaları o kadar çalışmıyor iş bittikten sonra pompayı bağladıkları için orada 5dk beklemek zor geliyor.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,332
İki sene evvel Bim den Keysmart klima almıştım, Arçelik servis gelip montajını yapmıştı, hatta forumda tüm süreci paylaşmıştım. Üretici Firma: Arçelik - LG Klima San. Ve Tic. A.Ş yazıyordu.

Tam iki sene geçti aradan yaz, kış kullanıyoruz gerçekten çok memnunum.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
aynen eski klimada benim lg beko yazıyor 17-18 senelik falan klima ilk kez bu sene gazı kaçmış yeni gaz dolduruldu.kısacası hala çalışıyor.

Geri
Üst Alt