vestel besleme kartı voltaj düşmesi

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
Merhaba kıymetli arkadaşlar. Birkaç gündür çözüm bulamadığım tv arızasında bir noktada takıldım ve hemen anlatıyorum. TV çalışırken kapandı (sanırım net açıktı) sonra stdby sürekli hızlı hızlı yanıp sönüyor ses ve görüntü yok. Bunun üzerine Adem beyin ve sizlerin paylaşımlarını takip ederek besleme kartını kontrol ettim. 24v 12v var. backrauod beslemesinde kondansatörde 72v var fakat çıkış yapan sokette yok. (araştırmalarıma göre zaten stdby dan tektikleme gelmediği için voltajın olmaması normalmiş). Bu voltaj çıkışlarını kart boşta iken alıyorum. BESLEME KARTINI ANA KARTA TAKINCA VOLTAJLAR 12V =1-2V 24V=12V ve 72v=50 v seviyelerine düşüyor. Ana karttan sadece stdby voltaj gidiyor başka bir voltaj yok. hoparlöre giden +5v yok mesela.
ana kartım 17mb120
besleme 17IPS72
TV vestel 55u8300
1. Anakart arızası mı
2. Kök yazlım ile sorun giderilebilir mi? (görüntü olmayınca yazılım nasıl yüklenecek )
3. Başka bir problem mi var

değerli düşünceleriniz için şimdiden teşekkür derim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
deveci' Alıntı:
TV çalışırken kapandı (sanırım net açıktı) sonra stdby sürekli hızlı hızlı yanıp sönüyor ses ve görüntü yok.
Direk yazılım atılacak sanki ,yazılımı çökmüş gibi görünüyor ,verilen standby tepkisi bunu işaret ediyor .Tabii nacizane bu benim düşüncemdir, belki beslemeden de olabilir :ok

D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
Direk yazılım atılacak sanki ,yazılımı çökmüş gibi görünüyor ,verilen standby tepkisi bunu işaret ediyor .Tabii nacizane bu benim düşüncemdir, belki beslemeden de olabilir :ok
Adem beyden yazılım Full yazılım aldım. 2 ayri usb belek ile denedim fişi takınca direk led yanıp sönmeye başlıyor yükleme moduna geçmiyor. Ekran açılmadığı için uzun süre bekledim ledinde hareketleri değişmedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

D Deveci
Besleme kartının yakından çekilmiş resmini eklermisin.

20200510_010251.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Adem beyden yazılım Full yazılım aldım. 2 ayri usb belek ile denedim fişi takınca direk led yanıp sönmeye başlıyor yükleme moduna geçmiyor. Ekran açılmadığı için uzun süre bekledim ledinde hareketleri değişmedi.
Hımm,anladım .Ben yazılım alınmadı sanmıştım ,kolay gelsin :ok

jacabojacabo Çevrimdışı
18 May 2019
279
50
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

20200510_010251.jpg
powerboardda voltajlar varsa mainboard üzerinde nand flash çökmüş .full yazılımı yüklerken yazılım alıyor gibi stnbay led yanıp söner yazılım almaz
U11 MX25L1605 ve U13 MX25L1605 ve nand flash programlanacak

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

Deveci

Yeni Üye
8 May 2020
16
38
powerboardda voltajlar varsa mainboard üzerinde nand flash çökmüş .full yazılımı yüklerken yazılım alıyor gibi stnbay led yanıp söner yazılım almaz
U11 MX25L1605 ve U13 MX25L1605 ve nand flash programlanacak
Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Fakat bunu ben yapamam. 2.el kart 200 tl. Bu isemin maliyeti ve Ankara da kim yapar.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Bendeki 130s de ayni durumda led yanip sönüyor ama yazilim almiyor, benim icin ilginc olan bir baska sey 17ips72 kodlu olan 3 farkli besleme ünitesi var.3 üde saglam oldugu halde 4k tv sadece 1 tanesinde görüntü veriyor,birinde mavi ekran görüntü yok,3.de ise ekranin alt kisminda siyah bir bölge olusturuyor.

20200510_0202481.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bendeki 130s de ayni durumda led yanip sönüyor ama yazilim almiyor, benim icin ilginc olan bir baska sey 17ips72 kodlu olan 3 farkli besleme ünitesi var.3 üde saglam oldugu halde 4k tv sadece 1 tanesinde görüntü veriyor,birinde mavi ekran görüntü yok,3.de ise ekranin alt kisminda siyah bir bölge olusturuyor.
Led flaşör yapıyorsa usb boot aktif anlamına gelmiyor mu ,bizde böyle oluyor ,yani aktif ,ama sonuçta spi flaslanacak veya en basiti yazılım yüklenecek ,ama güç kartları olayı tam bir falcılık gibi :hihi

Geri
Üst Alt