Renk ve görüntü kalitesi olarak arada gerçekten dağlar kadar fark var hocam. Önceki tv bana çamur gibi gelirken bu tv de kesinlikle öyle birşey yaşamadım. İyi ki bozulmuş diyorum eski ürünüm.
Biraz pay çıkarmak gibi olacak fakat benim şu ısrarla üstünde durduğum ortalama 5 yıl tezim ürünlerin sadece çalışmaya devam etmesi ile ilgili bir durum değil.
Gelişen teknolojiye ayak uyduramaması, Emisyon düşüklüğü, Mesela klimalar için Presyon kaybı, Ledlerin kelvin sağması, Lümen değerlerini yitirmesi, CCFL sistemler için zaman geçtikçe neon parlıtısının düşmesi vs vs vs o kadar çok etken var ki.
Birçok arkadaşım itiraz ediyor ''Benim tv halen çalışıyor'' diyor mesela, Abi sen çalıştığını zannediyorsun halbuki alet can çekişiyor, sana artık parlaklık sunmuyor, kontrast gitmiş, güncel uygulamalara ayak uyduramaz hale gelmiş vs vs, bu aslında çalışmak değil.
Çok saçma gelecek bu örneğim fakat hani AÇLIK dendiğinde karnının doyması zannedenler de oluyor ya, halbuki ifade edilen açlık mideye giren yemek değil orada. Bu konu da aynı.
Şimdi benim disney aboneliğim var, ama MB100 anakartlı vestel 4 yaşında televizyonum var. Eee Disney yok, Netflix yok, Amazon Prime Video yok. Noldu şimdi? Çalışıyor bu tv , dışarıdan baksan fişe takınca çalışıyor, btv yi de gösteriyor evet, ama benim işimi görmüyor çünkü kullanmak istediğim uygulamaları kullanamıyorum.
Biz bu senaryoyu 7-8 sene evvel de MB9X anakartlarda yaşadık.
Onlar da vatandaşa satıldıktan bir süre sonra Youtube uygulamasına girmemeye başladı, sonra
smart diye satılan bu tv lerin hiçbir smart özelliğini yerine getirmediği görüldü çünkü cihazlar altına sıçtı, 3-4 senede pert oldular.
Haaa file taksan çalışıyor Eyvallah ona lafımız yok. Eee o zaman benim 25 senelik Vestel Ferguson televizyonum da çalışıyor ona bakarsanız.
Diyeceğim o ki, güzel günlerde kullanın yeni ürününüzü