VESTEL 4K Smart 50UD8800 Yazılım Güncellemesi

AmrasElessar Çevrimdışı

AmrasElessar

Aktif Üye
24 May 2018
70
36
Öncelikle Merhabalar,

Yakın zamanda Vestel 50UD8800 sahibi oldum. TV kurulumu için geldiklerinde yazılım güncellemesi olup olmadığını sordum. En güncel sürümü içinde vardır dediler. Pek inanmadım. Kullandığım süre içinde renklerin biraz solgun gibi geldiğini fark ettim. İnternette yaptığım araştırmalarda yazılım ile renkleri iyileşen kullanıcıların olduğunu gördüm. Araştırmalarım beni buraya kadar yönlendirdi.

Sevgili Ado Bey,

Öncelikle videolarınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Ekte sistem bilgileri bulunmaktadır.

S/N: 7881671700462

Size 2 adet sorum var.

1) Benim için güncelleme var mıdır?
2) Girilen sistem menüsünden video ayarlarından renk iyileştirilmesi yapılabilinir mi?

Saygılarımla,

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öncelikle Merhabalar,

Yakın zamanda Vestel 50UD8800 sahibi oldum. TV kurulumu için geldiklerinde yazılım güncellemesi olup olmadığını sordum. En güncel sürümü içinde vardır dediler. Pek inanmadım. Kullandığım süre içinde renklerin biraz solgun gibi geldiğini fark ettim. İnternette yaptığım araştırmalarda yazılım ile renkleri iyileşen kullanıcıların olduğunu gördüm. Araştırmalarım beni buraya kadar yönlendirdi.

Sevgili Ado Bey,

Öncelikle videolarınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Ekte sistem bilgileri bulunmaktadır.

S/N: 7881671700462

Size 2 adet sorum var.

1) Benim için güncelleme var mıdır?
2) Girilen sistem menüsünden video ayarlarından renk iyileştirilmesi yapılabilinir mi?

Saygılarımla,

Değerli Kardeşim Hoşgeldiniz;

Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim öncelikle.

Hemen şu konuda bilgi vermek isterim.

1- Herkesin arayıp bulamadığı AUO panele sahipsiniz
2- Herkeste olmayan MB130P anakarta sahipsiniz

Ancak 8800 ile ilgili incelemelerimde de dile getirmiştim ki bu TV oldukça SOFT bir izleme keyfi verir. Görüntü ve renkler ekrandan fırlar gibi değildir ve olmaz ancak alınabilecek en doğal ve gerçekçi görüntüyü alırsınız bu modelde. Hatta 8800 konusunda da dile getirmiştim bu tv de yazılımsal varyasyonlar mümkün olduğunca az kullanılmıştır, Yanlış hatırlamıyorsam HDR WCG abs hava yastığı vs gibi uygulamalar yoktu veya en azından HDR WCG HB DV gibi kombin edilmiş bir tv değildi. Varsa bu özelliklerden birisi vardır belki (bakamadım şu an zaman darlığından)

Gelelim madem bu tv bu kadar iyi ise sizin neden memnun olmadığınıza.

Muhtemelen sizin izleyici profiliniz de benim gibi, yani kontrast ve renkler fırlayacak, ekrandan taşacak gibi izlerim ben tv mi. Bu anlamda 8800 bana da hitap eden bir model değildir.

Peki düzelir mi?

Aslında mutlaka ki görüntü performansı değişir lakin yine de bir 9650 olur mu? olmaz.

Öncelikle Menu 4725 yapıp mevcut sürümünüzün ne olduğunu bizimle paylaşmanızı rica ederim. Sonra neler yapılabileceğine bakalım :ok

AmrasElessar Çevrimdışı

AmrasElessar

Aktif Üye
24 May 2018
70
36
Değerli zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Yazının ek kısmına mevcut sürümü eklemiştim ama yanlış bir işlem yaptım ki görünmemiş.

