orl1984' Alıntı:
Valla çok teşekkürler bilgi için... Bu baktığım hava dumuru verilerine tabi Yandex ve Google hava durumundan bulunduğum semti girerek baktım. Birde ev en üst kat ve kompresör kabak gibi binanın dışında ortada, ne üstten ne yandan hiç bir beton falan yok kışın da sanırım sık yapacak gibi bu olayı... :yuh:
Tabi ki istenen hiç defreost olmamasıdır lakin defrosta da öcü gibi bakmak doğrumudur bilmem.
Defrost sonuçta sistemin verimliliğinin kesilmemesi için dizayn edilmiş bir sistem, arkasında bir mühendislik var. Tabi sıcak akışkanın, kondanserdeki buzlanmayı kesmek için kondansere sevk edilmesi, eşanjördeki ısıyı kestiği için evnizde 2-3 dakikalık bir ısıtma kesintisi olsa da, ısıtmanın sürekliliği adına bu 2-3 dakikalık duraklamanın kütle anlamında hissedilir bir etkisi olmayacağı kanaatindeyim.
Klima montajı inceik ister, detay ister. Belki de sizin koşullarda dış üniteyi takacak başka yer yoktur lakin iç ünite de, dış ünite de öyle ince düşünülerek montajlanmalı ki, Bu işini Yaz/Kış/Yağmur/RÜZGAR/Güneş kısmının tek tek düşünülmesi gerekir.
''Hava Alsın'' düşüncesi ile yaz dönemi montajı yapılan bir klima dış ünitesinin, kış koşullarında o hava nedeniyle ısıtamaması olasılığını düşünmek gerekir montaj esnasında.
''Aman defrosta girmesin'' diyerek balkon içine önünde 1 metre duvar olan yere kış koşullarında montaj yaptığın dış ünite yaz geldiğinde hava alamadığı için şişmemesi gerekecek şekilde düşünerek hareket edilmeli montaj esnasında.
Tabii ki en önemlisi mühendislik, malzeme kalitesi vs.
Ben merakımdan soruyorum acaba ME de klimaların hiç defrost yapmadığını iddia edebilirmiyiz?
Ne dersin
@Sota? Defrost yapmayan ME varmıdır?