Ülkemize Bilim İnsanı Lazım

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
bu cihaz bende var technisat-humax-katherin gibi cihazların görüntü kalitesine alışan ben ve can ustayı bu cihaz görüntü kalitesinde tatmin etmez fakat çok çok iyi bir cihaz ıptv vs gibi işlerde süper...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw bizim cihazlar FTA aleminin en iyileri;Kati/Techni/Humi

ancak bu yeni cihazlar veya Android li cihazlar v.s de her bir atraksiyonu yapıyorlar:ok:ok
yapmadıkları yok anasını satayım,IPTV uzun zamandır kullanıyorum(TV-Box üzerinden)
ama hiç birisi UYDU nun tadını vermiyor! ben yine döneceğim Uydu işine yaw,böyle
bir tane atraksiyonları çeken cihaz gerekiyor ucuz yollu

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
1 aydır kullanıyorum firma desteği çok iyi ıptv vs gibi işler çok başarılı daha bugün yeni yazlım gelmiş görüntü kalitesi daha güzelleşmiş dediler fakat deneyemedim daha.

Son düzenleme:
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
her ünvanın hak edilerek alındığı bir ütopyayı yaşayan arkadaşlar var sanırım. liyakat out, biat in oldukça , makama , ünvana değil, geçmişine bakmak lazım. adamını bulsam kendimi ordinaryus profesör ilan ettireceğim , kolay yol. :deli1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ülen bizim memleket de Doç/Prof. olmak çok kolay zaten elini sallasan bunlara değiyor!
bırak kitabı v.s adamın bülteni bile yok!
yaw bir lisan bile bilmeyenleri var!

Uluslararası bazı kuruluşlar da bakın sıralamaya v.s Türkiye için neleri göreceksiniz acaba?
örneğin kıçı kırık bazı ülkelerin bülten/eser v.s sayısı bizi katlamış yaw

Bizde bu işler siyasi ayaklıdır ve kimi çocuklar buna göre yön çizip devamında
Diç/Prof. oluyor,bunların alayını tek tek imtihana soksan %90 ı kafadan çakar yaw!
belki %10 luk adamlar gerçek hak etmiş adamlardır!

yaw bu memleket de bir Milli Eğitim Bakanı gelmişti herifin adını şimdi unuttum
bu adamın bildiğim kadarıyla "inthalci" çıktığı için,ünvanı bir şekilde geri alınmıştır!!
bir başkası vardı çok büyük Bilim adamı deniyordu,o da ya terör örgütücü çıktı ya da başka bir şey
sanırım içeride şimdi... yaw adam kopya çekmeden yakalamıştı! bunu getirdiler ÖSTM ye başkan
yapmışlardı,kopyacı adamın geldiği yere bakın... daha böyle niceleri

Bilim adamı var ama siyasi kimliği yoksa hikayesin kardeşim!
ya da tam tersi siyasiysen şayet bilim adamlığı ye gitsin yaw kim bakıyor ona!

OMEGA Çevrimdışı

OMEGA 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
384
58
yaw bizim cihazlar FTA aleminin en iyileri;Kati/Techni/Humi

ancak bu yeni cihazlar veya Android li cihazlar v.s de her bir atraksiyonu yapıyorlar:ok:ok
yapmadıkları yok anasını satayım,IPTV uzun zamandır kullanıyorum(TV-Box üzerinden)
ama hiç birisi UYDU nun tadını vermiyor! ben yine döneceğim Uydu işine yaw,böyle
bir tane atraksiyonları çeken cihaz gerekiyor ucuz yollu
müthiş desteği olsun diyorsan @can abim önerim dediğim gibi sungate titan olacak... 2 seçenek de hiremco 4k yeni çıkan bu da çok iyi çok hızlı bir cihaz... lakin destek konusunda şüpheliyim firma her ay piyasaya yeni bir ürün modeli sürdüğü için piyasaya önceki çıkardığı modelleri çok çabuk unutuyor..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
her ünvanın hak edilerek alındığı bir ütopyayı yaşayan arkadaşlar var sanırım. liyakat out, biat in oldukça , makama , ünvana değil, geçmişine bakmak lazım. adamını bulsam kendimi ordinaryus profesör ilan ettireceğim , kolay yol. :deli1
Sen de haklısın. Sırf Tayyibin oğlunun bindiği atın yularını tuttu diye rektör olanların yaşadığı ülkede olduğumu sandığım kötü bir kabus gördüm zannettim bir an.

F Çevrimdışı

fth41 

Yeni Üye
7 Şub 2020
46
44
Bu ülkenin tarihi boyunca yetiştirdiği her bir bilim insanı bir fikir üretebilseydi, bir teori ortaya atıp kanıtlarının peşinde koşabilseydi on binlerce fikir ve teorimiz bunların arasından en azından onlarca icadımız olurdu. Bizim bilim insanlarımız hangi branşta olursa olsun (tıp hariç) sadece siyasi fikir üretmeye alışmışlar. Zavallıcıklar yani.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Bu ülkenin tarihi boyunca yetiştirdiği her bir bilim insanı bir fikir üretebilseydi, bir teori ortaya atıp kanıtlarının peşinde koşabilseydi on binlerce fikir ve teorimiz bunların arasından en azından onlarca icadımız olurdu. Bizim bilim insanlarımız hangi branşta olursa olsun (tıp hariç) sadece siyasi fikir üretmeye alışmışlar. Zavallıcıklar yani.
ülkemizde gerçek bilim insanları vardı. yine de var olmaya devam edeceklerdir. şimdiki siyasi ayaklara bağımlı olanları zaten saygın bilim kurumları ciddiye bile almıyor. sapla samanı karıştırmayın. akademi bağımsız ve tarafsız olmalıdır. icracılar bilimi desteklemelidir. bunun için de vatandaş cahil olmamalı, siyasiler hesap verecekleri kaygısıyla yasadışına çıkmamalı, devleti zarara uğratanlara soruşturma izni, yine aynı taraftakilerin insafına bırakılmamalıdır. neyse konu uzun.

F Çevrimdışı

fth41 

Yeni Üye
7 Şub 2020
46
44
ülkemizde gerçek bilim insanları vardı. yine de var olmaya devam edeceklerdir. şimdiki siyasi ayaklara bağımlı olanları zaten saygın bilim kurumları ciddiye bile almıyor. sapla samanı karıştırmayın. akademi bağımsız ve tarafsız olmalıdır. icracılar bilimi desteklemelidir. bunun için de vatandaş cahil olmamalı, siyasiler hesap verecekleri kaygısıyla yasadışına çıkmamalı, devleti zarara uğratanlara soruşturma izni, yine aynı taraftakilerin insafına bırakılmamalıdır. neyse konu uzun.

İsim ve geliştirdiği teknik veya ülkemize fayda sağlayacak bir icat? Yok!

2. dünya savaşında atom bombası yiyen bizi geçmiş, parçalanan bölünen Alman malum, darmadağın Rus uzaya ilk çıkan devlet olmuş. Biz, çağdaşlığı şarap içip konken partilerinde boy göstermek zanneden bilim insanlarıyla ne üretmişiz. Halen daha insansız hava aracı üretimine harcanan parayla daha fazlasını satın alırdık diyen zavallılar var ülke yönetmeye talip. Yerli ne üretilmeye kalkılsa hemen karşı çıkan kimisi zavallı kimisi ihanetinden insancıklar var. Biz yapamayız, yapmamalıyız diyen karanlık güruhtan tamamen kurtulalım sonrası gelir.

Geri
Üst Alt