Evet eski samsung tvden sonra renkler soluk kaldı ama gerçek renk olduğunun farkındayım. Fakat, USB'den 4K örnek videolar açtığımda renk cümbüşü muazzam. Takıldığım noktalara gelirsek, içte ki kendi menülerinde ki çözünürlük düşük seviye sanki 1080p yada altı çözünürlükte hazırlanmış ama 4K da görüntülemede hafifi bir blurluk durumu var gibi. 4K'nın keskin netliğini sağlayamamakta. Smart menü diğer Vestel smart menülerine nazaran daha sabit ve yetersiz kalmış. Youtube uygulaması başlangıcındaki youtube logosu (hatları keskin ve net) gibi olması gerektiğini düşünmekteyim.

Görüntüleri aşağıda bilginize sunuyorum.

20180524_014721-jpg.jpg

20180524_112921-jpg.jpg

20180524_112941-jpg.jpg

20180524_113123-jpg.jpg

20180524_113126-jpg.jpg

20180524_113129-jpg.jpg

20180524_113136-jpg.jpg

20180524_113234-jpg.jpg

20180524_113304-jpg.jpg

20180524_120909-jpg.jpg

AmrasElessar Çevrimdışı

AmrasElessar

Aktif Üye
24 May 2018
70
36
Bu arada Ado Bey,

Görüntülerde ki solgunluğun HDMI kablosundan yaşandığını fark ettim. Satın aldığım yerde HDMI 2.0 kabloya ihtiyaç olmayacağını söylemişlerdi ve bende o yüzden almamıştım. Uydu alıcısının çıkış aralığı 1080p oluğundan 4K TV ye de sorunsuz aktarım yapacağını düşündüm ancak kablo versiyonları arasında ki teknik detayları unutup tek yönlü olarak bakmışım. HDMI 2.0 kablo ile görüntülerdeki solgunluk gitti ve renk beslemesi biraz daha güzelleşti. Bilmeme rağmen dikkatsizlik etmişim.

Fakat, forumda yeni açtığınız konuya istinaden kesinlikle menüler güncellenmeli hatta değişmeli. Bu konuda zayıf olduğunu düşünmekteyim.

8800'ın var ise güncellemesi ve tam yazılımı sizlerden merakla beklemekteyim.

Saygılarımla

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Bu arada Ado Bey,

Görüntülerde ki solgunluğun HDMI kablosundan yaşandığını fark ettim. Satın aldığım yerde HDMI 2.0 kabloya ihtiyaç olmayacağını söylemişlerdi ve bende o yüzden almamıştım. Uydu alıcısının çıkış aralığı 1080p oluğundan 4K TV ye de sorunsuz aktarım yapacağını düşündüm ancak kablo versiyonları arasında ki teknik detayları unutup tek yönlü olarak bakmışım. HDMI 2.0 kablo ile görüntülerdeki solgunluk gitti ve renk beslemesi biraz daha güzelleşti. Bilmeme rağmen dikkatsizlik etmişim.

Fakat, forumda yeni açtığınız konuya istinaden kesinlikle menüler güncellenmeli hatta değişmeli. Bu konuda zayıf olduğunu düşünmekteyim.

Saygılarımla
Hayırlı olsun, mahsuru yok ise, nereden ve ne kadara aldığınızı paylaşır mısınız? Şu yüzden söyledim, alacak arkadaşlara, eğer internetten aldıysanız rehber olur.

AmrasElessar Çevrimdışı

AmrasElessar

Aktif Üye
24 May 2018
70
36
Hayırlı olsun, mahsuru yok ise, nereden ve ne kadara aldığınızı paylaşır mısınız? Şu yüzden söyledim, alacak arkadaşlara, eğer internetten aldıysanız rehber olur.

Tabi ki,

Linke ürünü bulabilirsiniz. Ben Vatan Bilgisayar'dan Web'deki fiyat üzerinden temin ettim. Geçici süre ile 2.999'dan fiyat düşmüş durumda.

