teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 23,158
- 65
Öhömm, teşekkür ederimAbi sen ne kral bir ADAMSIN ?

Öhömm, teşekkür ederimAbi sen ne kral bir ADAMSIN ?
Ustamız size ''Sizin suçunuz'' dememiş, Lisansların süreli olduğunu söylemiş.
Ustamız suçlamamış olsa da bana göre bunu eğer ilk defa duyuyorsanız bu kısmen sizin suçunuz zira takriben 5 yıldır bu konuda çok ciddi bir bilgilendirme yapmaya gayret ediyoruz. Donanımhaberde başlayan SÜRELİ LİSANS konuları ile ilgili bilgilendirmelerimiz 2018 den beri yoğun bir şekilde yine Tavsiye forumumuzda devam ediyor ve hatta bununla ilgili birkaç video da yayınladık.
Süreli lisans
Kısıtlı lisans
Süresiz lisans
Kısıtsız lisans
L1 sertifika
L3 sertifika vs vs
Bu mesela kendi evimdeki 55KU7500 model Samsung marka televizyon.. Yine bir lisans süresi dolma durumu söz konusu
![]()
O halde biz şöyle mi demeliyiz? ''Sizin hiç dikkatinizi çekmemiş ise bu bizim suçumuz mu?''
Hayır tabi ki öyle bir şey söylemeyiz lakin siz de size yardımcı olmaya çalışan ustamıza daha uygun bir üslup ile yazabilirsiniz.
Burada herkes gönüllü şekilde size yardımcı olmaya çalışıyor. Bütün markalarda zaten VAR olan bu problem ile ilgili de firmalar ile yıllardır çatışıp duruyoruz. En son yine kendi evimdeki MB120 anakartlı TOSHİBA 55U7763 model tv de Netflix uygulaması olmaması ile ilgili bin tane girişimde bulunduk ama NUH dedi Peygamber demedi muhteremler.
Üreticilerin ürünlerini satarken lisanların süreli olduğunu belirtmemesi ve süreleri ile ilgili bilgi vermemesi yönde Ticaret bakanlığına bir şikayet yazısı yazdım ancak malumunuz Devletimizde işler çok ağır yürüyor.
Hatta benden bıktıkları için çoğu zaman cevap vermeye gerek de görmüyorlar.
Sonuçta sitem edene de destek gitti, sorun çözüldü.Sonuç olarak arkadaş diğer yazılım konusunda yazıyordu buraya gelen birisi cevabı bulması adında burayada not düşeyim;
Sorun çözüldü, modem kaynaklı problem le karşılaştık.
Telefon internetini paylaşabilir yapınca uygulama çalıştı. Modemi sifirliyarak deneyebilir. Yada modem değişmesi gerekebilir.
Ustam. Hiç ulaşılamayacak bilgilere bu kadar çabuk ve kolay ulaşabilen bir kesim oluştu sayemizde ve bu kesim iki farklı açı ile bakıyor konuya.Adem Helvacı Usta eline sağlık esnaf olduğum için Tavsiyeforumuna sürekli online olamıyorum fırsat buldukça anlık olarak giriş yapıp yardımcı olabileceğim konu var mı diye hızlıca bakıyorum elimden geldiğince yardımcı oluyorum kısaca özetlemem gerekirse uzun uzun yazılar yazacak zamanım olmuyor. İşin özetini yazmaya çalışıyorum. Beğenen de oluyor tıpkı bu konunun sahibi S Synsxq üyemiz gibi beğenmeyenler de (Kabul etmeyen) oluyor. Siz benim uzuzun uzun yazamadıklarımı yazmışsınız. Elinize sağlık bana verdiği cevapta az olumlu yaklaşsaydı detayları açıklardım. Denemesi için bazı şeyler önerebilirdim. Aldığım cevaptan sonra konuya müdahil olmadım.
Kesinlikle öyleSonuçta sitem edene de destek gitti, sorun çözüldü.
???Ustam. Hiç ulaşılamayacak bilgilere bu kadar çabuk ve kolay ulaşabilen bir kesim oluştu sayemizde ve bu kesim iki farklı açı ile bakıyor konuya.
Bir taraf durumun farkında olup gereğini yerine getiren ve ona göre davranan, bir taraf ise bu tarz sıkıntıları hiç çekmemiş, hiç çaresiz kalmamış, forumdaki destekleriniz sayesinde iki tık tık bir fık fık ile konuyu çözmek yerine servise 300-500tl ödemek zorunda kalmanın acısını hiç çekmemiş kıymet bilmez kesim.
Şu mecrada verilen emek ve desteğin farkında olan herkesin başımızın üstünde yeri var kapımız her daim açık ancak burun kıvıran, tepeden bakan, verileni beğenmeyen, işi olmayınca çirkefleşen kim var ise bizden uzak olsun.
Biz öyle abone üye vs kasmak için önüne gelene yalakalık yapan forumlardan değiliz. 3 kuruş reklam gelirine karakterimizi satan tiplerden hiç değiliz, olmadık, olmayacağız.
Bu anlamda isteyen darılsın, dileyen gücensin ama bizim ailemizin kuralları bunlar.
ÖNCE SAYGI VE HOŞGÖRÜ
Bunu benimseyememişlerin aramızda yeri olmaz zaten. Olsa olsa bizim izin vermemiz neticesi yazılımını alır sorununu çözer gider o kadar.
Bu tarz olumsuz istisna birkaç örnek yaşadık forumda ama yine de başka mecralar gibi yazılımları direkt ücretli veya dolaylı yollardan ücretli yapmadık, yapmayacağız.
İki kıytırık yazılım paylaşmak için kartvizit, vergi levhası, evin tapusu, anasının nikahı istemedik istemeyeceğiz.
Bu forum halk faydası için kuruldu, halk faydası yolunda ilerlemeye devam ediyor ve edecek.
Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımla.
Aynı sorun bende de var Müşteri hizmetlerini aradım sorunu belirttim.Tabiki anlamadı sadece fabrikaya ileteceğini belirttiler.Yerli diye aldım.Vestel pişmanlıktan başka bişey değilArkadaşlar merhaba Vestel smart TV de 1 haftadır vewd uygulamasına giremiyorum TV yi fabrika ayarina döndürüp tekrar denedim ama sorun devam ediyor YouTube netflix Google çalışıyor vewd uygulaması ni açtığım zaman vewd yazısı çıkıyor öyle bekliyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
![]()
![]()
O halde genel bir sorun var galiba ya vestelde ya vewd de İp TV için kullanıyordum 1 haftadır durduk yere acilmamaya başladiAynı sorun bende de var Müşteri hizmetlerini aradım sorunu belirttim.Tabiki anlamadı sadece fabrikaya ileteceğini belirttiler.Yerli diye aldım.Vestel pişmanlıktan başka bişey değil
Bu sorun Vestel'de sürekli olmaya başladı özellikle güncek uygulamalara yer verilsin dedim beinconnect,prime video gibiO halde genel bir sorun var galiba ya vestelde ya vewd de İp TV için kullanıyordum 1 haftadır durduk yere acilmamaya başladi
Cevabınız için teşekkür ederim
TRT için 11958 V 27500 frekansında maç izleyebilirsin sifre girerse biss key 100000000000000O halde genel bir sorun var galiba ya vestelde ya vewd de İp TV için kullanıyordum 1 haftadır durduk yere acilmamaya başladi
Cevabınız için teşekkür ederim