benim bu konuda tecrübelerim oldu panda Va panel ile Auo Va panel arasında uçurum var mesela panda panele yandan bakınca insanların yüzü soluk yeşil oluyordu kanepede uzanıp bişeler izlemek istediğimde izlemekte olduğum içerikten çok aklımda panelin ne kadar kötü olduğu düşüncesi olurdu ..2 ay kadar vestel 58ud8200 tvyi kullandıktan sonra vestele kan oldum ben bu tv yi istemiyorum görmeden aldım diye bide tv yi bana doğu anadolu bölge müdürü tavsiye etmişti sonra müdür ve vestelden telefonlar geldi bu teknoloji böyle bu tvde sorun yok tüm evrakları hazırladım tüketici mahkemesine gidecektim ki aldığım yer aradı abi sana yenii bir tv göndermişer dedi aynı model tabi işin kurnazlığını burdan öğrendim seri nodan panel öğrenebiliyorum chot panelmiş gelen ama Va olduğu için istemedim sonra başka bir tane daha oda panda yine istemedim en sonunda servis gelip tv yi geri götürdü
sonra müdür beni aradı ne istiyorsun diye bende tv de lg ips panel yoksa almam dedim ..adam dedi seçme şansımız yok sonra dedi sana 65ud9000 model tv gönderiyorum diye neyse tv geldi baktım auo va panel almam dedim kalsın istemiyorum müdür dedi mağazada aç izle hoşuna gitmezse alma ortalama 15 20 gün evde tvsiz kaldık mecbur aldım 65ud9000 tvyi servis gelip kurulum yaptıktan sorna tv yi beraber test ettik ölü piksel vs sorun yoktu dahada önemlisii tv ips panel kadar başarılı açılar sunabiliyordu
şuan avl sorunu dışında televizyonumdan çok memnunum va panele karşı ön yargım kalmadı ..sözün özü AUO CANDIR ..