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Tabi ki,

Linke ürünü bulabilirsiniz. Ben Vatan Bilgisayar'dan Web'deki fiyat üzerinden temin ettim. Geçici süre ile 2.999'dan fiyat düşmüş durumda.
Teşekkür ederiz, fiyat ı düzeltin isterseniz, 2999 deyince şok oldum, kısa bir süre için))

Adem Helvacı Ado hocam bu TV hakkında kısa bir inceleme yapmıştı ama, bu anakart sanırım mi130e nin bir tık altı, mb130 un bir tık üstü demişti yanılmıyorsam. Bu fiyata iyi gibi. Bu anakart modelinde ne özellikler var acaba )) Bir TV box ile , yanına da bir sorrund sound subfower attimi , ev sinema sistemi olur vallahi ))

Bu arada youtube olan resimde, ışık sizmasi mi var, yoksa hem telefonla cekildiginden, hemde şuan telefon ile baktigimdan bana mi öyle geldi. Sanırım direkt led.

Son düzenleme:
AmrasElessar Çevrimdışı

AmrasElessar

Aktif Üye
24 May 2018
70
36
Teşekkür ederiz, fiyat ı düzeltin isterseniz, 2999 deyince şok oldum, kısa bir süre için))

Adem Helvacı Ado hocam bu TV hakkında kısa bir inceleme yapmıştı ama, bu anakart sanırım mi130e nin bir tık altı, mi130 un bir tık üstü demişti yanılmıyorsam. Bu fiyata iyi gibi. Bu anakart modelinde ne özellikler var acaba )) Bir TV box ile , yanına da bir sorrund sound subfower attimi , ev sinema sistemi olur vallahi ))

Bu arada youtube olan resimde, ışık sizmasi mi var, yoksa hem telefonla cekildiginden, hemde şuan telefon ile baktigimdan bana mi öyle geldi. Sanırım direkt led.

Telefondan çektim. Normal görünümü gayet güzel :cal

MrCan Çevrimdışı

MrCan

Aktif Üye
11 May 2018
113
29
Hocam o smart menüsünü aşağıda olacak şekilde nasıl açtınız :) :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,973
Bu arada Ado Bey,

Saygılarımla

Merhaba. Vestel Temmuz 2018'den sonra arayüz değişimine gidecekmiş, belki güncelleme ile sizin televizyonlarınızın da arayüzü değişebilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Değerli zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Yazının ek kısmına mevcut sürümü eklemiştim ama yanlış bir işlem yaptım ki görünmemiş.

Evet eski samsung tvden sonra renkler soluk kaldı ama gerçek renk olduğunun farkındayım. Fakat, USB'den 4K örnek videolar açtığımda renk cümbüşü muazzam. Takıldığım noktalara gelirsek, içte ki kendi menülerinde ki çözünürlük düşük seviye sanki 1080p yada altı çözünürlükte hazırlanmış ama 4K da görüntülemede hafifi bir blurluk durumu var gibi. 4K'nın keskin netliğini sağlayamamakta. Smart menü diğer Vestel smart menülerine nazaran daha sabit ve yetersiz kalmış. Youtube uygulaması başlangıcındaki youtube logosu (hatları keskin ve net) gibi olması gerektiğini düşünmekteyim.

Görüntüleri aşağıda bilginize sunuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 1182Ekli dosyayı görüntüle 1194Ekli dosyayı görüntüle 1185Ekli dosyayı görüntüle 1186Ekli dosyayı görüntüle 1188Ekli dosyayı görüntüle 1189Ekli dosyayı görüntüle 1190Ekli dosyayı görüntüle 1191Ekli dosyayı görüntüle 1192Ekli dosyayı görüntüle 1193

Selamlar değerli kardeşim.

Bilgi ve tecrübenize güveniyorum bu nedenle adım adım ilerlemeyi tercih ediyorum.

Bu paralelde öncelikle aşağıda size sunacağım yazılımı tv ye yükleyip, 2 gün kullanım ve inceleme sonrası görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

:ok

Geri
Üst Alt