Evet önceki televizyonumda sıkıntısız çalışıyor bu kombinasyon.Soundbarı hdmi üzerinden başka cihazda test etmek imkanınız var mi.
eArc yazan hdmi portunu kullanıyorum ve evet seçili.Hangi hdmi portunu kullanıyorsunuz? Bir de eARC Otomatik olarak seçili mi?
Aynen dediğiniz gibi 2 seçenek var zaten, kapalı seçince hiç bir şey olmuyor. Otomatik seçince soundbara link geliyor çünkü ekranında hdmi arc yazısı beliriyor fakat ses yok. Enteresan.C cooler123 HDMI 2 kullanılacak HDMI otomatik modda olacak nasıl yapılacak diyorsanız tv nin kullanma kitabı sayfa 51 ve 52 Okuyunuz.
eARC açık denediniz mi? (Otomatik değil açık seçeneği) Acaba soundbarda eARC desteği var ve onun aktifleşmesini mi bekliyor? Bunun dışında aklıma bir de kablo geliyor. Acaba farklı kablo ile test etme şansınız olur mu? Çünkü cihazlar yönünden bir problem yok gibi görünüyor.Evet önceki televizyonumda sıkıntısız çalışıyor bu kombinasyon.
eArc yazan hdmi portunu kullanıyorum ve evet seçili.
Aynen dediğiniz gibi 2 seçenek var zaten, kapalı seçince hiç bir şey olmuyor. Otomatik seçince soundbara link geliyor çünkü ekranında hdmi arc yazısı beliriyor fakat ses yok. Enteresan.
Optikle bağlayınca çalışıyor ama onda problem yok.
Sound barınız aynı model mi?Kabloyu soundbarınızın hdmi in değil hdmi out çıkışına takın.
Resimdeki HDMI 2.1 Kablo ile kullanınAynen dediğiniz gibi 2 seçenek var zaten, kapalı seçince hiç bir şey olmuyor. Otomatik seçince soundbara link geliyor çünkü ekranında hdmi arc yazısı beliriyor fakat ses yok. Enteresan.
Optikle bağlayınca çalışıyor ama onda problem yok.
Hayır neden sordunuz?Sound barınız aynı model mi?
Aynı ise tahmin ettiğim gibi eARC modunun aktifleştirilmesi sorunu çözer gibi düşünmüştüm.Hayır neden sordunuz?
Şimdi aklıma şu geldi acaba eArc desteklemiyor olabilir mi benim soundbar. Tvden sadece Arc olarak çıkış alamıyor muyum? Burada bir problem olabilir mi?eARC açık denediniz mi? (Otomatik değil açık seçeneği) Acaba soundbarda eARC desteği var ve onun aktifleşmesini mi bekliyor? Bunun dışında aklıma bir de kablo geliyor. Acaba farklı kablo ile test etme şansınız olur mu? Çünkü cihazlar yönünden bir problem yok gibi görünüyor.
Şimdi soundbarın kullanım klavuzunu inceledim. Bazı farklı TV modellerinde TV ses çıkışını Harici Hoparlör olarak düzenlemeniz gerekebilir. Bilgisi mevcut. Deneme şansınız var mı?
Evet kablo doğru yerde. In kısmına takınca zaten herhangi bir hareket olmuyor.Kabloyu soundbarınızın hdmi in değil hdmi out çıkışına takın.
Şuanda kablo alacak durumda değilim malesef.Resimdeki HDMI 2.1 Kablo ile kullanın
Kullanım klavuzundan gördüğüm kadarıyla soundbar yalnızca ARC destekli. eARC ibaresi görünmüyor. Bu durumda TV Kullanım klavuzu da eARC ayarının Otomatik seçeneğinde olması gerektiğini söylüyor. Yani görsellerdeki eARC ayarının Otomatik ya da kapalı olarak denenmesi gerekir. Eğer bu iki ayarda da ses gelmiyorsa sanıyorum son seçenek kablo mevzuu. Eski televizyonunuzla ilgili konfigürasyonu da (TV, Soundbar modeli) paylaşabilirseniz biraz daha irdeleyebiliriz.Şimdi aklıma şu geldi acaba eArc desteklemiyor olabilir mi benim soundbar. Tvden sadece Arc olarak çıkış alamıyor muyum? Burada bir problem olabilir mi?
Bu arada elimde 2 tane farklı kablo var ikisi de aynı sonuç veriyor. Ayrıca dediğim gibi bu setup diğer eski TVmde çalışıyor şuanda.
TV ses çıkışını da harici hoparlör olarak nasıl ayarlayabilirim? Otomatik olarak algılıyor çünkü soundbari arc olarak bağlayınca.
Evet kablo doğru yerde. In kısmına takınca zaten herhangi bir hareket olmuyor.
Şuanda kablo alacak durumda değilim malesef.