type c hub dağıtıcı

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,113
Arkadaşlar type c dağıtıcısına ihtiyacım var. Aranıza kullanıp memnun olduğunuz model varsa yazarsanız sevinirim.

ihtiyacım olan çıkışlar type-c, usb, hdmi

temsili cihaz

verbatim-lifestyle-pictures-hubs-shooting-december-2023-32154-ab-6.jpg

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,869
40
Thunderbolt gerekli mi, ne kadar hız lazım ?

Windows'tan Mac'e geçiş yaparken bu tarz cihazları çok araştırmıştım. Eğer Thunderbolt gerekli değilse çok pahalı bir şey almaya gerek yok. Ben Imac için aşağıdakini aldım ama daha paketini bile açmadım,

Anyoyo diye bir marka var, ben Mac için SSD Enclosure almıştım, oldukça hızlı çalışıyor,

Tam olarak ne kadar hız lazım ve ne için kullanacaksın, ona göre cihaz bakalım.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
761
Konuyu takipteyim şöyle dipnot ekleyeyim, cihazınızda type-C var diye her dönüştürücü ile her şekilde kullanamıyorsunuz, hız olarak değil. Mesela benim lenovo laptobun amd işlemcilerinde typeC-hdmi desteklemiyor ama intel işlemcilerinde destekliyor. Dışarıdan bakınca her şey aynı ama.

Hız olarak da farkları oluyor, her typeC girişi de çıkışı da yüksek hızları desteklemiyor.

Burada samsung telefon var sanırım ortada, görüntü aktarımını destekler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,113
Konuyu takipteyim şöyle dipnot ekleyeyim, cihazınızda type-C var diye her dönüştürücü ile her şekilde kullanamıyorsunuz, hız olarak değil. Mesela benim lenovo laptobun amd işlemcilerinde typeC-hdmi desteklemiyor ama intel işlemcilerinde destekliyor. Dışarıdan bakınca her şey aynı ama.

Hız olarak da farkları oluyor, her typeC girişi de çıkışı da yüksek hızları desteklemiyor.

Samsung Dex kullanımı için type-c to hdmi kablo bile iş görür ama klavye ve far içinde usb portu gerekli.

A Çevrimiçi

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
617
45

Burada aslında bir kavram karmaşasından dolayı çıkıyor problem.
Type-A, B, C soketin fiziksel yapısını tanımlar. Thunderbolt 1, 2, 3, 4, USB 1.1, 2, 3, 3.1, 3.2 ise protokol kısmını tanımlar.
USB 3.1 ve 3.2 ile Thunderbolt 3 ve 4, Type-C soketi kullanıyor. Bütün karmaşa da buradan çıkıyor aslında.

Bunun yanında kullanılan aletin de özellikleri önemli. Mesela HP Thunderbolt G4 Docking Station'da 2x DP, 1 HDMI ve bir tane de Type-C DP çıkış var. MAC'lerde M1, M2 ve M3 çipse MST desteği olmadığından sadece 1 tane monitör çalışabiliyorken Pro ve Max'lerde 2 monitör çalıştırabiliyor.
Benim emektar Lenovo P50'nin kendi docking stationında 1 x VGA, 1 x DVI, 1 x HDMI, 2 x DisplayPort var ve ben bununda 4 tane 1920x1200 monitör sürdüm.
yani iş sadece thunderbolt ile de bitmiyor.

Geri
Üst Alt