VESTEL 55UD8400

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
ADO hocam ben kanal arama değil, direk frekansını değiştirmek istiyorum. Bahsettiğiniz yere girdim frekansı ayarladım sonra OK dediğimde kanallar arıyor ve bir sürü kanal buluyor, araması hiç bitmiyor kalıyor öyle, çıkan kanallardan da seçemiyorum. Biraz garip yani.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: VESTEL 55UD8400

bkmtkm' Alıntı:
ADO hocam ben kanal arama değil, direk frekansını değiştirmek istiyorum. Bahsettiğiniz yere girdim frekansı ayarladım sonra OK dediğimde kanallar arıyor ve bir sürü kanal buluyor, araması hiç bitmiyor kalıyor öyle, çıkan kanallardan da seçemiyorum. Biraz garip yani.

Ben anlayamadım tam olarak ne demek istediğinizi :alala:

''Direk frekansı değiştirmek istiyorum'' derken neyi kast ediyorsunuz vya tam olarak yapmak istediğiniz nedir? açarsanız sevinirim :ok:

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
ADO hocam mesela, bir uydu kanalının frekansı değişmiş, mevcut durumda görüntü çıkmıyor, ben sadece bir tek uydu kanalının frekans ayarlarını değiştirmek istiyorum. Sizin bahsettiğiniz yerde arama yapınca bir çok kanal çıkıyor, üstelik seçemiyorum bu kanalları da. Bilmem anatabildimmi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: VESTEL 55UD8400

bkmtkm' Alıntı:
ADO hocam mesela, bir uydu kanalının frekansı değişmiş, mevcut durumda görüntü çıkmıyor, ben sadece bir tek uydu kanalının frekans ayarlarını değiştirmek istiyorum. Sizin bahsettiğiniz yerde arama yapınca bir çok kanal çıkıyor, üstelik seçemiyorum bu kanalları da. Bilmem anatabildimmi.

Eğer girdiğiniz frekans bir paket ise, mutlaka birden çok kanal gelir.

Örnek;

12380
Dikey
27500
Ağ arama AÇIK

seçerseniz size 700 800 tane kanal getirir.

Örnek 2;

12380
Dikey
27500
Ağ arama KAPALI

seçerseniz size 1 tane kanal getirir.

Aynı frekans, Farklı sonuç.

Tamam bu bir nit frekansıydı o nedenle ağ arama aktifken kanal sayısının yüksek olması normaldir diyelim ve TRT frekansı girelim.

11054
Dikey
30000
Ağ arama AÇIK

girerseniz 59 tane kanal bulursunuz

Aynı şekilde aynı frekansı

11054
Dikey
30000
Ağ arama KAPALI

şeklinde girerseniz 10 tane kanal bulursunuz, hepsi de TRT kanallarıdır.

Yani bu uygulamanın da marka ile ilgisi yoktur, hangiüründe bu uygulamayı yapsanız aynı sonuç çıkar karşınıza.

Siz hangi kanalı bulmak istiyor da bulamıyorsunuz ben de deneyeyim kendi televizyonumda :ok:

Darkness Çevrimdışı

Darkness

Yeni Üye
6 Nis 2018
6
Bu televizyonu almayi dusunuyorum ama acaba nasildir kalitesi, ozellikle UHD filmlerde donma oluyor mudur, kullanan goren test eden arkadaslar yorum yapabilirse sevinirim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu televizyonu almayi dusunuyorum ama acaba nasildir kalitesi, ozellikle UHD filmlerde donma oluyor mudur, kullanan goren test eden arkadaslar yorum yapabilirse sevinirim.
MB130 anakart bu konuda iyidir ancaak aksiyon hızı yüksek filmler için LG panelli bir ürün tercih etmeniz için öncesinde mutlaka örnek bir film ile canlı canlı tv yi tecrübe etmeniz gerekir. :ok

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Bu TV bazı Avi formatlı filmleri açmıyor. Şimdiye kadar değişik formatlarda filmler açtı, ancak avi formatlarını da açmadı.

B Çevrimdışı

bkmtkm

Yeni Üye
24 Ocak 2018
23
Sanırsam Xvid mpeg4. Avi uzantılı bir dosya. Bu Tv hangi kodekleri destekliyor ki

geceninbirvakti Çevrimdışı

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
VESTEL - 4K SMART 55UD8400 55" LED TV (20273411) ürünün IPS olduğunu öğrendim almayı düşünüyorum fakat yorumlara baktığımda bu forumda da paylaşılanlar da IPS panelin soluk renk verdiğini hatta yanlardan bakıldığında görüntü kaybının VA panelin yanlardan göründüğü gibi görüntü kaybı olduğunu belirtiyorlar gibi anladım, daha önce 55PF9090 kullandım Ips paneldi ve her açıdan mükemmeldi, IPS dendiğinde her açıdan iyi görüntü vermesi gerekmiyor mu yanı VA panel gibi soluk olmaması gerekiyor, VA panel hakikaten karşı açıdan iyi fakat yanlardan hiç hoşuma gitmedi düşüncenizi merak ettim. Şuan 55UD8400 ile 65UD8900 va panel arasında mekik dokuyorum okadar karasız bir durumdayım ki :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
VESTEL - 4K SMART 55UD8400 55" LED TV (20273411) ürünün IPS olduğunu öğrendim almayı düşünüyorum fakat yorumlara baktığımda bu forumda da paylaşılanlar da IPS panelin soluk renk verdiğini hatta yanlardan bakıldığında görüntü kaybının VA panelin yanlardan göründüğü gibi görüntü kaybı olduğunu belirtiyorlar gibi anladım, daha önce 55PF9090 kullandım Ips paneldi ve her açıdan mükemmeldi, IPS dendiğinde her açıdan iyi görüntü vermesi gerekmiyor mu yanı VA panel gibi soluk olmaması gerekiyor, VA panel hakikaten karşı açıdan iyi fakat yanlardan hiç hoşuma gitmedi düşüncenizi merak ettim. Şuan 55UD8400 ile 65UD8900 va panel arasında mekik dokuyorum okadar karasız bir durumdayım ki :)

IPS panel VA ya kıyasla her şekilde yan açılardan daha iyi performans verir, Yine de IPS dahi olsa 90 derecelik bir açı ile 45 derecelik bir açı arasında görmek isterseniz farkı mutlaka görürsünüz. Yine de elbette ki kayıp daha azdır :ok

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
sayın Adem Helvacı Ado 65UD8900 ürünü IPS olanı aldım fakat bazı panel sorunları gereği ölü piksel ve ışık sızmasından dolayı geri verip 65UD9400 alacağım sizce doğru bir karar mı 65ud9400 modelini önerirmisiniz, 65ud8900 a göre artıları nedir, birde sizin gözünüzden ürün hakkında bilgi almak güzel olacak

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
sayın Adem Helvacı Ado 65UD8900 ürünü IPS olanı aldım fakat bazı panel sorunları gereği ölü piksel ve ışık sızmasından dolayı geri verip 65UD9400 alacağım sizce doğru bir karar mı 65ud9400 modelini önerirmisiniz, 65ud8900 a göre artıları nedir, birde sizin gözünüzden ürün hakkında bilgi almak güzel olacak

ya kusura bakmayınsayın Adem Helvacı Ado üstadım konuyu yanlış yerde sormuşum :( eğer taşıma şansınız varsa ilgili bölüme aktarabilirsiniz saygılar

Geri
Üst Alt