Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yayın çözünürlüğü düşük, ürünün de bu konuda geliştirmesi zayıf demek ki.
TV yayını izlemek için, net bir şekilde, izleme mesafenizin kurtarması lazım.
Yayınlar 1920x1080, panel 3840x2160 piksel.
Bence Q9900'ü iade etmeyin derim.

cozunurluk-farklari752b0e4f9b3602d1.png

Barış Bayraktar Çevrimdışı

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
He TV yayını. O kötü olacak tabii 4K TV'de. Bir de upscale için uluslararası markalar gibi özel işlemcisi olmadığı için daha kötü olur.

S Çevrimdışı

Shankssan

Yeni Üye
14 Haz 2022
45
38
Ben aldığım günden beri kurcaliyorun tvyi ama bu ayarlik bir durum değil. 55q9900 sahibi olarak, bundan önce de 55ud9360 va panel TV vardı. Onun görüntüsü çok daha net idi, böyle sorunlar yokdu. Bu TV'nin genel olarak görüntüsünü pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Görüntü pek keskin/net gelmiyor bana. Hatta sanki netlik ayarını fazla kaçırmışlar gibi. Manuel olarak netliği ayarlayip abartırsanız, böyle olur sanırım. Ama bu durum Qled olmasından mı kaynaklı yoksa ips panel olmasından mı veya başka bir donanımsal/yazılımsal birşey mi bilmiyorum. Vestel Qled serisinden va panelli bir cihaz kullanan bir arkadaşımız kendi tvsinden görüntüler paylaşırsa bizi aydınlatmış olur.
TV de canlılık yok. Renkler mat ve pastel gibi daha çok. Tamam siyahlar mükemmel ses mükemmel ama o 4k da filmi izlerken içine çekiyor hissiyatı yok. Beko B55 C985 kullandım salak gibi iade ettim hard disk okumuyor diye. O TV buna 1000 basar o konuda. Bunu elden çıkarıp onu alicam bir an önce. Q9900 de siyah sahneler hariç diğer renkler de özellikle de yeşil de sanki çimen ağaç yok da o bölgeyi boyamış lar gibi duruyor 😄 Aldığıma çok pişman oldum. Artık kullanacağız veya satılır sa satacağız yapacak birsey yok.

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
TV de canlılık yok. Renkler mat ve pastel gibi daha çok. Tamam siyahlar mükemmel ses mükemmel ama o 4k da filmi izlerken içine çekiyor hissiyatı yok. Beko B55 C985 kullandım salak gibi iade ettim hard disk okumuyor diye. O TV buna 1000 basar o konuda. Bunu elden çıkarıp onu alicam bir an önce. Q9900 de siyah sahneler hariç diğer renkler de özellikle de yeşil de sanki çimen ağaç yok da o bölgeyi boyamış lar gibi duruyor 😄 Aldığıma çok pişman oldum. Artık kullanacağız veya satılır sa satacağız yapacak birsey yok.
Netlik 0 veya 50 yapmayı denediniz mi?

Bir de Pixellence kapamayı deneyin. Bozuyor diye bir şey okumuştum.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Shankssan

Yeni Üye
14 Haz 2022
45
38

Hocam hepsini denedim konu renklerin ayarı değil panel ile ilgili. O hissiyatı vermiyor. Açar açmaz fark ettim mağaza da çok belli değil idi ama bu kadar fark olacağını hiç mi hiç tahmin edemedim. Elimizde kaldı cihaz 😄 Sağlık olsun artık oynadık kaybettik diye düşüneceğiz. 8500 e koyduk ilana. Vallahi çok pişman oldum aldığıma. Saygılar.

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
508
41
Bende renklerden yana sıkıntı yok. Bendeki sıkıntı görüntünün genelinde hafif bir fluluk olması. Resimdeki nesneler, kişiler, özellikle de arka plandakiler olması gerektiği gibi net gelmiyor bana. Bugün servis çağırmayı düşünüyorum.

