vestel besleme kartı voltaj düşmesi

teraspy Çevrimiçi

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,715
65
3 ayri panelde denedim almiyor, belki baska sorundan kaynakli da olabilir.Bende normalde led yaniyorsa yazilim yüklenebilir diye düsünürdüm bu olaya kadar , simdi emin olamadim :)
Hımm,eğer led parlak ve ritimli şekilde flaşör yapıyorsa yazılımı alıyor ,ama sönük ve ritimsiz flaşör yapıyorsa almıyor,bizzat gözlemledim bizim tv çökünce (9090 -MB91 )
Biliyorsun,bu tvye aldığımdan beri yazılım atıyorum,gerçi son zamanlarda artık atmıyorum ,hanımdan korkuyorum çünkü :kiskis

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
Screenshot_2020-05-10-09-35-18.jpg

Bu voltajlarin dışında almam gereken başka bir değer varmi.özellikle anakarta giden çıkışta. 3.3v 5v gibi.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,189
Screenshot_2020-05-10-09-35-18.jpg

Bu voltajlarin dışında almam gereken başka bir değer varmi.özellikle anakarta giden çıkışta. 3.3v 5v gibi.
İlk mesajınızda besleme kartından çıkan voltajları yazmıştınız. Yazdıklarınıza göre besleme tarafında sorun yoktu fiziksel bir bozulma var mı diye resim istemiştim eklemişsiniz. Fiziksel bozulma da göremedim ayrıca resmi eklenen IPS72 Besleme kartı sağlam bir kart yaklaşık 3 Yıldır hiç değiştirmedim. Anakart bağlıyken 12 Volt varsa kesilmiyorsa bahsettiğiniz küçük voltajlar 3,3 - 5 Volt vs anakart tarafındaki regüle IC ler tarafında oluşacak sorun anakartta görünüyor. Bu arada tv ye enerji verildiğinde öndeki led seri bir şekilde mi yanıp sönüyor fasılalı yavaş mı? Fasılalı yavaş ise yazılım olasılığı çok yüksek seri ve hızlı ise anakartta kısa devre parça var. İlk mesajınızda hızlı hızlı yanıp sönüyor diye yazmıştınız.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,189
Bendeki 130s de ayni durumda led yanip sönüyor ama yazilim almiyor, benim icin ilginc olan bir baska sey 17ips72 kodlu olan 3 farkli besleme ünitesi var.3 üde saglam oldugu halde 4k tv sadece 1 tanesinde görüntü veriyor,birinde mavi ekran görüntü yok,3.de ise ekranin alt kisminda siyah bir bölge olusturuyor.

20200510_0202481.jpg
İşte tam da bu sebepten her zaman tv nin barkod bilgileri soruluyor.?
Tavsiye forumunda açılacak yeni bir bölüm hakkında Adem Helvacı Adem Helvacı bey herkesten fikir alıyordu orada da buna benzer bir şey yazmıştım. Kart her ne kadar görsel olarak bir birinin aynısı olsa da kullanılan parçalarda gerek pozisyon farkı gerek değer farkı var. Özelliklede smd parçalar. ?
Led bar grubuna gidecek olan voltajın yüksek değerde veya düşük değerde olması konusu da önemli

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
İlk mesajınızda besleme kartından çıkan voltajları yazmıştınız. Yazdıklarınıza göre besleme tarafında sorun yoktu fiziksel bir bozulma var mı diye resim istemiştim eklemişsiniz. Fiziksel bozulma da göremedim ayrıca resmi eklenen IPS72 Besleme kartı sağlam bir kart yaklaşık 3 Yıldır hiç değiştirmedim. Anakart bağlıyken 12 Volt varsa kesilmiyorsa bahsettiğiniz küçük voltajlar 3,3 - 5 Volt vs anakart tarafındaki regüle IC ler tarafında oluşacak sorun anakartta görünüyor. Bu arada tv ye enerji verildiğinde öndeki led seri bir şekilde mi yanıp sönüyor fasılalı yavaş mı? Fasılalı yavaş ise yazılım olasılığı çok yüksek seri ve hızlı ise anakartta kısa devre parça var. İlk mesajınızda hızlı hızlı yanıp sönüyor diye yazmıştınız.
İlk mesajınızda besleme kartından çıkan voltajları yazmıştınız. Yazdıklarınıza göre besleme tarafında sorun yoktu fiziksel bir bozulma var mı diye resim istemiştim eklemişsiniz. Fiziksel bozulma da göremedim ayrıca resmi eklenen IPS72 Besleme kartı sağlam bir kart yaklaşık 3 Yıldır hiç değiştirmedim. Anakart bağlıyken 12 Volt varsa kesilmiyorsa bahsettiğiniz küçük voltajlar 3,3 - 5 Volt vs anakart tarafındaki regüle IC ler tarafında oluşacak sorun anakartta görünüyor. Bu arada tv ye enerji verildiğinde öndeki led seri bir şekilde mi yanıp sönüyor fasılalı yavaş mı? Fasılalı yavaş ise yazılım olasılığı çok yüksek seri ve hızlı ise anakartta kısa devre parça var. İlk mesajınızda hızlı hızlı yanıp
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

buraya Video yukledim umarım açar. Stdby ışık hızı görüntüsü.

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
Anakartin datasheet dosyasını indirdim voltaj takibi yapıcam. Başkada elimden bişey gelmez. Smd ürünler çok küçük sağlamlık testi için sokemem. Uzerinde de ne kadar doğru sonuc verir tartışmalı. Bi bakalim sonrası usta işi. Teşekkürler yardımlarınız için.

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
Yazılımsal değil kısa devre olmuş parça var. Servisten veya iyi bir elektronikçiden destek alın.

Screenshot_2020-05-10-22-10-34d1cc1b48bd54da2a.jpg

Datasheet dosyasından takip ettiğim hiçbir çıkışta voltaj yok. 5v 3.3v 12v olamasi gereken yerlerde 1v veya daha altında voltaj var.sigortalar sağlam. Kart resmen ölmüş. Yani kart almaktan başka çare yok.

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
Bendeki 130s de ayni durumda led yanip sönüyor ama yazilim almiyor, benim icin ilginc olan bir baska sey 17ips72 kodlu olan 3 farkli besleme ünitesi var.3 üde saglam oldugu halde 4k tv sadece 1 tanesinde görüntü veriyor,birinde mavi ekran görüntü yok,3.de ise ekranin alt kisminda siyah bir bölge olusturuyor.

20200510_0202481.jpg
Şuan sizin dediğiniz olayı yaşıyorum. Aynı seri numarası sahip besleme karti olmasina rağmen ekranda bulutlanma var. Şimdi bu sorunü cozemiyormuyuz.

Geri
Üst Alt