Vestel 50Q9900 Geçici hizmet sorunu

zencefil Çevrimdışı

zencefil 

Aktif Üye
8 Kas 2021
50
Televizyonu açtığımda ara sıra 'geçici olarak hizmet dışı' gibi bir mesaj çıkıyor. Bu durumda hiçbir işlem yapılamıyor. Bir süre sonra bu durum düzeliyor. Tivo'dan önce böyle bir sorun yoktu. Vestel tv aldığıma çok pişmanım.

Çözüm
Önce ana sayfa geliyor.

Ana ekran ayarlı olduğu için modeme bağlanma süreci gecikiyor olabilir bu gecikme sürecinde hata mesajı alıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki ayarları yapıp deneyin sonucu yazın.
Ayarlar/ Sistem/ Daha fazla/ Bekleme Açık Modu / Son Durum seç tv izlerken kapatırsan veya fişten çekersen bir daha ki çalıştırmada tv modunda açılır.
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,354
Önce ana sayfa geliyor.

Ana ekran ayarlı olduğu için modeme bağlanma süreci gecikiyor olabilir bu gecikme sürecinde hata mesajı alıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki ayarları yapıp deneyin sonucu yazın.
Ayarlar/ Sistem/ Daha fazla/ Bekleme Açık Modu / Son Durum seç tv izlerken kapatırsan veya fişten çekersen bir daha ki çalıştırmada tv modunda açılır.

Çözüm
zencefil Çevrimdışı

zencefil 

Aktif Üye
8 Kas 2021
50
Dediğiniz gibi yaptım, sorun şimdilik çözüldü. Ancak ne olursa olsun böyle olmamalı. Önceki yazılım daha iyiydi. Tivo, izleyiciyi birtakım tv oluşumlarına üye olmaya zorlayan bir sistem. Vestel'i protesto ediyor ve tavsiye etmiyorum.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,354
Dediğiniz gibi yaptım, sorun şimdilik çözüldü. Ancak ne olursa olsun böyle olmamalı. Önceki yazılım daha iyiydi. Tivo, izleyiciyi birtakım tv oluşumlarına üye olmaya zorlayan bir sistem. Vestel'i protesto ediyor ve tavsiye etmiyorum.
2025 Yılından itibaren Vestel ve yan ürünlerinde yeni işletim sistemleri (TiVo, VİDA, FİRE) Kullanılmaya başlandı. Tüketiciler artık eskiyi unutmalı eleştiri her zaman her marka için yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. En basit örnek yazılım yapılmasa eleştiri var yapılsa eleştiri var. Tercih konusunda herkes özgürdür. :ok

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,699
Tizen de alsanız, WebOS da alsanız, Google TV veya Android TV de alsanız mutlaka bir çevrimiçi hesap isteniyor.
Sadece AOSP yani lisansı olmayan Android TV'lerde sanırım hesapsız kullanabilme olayı var diye hatırlıyorum.
O TV'ler de zaten lisans isteyen servislerle istenildiği gibi çalışmıyor.

Geri
Üst Alt