S Çevrimdışı

Shankssan

Yeni Üye
14 Haz 2022
45
38
Bende renklerden yana sıkıntı yok. Bendeki sıkıntı görüntünün genelinde hafif bir fluluk olması. Resimdeki nesneler, kişiler, özellikle de arka plandakiler olması gerektiği gibi net gelmiyor bana. Bugün servis çağırmayı düşünüyorum.
Tamam aynı şeyi düşünüyoruz. Renkler de o yüzden mat ve cansız duruyor. Dolbyvision da deneme şansınız varmı. Dolbyvision açık iken daha da kötü duruma geliyor. Şikayet kaydı oluşturdum bakalım. Dönüş bekliyorum. Görerek almışsınız diyorlar. Bende bana kimse netflix den şu filmi izleyelim hadi özelliklerini deneyelim demedi stand da duruyor du kasasını gördük dedim.

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
Hocam hepsini denedim konu renklerin ayarı değil panel ile ilgili. O hissiyatı vermiyor. Açar açmaz fark ettim mağaza da çok belli değil idi ama bu kadar fark olacağını hiç mi hiç tahmin edemedim. Elimizde kaldı cihaz 😄 Sağlık olsun artık oynadık kaybettik diye düşüneceğiz. 8500 e koyduk ilana. Vallahi çok pişman oldum aldığıma. Saygılar.
Servis çağırın bence.

S Çevrimdışı

Shankssan

Yeni Üye
14 Haz 2022
45
38
Servis çağırın bence.
Söyle diyim kısacası. FullHd bir TV nin 55 ekranını ve smart TV özellikli bir ürününü almış gibiyim. Adamlar yapamamış. Kim ne tür özellikle ve beklenti içinde kalır bir TV den bilmem ama. Adamlar yapamamış bence. Müşteri hizmetlerini aradım biz bir görüşelim teknoloji departmanımiz ile size gelir dönelim dediler bakalım.

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
Çok garip, Vestel QLED'i ilk seride becerememiş demek. Veya panel ve donanımın upscallingi kötü. Samsung veya Sony bakın diyeceğim de onlar da da pahalı. Samsung AU8000 serisi makul gibi aslında.

8000 ile 9000 yakın fiyatta imiş. 9000 daha mantıklı.
7000 de iyi gibi.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

scarface06

Yeni Üye
6 Haz 2022
30
41
Bence kimin ne beklediği ile alakalı bir durum fiyat performansa bakıldığında bence yeteri kadar tatmin edici ama TV bütçeniz 15-20bin civarı ise ozaman daha kaliteli ürünler alınabilir tercih meselesi ben kullanım olarak genelde dijital platformları izlemeyi tercih ediyorum .

S Çevrimdışı

Shankssan

Yeni Üye
14 Haz 2022
45
38
Bence kimin ne beklediği ile alakalı bir durum fiyat performansa bakıldığında bence yeteri kadar tatmin edici ama TV bütçeniz 15-20bin civarı ise ozaman daha kaliteli ürünler alınabilir tercih meselesi ben kullanım olarak genelde dijital platformları izlemeyi tercih ediyorum .
Hocam kesinlikle kimin nE beklediği ile alakalı. Ama sorun şu 10500 TL ye aldığım BEKO B55 C985 bu TV den inanın 1000 kat daha iyi. Hem Android, hem netlik keskinlik canlılık mükemmel görüntü muazzam. Bu qled onun yanına bile yaklaşamaz. Maalesef hard disk çalıştırmiyor diye verdik çok büyük hata ettik çok. Ben hiç ama hiç memnun kalmadım. Memnun kalan arkadaşlara hayırlı olsun. 10000 TL yi asla hak etmiyor bu TV. İşin garip yani müşteri hizmetleri ile görüştüm meramimi anlattım Dolby vision da özellikle açıldığı zaman nerdeyse görüntü tamamen gidiyor dedim. Arge ile gorusmusler normal demiş. Ben diyorum ki vision da aksine daha canlı renkler daha detaylı ve renkli görüntü olması lazım diyorum reklamlariniz da böyle diyorsunuz diyorum kadın da birsey diyemedi. Arge merkezimiz normal dedi diyor. İade diyorum yok diyor. Bende mecbur thh ye başvuru yaptım bakalım.

Servis çağırın bence.
Durumu izah ettim servis göndermiyor lar. Normal bir durum sıkıntı yok demiş Arge merkezi. Bakma ya bile tenezzül etmiyor lar yani 😄 Harbiden de adamlar yapmış sistemi bu sefer.

Geri
Üst Alt