Merhaba ustalar; benim yakın zamanda çamaşır makinesi ile bir sıkıntım oldu. Çamaşır makinesine direk bağlı olan B20 amper şalter atıp duruyor. İlkten makine içinde ki çamaşır bitmek üzere iken attı, sonra şalteri kaldırdım, elektrik geldi, çamaşır makinesinin ışıkları yandı, sonra makineyi açma kapamadan kapadım ve makine kapalıyken yine attı. İçinde ki suyu boşalttım üç gün bekledim, sonra şalteri tekrar kaldırdım ve bu sefer direk attı, hatta ikinci kaldırışımda şalter daha kalkmadan evin şalterini de attırdı... Özetle durumu tanıdık bir teknik servise sordum, "Sorun büyük ihtimal şalterden" dedi ve "25 Amper bir şalter takman gerekli" dedi. Şimdi bu olaylardan özetle bu şalterin üzerinde B-C ve yanında ki rakamlar nedir diye baktım. İlk aklıma klima geldi. Zamanında ilkten 18 lik aldığım C25 amperlik şalteri klimayı taktıramadığım için kullanmadım daha sonra 12'lik İnverter klima aldım ve bu C25 amper şalteri bu klimaya kullandım. Zamanında klimayı takan adama sorup bağladım şalteri ve bir şey olmayacağını söyledi.. Ancak şimdi az biraz araştırdığımda bunun yanlış olduğunu öğrendim.. Özetle ustalar
Sorularım Şunlar:
1. Çamaşır makinesine bağlı olan B20 şalter bu anlatıklarım doğrultusunda gerçekten bozuk olabilir mi ?
2 Çamaşır makinesine B25 mi C25 mi tak malıyım
3. Ve son sorum klima için takılı olan C25 şalterden kurtulmalı mıyım ? Ve nasıl şalter tak malıyım?
Sorularım Şunlar:
1. Çamaşır makinesine bağlı olan B20 şalter bu anlatıklarım doğrultusunda gerçekten bozuk olabilir mi ?
2 Çamaşır makinesine B25 mi C25 mi tak malıyım
3. Ve son sorum klima için takılı olan C25 şalterden kurtulmalı mıyım ? Ve nasıl şalter tak malıyım?